ID.4 kamouflerad
ID.4 kamouflerad
ID.4 kamouflerad

Volkswagen ID.4

ID.4 är den andra medlemmen i ID.-familjen och den första fullfjädrade eldrivna SUV:en från Volkswagen.

ID.4 är den andra medlemmen i ID.-familjen och den första fullfjädrade eldrivna SUV:en från Volkswagen.

  1. ID.4. Nästa generations SUV

Mångsidig som en SUV, långsiktigt hållbar som en ID.

Nya ID.4 kombinerar det bästa från två världar. Mångsidigheten hos en modern SUV och miljömässigt hållbar prestanda hos en elbil. För dig som vill ha allt, utan kompromisser.

Förboka ID.4 redan nu

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på Volkswagens e-nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om de senaste nyhetern kring ID.4 och när förbokningen av bilen startar. 

ID.4 innebär en ny definition av begreppet SUV

ID.4 är Volkswagens första helt eldrivna SUV som erbjuder klimatneutral tillverkning och drift. Bilen är baserad på Volkswagen-koncernens speciella elbilsplattform – MEB (Modular Electric Drive Matrix) – och bjuder på samma styrkor som karakteriserar hela ID.-familjen: kompakta yttermått, rymlig interiör, intuitivt handhavande och full uppkoppling.

ID.4 kommer från början med bakhjulsdrift och lite senare även som en fyrhjulsdriven version. Högspänningsbatteriet sitter alltid monterat under passagerarutrymmet för att på så sätt ge bilen en så låg tyngdpunkt och en så välbalanserad fördelning av axelbelastningen som möjligt. Batteriet kan laddas både med växelström och likström, och 3-fas är standard. Beroende på drivpaket har ID.4 en räckvidd på upp till 500 km.

Framåtsträvande design

ID.4 känns igen direkt på sin framåtsträvande design. Skapad av ingenjörer och formgivare som vågar tro på kraften i sina idéer och som är beredda att utforska obeträdda stigar. 

ID.4 drar full fördel av elbilsplattformen MEB:s alla möjligheter: fronten är kort, hjulbasen lång och interiören förvånansvärt rymlig.

Hållbar prestanda

En SUV som har acceleration som en sportbil. Och, som tack vare en modern elektrisk motor och det senaste inom batteriteknologi också är miljömässigt hållbar. Det ger en helt ny typ av spänning.

MEB-plattformen, som är grunden till ID.4, är integrerad och skyddad i bilens bottenplatta för att spara vikt. Det betyder också en låg tyngdpunkt och jämn viktfördelning, så du kan njuta av en exceptionellt välbalanserad körupplevelse.

Läs mer om MEB-plattformen

En kvinna står och tittar på fronten av Volkswagen ID.4

Intelligent förarassistanssystem

Tack vare det senaste inom röstigenkänning, kan ID.4 styras med din röst samtidigt som de intelligenta förarassistanssystemen gör hanteringen av bilen ännu mer bekväm. Du själv kan fokusera på det roliga, det vill säga körningen.

Konsten att utforska nya vägar

Nonotak Studio är ett samarbetsprojekt som drivs av bildkonstnären Noemi Schipfer och arkitekten Takami Nakamoto. Se hur den kreativa duon tolkar nya ID.4 utifrån sitt konstnärliga perspektiv.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare

För att få en bättre upplevelse kan du använda Chrome eller Firefox..