ID. LIFE sedd snett bakifrån.

ID. LIFE  är framtidens eldrivna småbil

En hint om framtiden

Med sin ”ACCELERATE”-strategi gör Volkswagen morgondagens hållbara mobilitet tillgänglig för ännu fler människor. Redan 2025, två år före den ursprungliga planen, kommer Volkswagen att lansera en ID.-modell för småbilssegmentet.

Håll dig uppdaterad på ID. LIFE och våra andra elbilar – signa upp på vårt e-nyhetsbrev.Opens an external link

ID. LIFE är vår vision om nästa generation av en helt eldriven stadsbil. Vi gör därmed elektrisk mobilitet tillgänglig för ännu fler människor
Ralf Brandstätter
VD för märket Volkswagen

Med fokus på människan

ID. LIFE är från grunden konstruerad för hållbar mobilitet, en verkligt givande körupplevelse och mångsidiga möjligheter.

Interiören på ID. LIFE.
1
1.
Konceptbil

ACCELERATE: Eldriven instegsmodell redan 2025

Redan två år före planerat datum, kommer Volkswagen att lansera sin första ID.-modell för småbilssegmentet. Pris: 20 000 - 25 000 euro. ID. LIFE ger oss en försmak av hur en bil av den här typen kan komma att se ut. Konceptbilen mixar hållbarhet med digitalisering och matchar på så sätt de krav som yngre målgrupper ställer på en stadsbil.

ID. LIFE sedd snett framifrån.
1
1.
Konceptbil

Crossover i nytolkning

Med sina muskulösa proportioner, skarpskurna former och sin avskalade komplexitet är ID. LIFE en banbrytande, hållbarhetsinriktad nytolkning av en crossover-modell med fyra dörrar, stor bagagelucka, höjd sätesposition och en varierbar interiör. Ett avtagbart ”air-chamber”-tygtak svarar för körglädje som i en cabriolet.

Interiören på ID. LIFE, med fokus på framsäte.
1
1.
Konceptbil

Återvunna material både in- och utvändigt

Den rymliga interiören är tålig och vattentät, med enkel och intuitiv manövrering. Bilen är tvåsitsig, med gjutna säten och hexagonformad multifunktionsratt med tryckkänslig kontroll. Den digitala instrumentpanelen ger all information föraren behöver.

Ren design

ID. LIFE har en högklassig design som är ren och avskalad – dekordetaljer, påbyggnadsdelar och komplexa materialmixar lyser här med sin frånvaro.

ID. LIFE, förarmiljö.
1
1.
Konceptbil

Digitaliserad interiör

Smartphone-integrering, beröringskänsliga ytor på ratten, kameror istället för backspeglar – det är intuitiva, digitala funktioner som karakteriserar interiören i ID. LIFE. Sätena kan ställas in på många olika sätt vilket i kombination med den utfällbara skärmen gör att kupén snabbt och enkelt kan förvandlas till en mysig biosalong eller gaming-lounge.

MEB-premiär för kombinationen elmotor – framhjulsdrift

En elmotor på 234 hk driver framhjulen på ID. LIFE och ger den en acceleration från 0 till 100 km/h på 6,9 sekunder. Räckvidden ligger på ca 400 km (WLTP).

ID. LIFE, statisk bild från sidan.

Upptäck våra elbilar:

Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.4

ID.4 GTX. Sportig elsuv.

Upptäck våra elbilar:

Läs mer om våra konceptbilar: