• Pris från384 900 kr
 • Motoreffekt245 hk
 • Bagagerumsvolym1.230 liter
 • Dragvikt max1 600 kg

Golf GTI har många spännande funktioner:

Röd VW Golf GTI, sedd bakifrån, parkerad i en lagerlokal

Exteriör

Ger ett sportigt och elegant uttryck.

Motor

Kraftfull. Sportig. Vältränad.

Interiör

Njut av en härligt sportig bekvämlighet.

Köpa & Äga

Välj rätt finansiering

När du ska välja ny bil kan det vara svårt att veta om du ska köpa eller leasa bilen. Passar ett Billån bättre än Privatleasing? Vad skiljer mellan de olika finansieringarna och vad passar mig. Vi har försökt att göra det enklare för dig att välja genom att beskriva skillnaderna mellan att leasa eller låna. 

Låna till din nya Volkswagen

Anpassa lånet efter dina villkor. Vid ett billån betalas 20 % i kontantinsats (inget formellt krav för företag). Välj en avtalstid mellan 12-84 månader efter vilken du kan köpa loss bilen, byta till en ny Volkswagen eller förlänga finansieringen. Om du väljer ett upplägg med garanterat restvärde kan du även lämna tillbaka bilen efter avtalstiden.

Exteriör & Interiör

Ger ett sportigt och elegant uttryck

När det är en röd linje tvärs över fronten och kylargrillen har honungskakedesign och svarta luftintag, då kan det bara betyda en sak: GTI. Smala LED-strålkastare, en slående kraftfull stötfångare och utökade sidokjolar ger den legendariska bilen ett ännu sportigare utseende. Baktill finns takspoiler, förkromade avgasrör och LED-bakljus som fullbordar den imponerande uppenbarelsen.

Utsidan: Snabbt tempo. 
Insidan: Koppla av.

Alla komponenter inuti Golf GTI är noggrant anpassade till varandra för att ge bilen sitt distinkta och sportiga utseende. Det här syns tydligt på exempelvis pedalerna i rostfritt stål, dekorlisterna, det broderade märket och det svarta innertaket. Omgivningsbelysningen skapar ljuspunkter på rätt ställen. Ännu tydligare blir det att den digitala framtiden har anlänt till förarplatsen och mittkonsolen. Där dominerar de högupplösta bildskärmarna och de flesta funktionerna kan styras med fingertopparna, med känsliga digitala skjutreglage och digitala knappar. Se och absolut röra.

IQ.Drive & Teknik

Kraftfull. Sportig. Vältränad.

Med sin 2,0-liters TSI-motor levererar den kompakta sportbilen imponerande 180 kW (245 hk) som gör att du rusar fram från 0 till 100 km/h på 6,4 sekunder, och som ger en toppfart på 250 km/h (reglerad). På kurviga vägar får du en hjälpande hand från den främre differentialspärren, som stabiliserar din Golf GTI om den slirar och hjälper dig att behålla kontrollen. Vartän du är på väg, kan du få ut mesta möjliga av resan med den här kraftfulla motorn.

Läs mer om Golf GTI:

Oräkneliga möjligheter till specialanpassning ger dig chansen att skapa din alldeles egna Golf GTI.

Fler funktioner

Bygg din bil

Välj din Golf GTI

Välj vilken version av Golf GTI du vill bygga och klicka sedan på Bygg bilen

Har du redan byggt en bil?

 

Har du redan en Volkswagenkod för en bil som du har konfigurerat tidigare?

App:ar & Tillbehör

 • En hand håller en mobiltelefon låser upp bilen genom We Connect ID.

  We Connect

  Med en mängd We Connect-tjänster tillgängliga får du full uppkoppling redan från början. När du väl har slutfört aktiveringsprocessen och loggat in med ditt Volkswagen-ID är det otroligt enkelt att använda våra kostnadsfria, innovativa onlinetjänster. We Connectgör inte bara din vardag med din Volkswagen trevligare, utan också bekvämare. Det ger dig tillgång till viktig fordonsinformation och erbjuder värdefull bekvämlighet med exempelvis servicebokning. Dessutom kan du använda din mobiltelefon som mobilnyckel om du vill, så att du kan öppna och starta din Golf GTI utan att behöva leta efter bilnyckeln2,3. Och med We Connect-appen4 för din smarta mobiltelefon kan du hålla koll på viktiga data om din Volkswagen även när du inte sitter i bilen. Kontrollera till exempel kvarvarande räckvidd eller om alla dörrar och fönster är stängda.

