2.3.47.2, 2017-10-10 18:26:25
1

Touareg.

Touareg.

Touareg introducerades år 2002 och är en av världens mest sålda SUV:ar i premiumklassen. Med ny design, utökad standardutrustning och ledande innovationer är Touareg redo att anta alla dina utmaningar. Alla versioner är utrustade med fyrhjulsdriften 4MOTION som ger ett optimalt väggrepp och ökad säkerhet oavsett hur vägen mot toppen ser ut. Med högre motoreffekt ihop med lägre bränsleförbrukning, är det här en kraftkälla du kan lita på. Och tack vare ett uttryckligt säkerhetsfokus under utvecklingen är Touareg mycket säker, utrustad med en mängd förarassisterande säkerhetssystem och dessutom en solid konstruktion. Alla i bilen färdas med hög säkerhet och komfort under rutinresorna i vardagen och äventyren på fritiden.

Från

Från

Highlights & Design.

Vi människor gillar olika saker när det kommer till bilar. En del vill ha mycket kraft, andra tycker att utseendet är det viktigaste och en del fokuserar mest på säkerhet och miljö. Touareg uppfyller de flestas behov och ger dessutom en rejäl dos guldkant på tillvaron. Motorn är en effektiv och kraftfull V6 TDI dieselmotor på 204, respektive 262 hk, utrustad med en åttaväxlad Tiptronic automatväxellåda. Bränsleförbrukningen har sänkts, bland annat genom ett innovativt system som återvinner rörelseenergin vid inbromsningar. Startstoppsystem och frirullningsfunktion hjälper till ytterligare. Touareg är bland annat standardutrustad med ett speciellt system för offroadkörning, nya Bi-Xenonstrålkastare och en automatisk Multikollisionsbroms. Utöver dessa finns många olika assistans- och komfortsystem som gör Touareg till en av de säkraste bilarna någonsin. Alla Touareg-versioner har fyrhjulsdriften 4MOTION och är konstruerade för släpvagnsvikter på upp till 3,5 ton. Bilen är redo. Är du?

Utrustningsversioner.

Bilen är en förlängning av oss själva, ger oss möjligheter utanför våra normala begränsningar. Med Volkswagen Touareg vet du att det inte går att komma så mycket längre. Möjligheterna är inte obegränsade men den uppfyller de flestas krav på säkerhet, komfort och miljö samt dess svåröverträffade egenskaper i tuff terräng. Tre olika versioner kan du välja mellan, alla utrustade med V6-diesel, 204 eller 262 hk, och kopplad till åttaväxlad Tiptronic automatlåda. Touareg är bland annat standardutrustad med ett speciellt system för offroadkörning, nya Bi-Xenonstrålkastare och en automatisk Multikollisionsbroms. Utöver dessa finns många olika assistans- och komfortsystem som gör Touareg till en av de säkraste bilarna någonsin. Alla Touareg-versioner har fyrhjulsdriften 4MOTION och är konstruerade för släpvagnsvikter på upp till 3,5.

Motorer & Teknik.

Vi tar säkerhet på allvar och har gjort Touareg till en av våra säkraste bilar. Förarassistanssystemet Area View bevakar närområdet runt Touareg via fyra kameror. Systemet innehåller kameror som visar området direkt framför och bakom bilen samt från ett fågelperspektiv. Systemet Lane Assist säkerställer att bilen inte oavsiktligen avviker från sitt körfält och Side Assist varnar vid filbyte för eventuella fordon som befinner sig i döda vinkeln. Den adaptiva farthållaren ACC har vidareutvecklats och fått Front Assist med City Emergency Brake. Bilen accelererar och bromsar automatiskt och mjukt vid ryckig kötrafik i lägre hastigheter. Det kan även kännas tryggt att veta att systemet i farter upp till 30 km/h bromsar bilen till stillastående om det upptäcker ett objekt i bilens färdriktning. Passagerarskyddssystemet PreCrash ser till att bältena sträcks och rutor samt panoramasoltak stängs om det blir nödvändigt. Alla versioner är standardutrustade med en automatisk multikollisionsbroms som bidrar till att förhindra följdkollisioner efter en eventuell krock. En annan innovativ detalj är Bi-Xenonstrålkastarna med tillvalet Dynamic Light Assist som automatiskt reglerar helljuskäglorna på respektive sida så att medtrafikanterna inte bländas.

Komfort & Funktion.

Som det anstår en äkta SUV i premiumklassen ger Touareg utsökt komfort för alla som färdas i bilen och möjlighet till många personliga val av kulör, klädslar och tillval. Det finns smart tillvalsutrustning som du kan välja för att göra din Touareg ännu mer bekväm. Exempelvis eluppvärmt baksäte, ambientebelysning och säten i skönaste läderkvalitet med hela 14 inställningslägen. Självklart elmanövrerat och med inbyggt minne. Du kan även utöka den befintliga Climatic-anläggningen från två till fyra separata klimatzoner och med det öppningsbara panoramasoltaket fylls kupén med extramycket dagsljus. Om du lastar mycket via bakluckan så finns automatisk öppning/stängning som tillval. Allt noga utvalt för att vara riktigt bekvämt.

Säkerhet.

Vi tar säkerheten på allvar och har gjort Volkswagen Touareg till en av våra säkraste bilar. Konstruktionen runt de åkande är mycket solid och ett stort antal krockkuddar optimerar skyddet till ett av de bästa på marknaden. Din egen körning stöds av flera säkerhetssystem som ständigt övervakar din körning och under vissa omständigheter kan rycka in till hjälp. Bland de system som är standard i samtliga Touareg är Trötthetsvarnare, Bi-Xenon-strålkastare samt Bluetooth-handsfree. Som tillval finns flera säkerhetshöjande system, t.ex. Dynamic Light Assist, Side Assist och Lane Assist, Area View med Rear Assist, Traffic Jam Assist, parkeringssensorer fram och bak, backkamera m.m.

Infotainment.

Vart du än är på väg, till jobbet, förskolan eller på bilsemester, kommer du att uppskatta de lättanvända infotainmentsystemen i din Touareg. Systemen ger dig sköna musikupplevelser, aktuella nyheter och lotsar dig till nya resmål.

Nästa steg.