ID. LIFE sedd snett bakifrån.

Livet är roligt med ID. LIFE

En liten medlem av ID.-familjen, men av stor betydelse för hållbarhet. Bilen är en crossover i nytolkning, och har en ren och tydlig design. Det avtagbara taket går att öppna med en dragkedja så att du kan köra med vinden i håret, och är tillverkat av återvunna material. Du hanterar bilen smidigt genom en sömlös sammanlänkning med din smarta mobiltelefon.

1.
Konceptbil

En liten medlem av ID.-familjen, men av stor betydelse för hållbarhet. Bilen är en crossover i nytolkning, och har en ren och tydlig design. Det avtagbara taket går att öppna med en dragkedja så att du kan köra med vinden i håret, och är tillverkat av återvunna material. Du hanterar bilen smidigt genom en sömlös sammanlänkning med din smarta mobiltelefon.

Imponerande hållbart koncept

ID. LIFE har formgivits med hållbarhet som ledstjärna. Redan vid första anblicken kan du betrakta en del av hållbarhetskonceptet. Karossens ytskikt består nämligen av helt miljöanpassad, organisk lack. Återvunnen, blåfärgad träflis har blandats i färgen för att skapa det omisskännliga utseendet.

Både motorhuven och taket på ID. LIFE består av material tillverkat av återvunna PET-flaskor, något som minskar fordonsvikten en hel del. Även interiören visar hur elegant hållbarhet kan vara.

En kombination av återvunna material och FSC-certifierat trä åstadkommer känslan av ett andra vardagsrum. Bilen glider nerför vägen på däck som innehåller en stor mängd förnybara material som exempelvis naturgummi och ris-skal. Därigenom skapas en nyskapande, koldioxidfri form av mobilitet med mycket lågt vägljud.

En ID.LIFE fotad snett framifrån.
1
1.
Konceptbil

Interiören: uppfinningsrik, bekväm, omställningsbar

Resan mot framtiden startar så snart du låser upp bilen. ID. LIFE använder en kamera för att känna igen den förare som ska köra. Klassiska speglar och omkopplare har i den minimalistiska förarplatsen bytts ut mot kameror, skärmar och en ratt med beröringskänslig yta.

Många funktioner kan styras med mobiltelefonen. För att du ska känna dig som hemma kan sätena smidigt förvandlas till en lounge eller sovplats, alternativt fällas ner för större lastutrymme.

För de som gärna spelar datorspel eller sträcktittar på serier finns en extra överraskning: En spelkonsol med projektor och utfällbar skärm är integrerad i infotainmentsystemet. Så du behöver verkligen inte ha tråkigt när bilen står på laddning.

Exteriören: minimalistisk, kompakt, tidlös

Design är ett språk. Tack vare sina kraftfulla proportioner och återhållet formspråk, talar den tidlösa designen hos ID. LIFE för sig själv. Den monolitiskt utformade karossen har inga onödiga detaljer eller ornamentering, vilket gör att den ser ut att vara gjuten i ett enda stycke.

Som första ID.-modell någonsin har ID. LIFE framhjulsdrift tillsammans med elektrisk motor. Detta gör ID. LIFE extra flexibel när det gäller hur det invändiga utrymmet kan disponeras för passagerare och bagage. Ovanpå allt detta finns dessutom det öppningsbara tygtaket med diamantmönster, som är fastsatt med en dragkedja.

Taket kan alltså enkelt plockas bort. Frihetskänslan i ID. LIFE skapas både av den framsynta formgivningen, det flexibla utrymmet och möjligheten att kunna köra med himlen som tak.

Styling: Minimalistisk design, maximal designfrihet

Med ID.LIFE har vi utvecklat en kristallklar, högkvalitativ look som fokuserar på en minimalistiskt användande av material och färger. Denna spartanska stil återfinns också interiört och inspirationen är hämtad från modern möbeldesign med dess harmoniska färger och ljussättning. 

Grundfärgerna är klara men ändå nedtonade. Ytskikten och de antracitgrå golvmattorna ackompanjeras av flertalet trädetaljer och lila detaljer. Dörrsidorna är också upplysta i matchande färger. Detta skapar en lugn, varm och hemtrevlig atmosfär.

Anmäl dig nu för att hålla dig uppdaterad

Få uppdateringar om vår satsning på elbilar.

Upptäck våra elbilar:

Volkswagen ID.3