  1. För att använda We Connect-tjänsterna behöver du ett Volkswagen ID-konto samt logga in med ditt användarnamn och lösenord. Du måste också ha slutit ett separat avtal för We Connect och We Connect Plus med Volkswagen AG online. För We Connect Plus har du 90 dagar på dig från att fordonet levererats att registrera dig på portal.volkswagen-we.com för att använda tjänsterna gratis under hela den överenskomna kostnadsfria perioden.
  2. Endast tillgänglig med tillvalet ”Discover Pro” navigationssystem och tillsammans med appen We Connect. Efter köp av funktionen och inom de 4 första åren efter att We Connect-avtalet slutits, kan du lösa in fem mobila nycklar. Om du vill skicka en av dina mobila nycklar, måste sändarens identitet kontrolleras genom Volkswagens Ident-process. Efter att ha installerats på en mobiltelefon är nyckeln giltig på den enheten under 1 år.
  3. Användarvillkor för användning av mobila nycklar finns här: https://www.volkswagen.de/de/konnektivitaet-und-mobilitaetsdienste/konnektivitaet/we-connect/komfort.html
  4. För att kuna använda den kostnadsfria appen We Connect, behöver du en smart mobiltelefon med ett lämpligt operativsystem (iOS eller Android) och ett SIM-kort med datatillval. Du behöver också ett befintligt avtal (eller teckna ett nytt avtal) med en mobiltelefonoperatör.

 • En kvinna håller en mobiltelefon mot örat.

  We Connect Plus

  Volkswagens digitala tjänster ger dig nästa nivå på uppkopplingen i din Golf Sportscombi. We Connect Plus1 som tillval erbjuder flera smarta tekniska lösningar. Det handlar bland annat om intelligent navigering, som ger dig aktuell trafikinformation om händelser utmed resvägen och varningar om trafikstörningar praktiskt taget i realtid2. Med den intelligenta ruttplaneraren kan du reagera flexibelt på ändrade förhållanden och välja den bästa möjliga resvägen. Kartuppdatering online säkerställer att dina kartor alltid är uppdaterade. Du får också information om aktuella priser på bensinstationer och lediga platser i parkeringshusen på din destination.

  1. För att använda We Connect-tjänsterna behöver du ett Volkswagen ID-konto samt logga in med ditt användarnamn och lösenord. Du måste också ha slutit ett separat avtal för We Connect och We Connect Plus med Volkswagen AG online. För We Connect Plus har du 90 dagar på dig från att fordonet levererats att registrera dig på portal.volkswagen-we.com för att använda tjänsterna gratis under hela den överenskomna kostnadsfria perioden.

  2. Användarvillkor för Streaming & Internet finns här: https://www.volkswagen.de/de/konnektivitaet-und-mobilitaetsdienste/konnektivitaet/we-connect/entertainment.htmlOpens an external link

 • Bild på interiören i en Golf GTE.

  App-Connect

  Tillvalet App-Connect ger dig möjlighet till bekväm användning av appar och innehåll1. Musik, nyheter, kartor eller ljudböcker skickas till infotainmentsystemets display och kan användas inom ditt synfält. Tre gränssnitt är möjliga för att ansluta smarta mobiltelefoner: Apple CarPlay, Google Android Auto och MirrorLink. Dessutom kan Apple CarPlay och Android Auto anslutas trådlöst med navigationssystemen Discover Media och tillvalet Discover Pro samt tillvalet av radion Ready 2 Discover.

  1. App-connect är kompatibel med MirrorLink®, Apple CarPlay™ och Android Auto™. För att undvika distraktion kan bara certifierade appar startas under körning. Alla appar finns inte heller för alla tre teknik-alternativen, och tillgängligheten för de olika tekniska varianterna kan variera beroende på land. Information om kompatibilitet för mobiltelefoner finns på www.volkswagen.de/mobiltelefonOpens an external link, samt för Apple CarPlay™ på https://www.apple.com/ie/ios/carplay/Opens an external link, för Android Auto™ på https://www.android.com/intl/en_ie/auto/Opens an external link och för MirrorLink® på https://mirrorlink.com/Opens an external link.

 • VW Golt GTI

  Upgrades

  Anpassa i efterhand. Många funktioner i Golf GTI är inte bara möjliga att uppdatera online, utan det går också i flera fall att aktivera en funktion efter leverans – som uppgraderingar. Följande tillvalsfunktioner kan till exempel aktiveras beroende på utrustningen:

  • Navigation för radion Ready 2 Discover
  • Helljusassistent med avancerad kontroll av ljuskäglan
  • Dynamisk stämningsbelysning
  • Adaptiv farthållare ACC
  • Dynamisk igenkänning av vägmärken
  • Röststyrning. Utbudet av tillgängliga funktioner beror på fordonet och modellen.

Fler modeller

Upptäck våra sportiga bilar

Sportig utväxling, otrolig prestanda, härlig körglädje. Det är vad du får med Volkswagens sportigare modeller.

Utforska alla våra modeller

Har du inte hittat din drömbil och vill titta vidare? Välkommen att fortsätta utforska våra bilar. Det finns mycket att titta och välja på i vårt modellprogram.

Hitta närmaste återförsäljare

Vill du veta mer om våra modeller, provköra eller har någon
annan fråga om Volkswagen? Våra återförsäljare hjälper dig gärna.