Som företagare gäller det att ta vara på möjligheterna i en ständigt föränderlig omvärld. Prickar man rätt så kan man till och med bli en Gasell. Att bli uppmärksammad för sin affärsförmåga och arbetsinsats är en viktig motivator.

Vi på Volkswagen vill förstås stämma in i hyllningskören, men framförallt så vill vi vara där som en stabil partner i vardagen när det riktiga jobbet ska göras och när familjepusslet ska läggas. Tillsammans med våra kunder så är vi också på en resa, en resa mot nya digitala tjänster och till mer hållbart resande.

På denna sida har vi samlat artiklar kring våra kunder, partners och vår gemensamma resa för ett mer företagsamt och hållbart Sverige.

Grundels glasklara val  prisvärda ID.4 GTX

Elbilarnas tystnad möter glasets klarhet när Grundels bryter ny mark med sin nya fordonsflotta.

– Vi kör mycket i tjänsten och med ID.4 fick vi mest för pengarna, säger Daniel Bengtsson, vice vd och försäljningschef på Grundels.

Här byggs ett bättre Sverige – företaget som visar vägen framåt med bilar från Volkswagen

Frentab är Värmdö-företaget som säger sig skapa “livskvalitet och stolthet genom ett hållbart samhällsbyggande”. En vision som ställer höga krav på alla delar av organisationen. Från ledning och strategi till de tunga maskiner och transportbilar som kör medarbetare och verktyg mellan uppdragen.

”Elbilsbatterier som bostadens energilösning känns jättespännande”

Elbilsbatterier är, tillsammans med solceller och bergvärme, energilösningen för BRF Stenberg. Och bostadsrättsinnehavarna får samtidigt tillgång till elbilar från Volkswagen.

Rscued: Upcycling som minskar matsvinnet

Det började med en genial idé om att rädda frukt som annars skulle slängas. I dag har det växt till ett företag som producerar och säljer en miljon juiceflaskor årligen.
– Samtidigt räddar vi nästan 500 ton frukt och grönt varje år, säger Truls Christenson, frukträddare och medgrundare av Rscued.

”Min tjänstebil är snygg, rymlig och har lägre driftskostnader”

När Anton Thölén bytte sin bensintörstiga suv mot en Volkswagen ID.4 upplevde han att det var som att gå från en bullrig traktor till ett tystgående elfordon.

– Jämförelsen med min gamla bil är slående. ID.4 är knäpptyst, smidig och ligger fantastiskt bra på vägen, säger han.

Skåpbilen som är ett rullande snickeri

När Oskar Boström sadlade om från tv-fotograf till snickare behövdes en större bil. Sedan två år kör han en Volkswagen Crafter, och den stora skåpbilen rymmer en hel snickarverkstad.

– Det är perfekt under regniga dagar att kunna stå raklång och jobba i bilen, säger ”Oskar Snickrar”, som han heter på Instagram.

FORE! Nu måste fossilbilarna se upp – Svenska Golfförbundet slår ett slag för miljön med VW

Det är en högt ställd ambition som kräver insatser på många områden – inte minst när det kommer till miljöfrågor.

– Att byta ut alla våra fossildrivna tjänstebilar mot elbilar är en självklarhet, säger Anders Dalered, försäljningschef på Svenska Golfförbundet. 

Därför beställer Nordelektro 40 stycken ID. Buzz

Elinstallationsföretag Nordelektro lever som dem lär. I början av nästa år kommer hela 60 av bolagets 77 servicefordon bytas ut till el, där ID. Buzz Cargo var det självklara valet i omställningen.

”ID.4 som personalbil ger mer frihet”

Kim Cannerheim har tagit steget in i elbilserans tystnad och frihet med ID.4 – ett val som präglats av både miljömedvetenhet och ekonomiska fördelar.

– Det är en win-win för alla i familjen. Vi håller nere kostnaderna och det är en härlig känsla att slippa tanka, säger han.

Hantverkarna som blir ett med sin transportbil

Det är inte ovanligt att hantverkare ”blir ett” med sin transportbil. Här är Christoffer, Fredrik och Niklas som fixat till sina bilar rejält. Men, kan du lista ut deras yrken baserat på bilder och intervjusvaren? Facit hittar du i slutet av artikeln.

Matinspiratör Frida Ronge brinner för hållbart fiske

Frida Ronge är en av Sveriges mest profilerade kockar och matinspiratörer som älskar det fria livet och kraften från naturen. Vi checkade in med henne i en California Ocean, för att prata hållbart fiske och vikten av att vara i nuet.

Utforska alla våra modeller

Har du inte hittat din drömbil och vill titta vidare? Välkommen att fortsätta utforska våra bilar. Det finns mycket att titta och välja på i vårt modellprogram.

Volkswagen Transportbilar

Här hittar du skåpbilar, lätta lastbilar, pickuper, minibussar och campingbilar.

Offertförfrågan Transportbil

Vill du få det bästa priset för din nya bil? Kontakta en Volkswagenpartner för en offert.