Pris från
726 900kr
Motoreffekt
286 - 340hk
Dragvikt
3 500kg
Växellåda
Tiptronic

Går sin egen väg och tar ledningen

Touareg blåser nytt liv i gatubilden. Och till de outforskade vägarna däremellan. Innovationer som elektromekaniska krängningshämmare, Matrix LED-strålkastare, eller den uppgraderade förarplatsen ”Innovision Cockpit” ändrar innebörden av att köra en SUV.

Touareg Edition X är en fullutrustad specialversion med 4MOTION fyrhjulsdrift och en mängd teknik som hjälper dig i körningen, till exempel Night Vision som upptäcker människor och djur i mörker, adaptiv luftfjädring och fjärrstyrd parkeringsvärmare.

--:--

Innovision Cockpit

Kontrollpanelen utan fysiska knappar.

Adaptiva krängningshämmare som tillval

Responsiv styrning, stabilare kurvtagning.

IQ.LIGHT – Matrix LED-strålkastare som tillval

Starkt lysande, utan att blända.

Exteriör & Interiör

Starkt lysande, utan att blända

Oavsett om du kör i staden på dagen, på landet när det skymmer eller motorvägen på natten, så kommer IQ.LIGHT Matrix LED-strålkastarna att anpassa sig. Tack vare den dynamiska helljusassistenten så behöver du inte oroa dig för att IQ.LIGHT Matrix LED-strålkastarna ska blända dina medtrafikanter. Individuella LED-segment slås på eller av för att anpassa ljuset till körsituationen. Det gör körningen med Touareg enklare för dig, och även för dina medtrafikanter.

2.
Inom systemets gränser.

IQ.Drive & Teknik

Kontrollpanelen utan fysiska knappar

Den digitala instrumentpanelen och infotainmentsystemet utgörs av en enda rundad glasyta, ”Innovision Cockpit” som är standard.

  • Hanteras via pekskärm, gestkontroll eller röststyrning 
  • Visar funktioner med grafik eller animationer 
  • Hemskärmens innehåll kan anpassas 
  • Vissa skärmbilder kan förstoras 
  • Ger möjlighet att styra navigationssystemet och infotainmentsystemet genom din smartphone eller surfplatta

Responsiv styrning, stabilare kurvtagning

Tillvalet adaptiva krängningshämmare1 på fram- och bakaxeln minskar krängning i kurvor. Funktionen är elektromekanisk istället för hydraulisk. Därför reagerar Touareg mer direkt på styrning, även vid låga hastigheter. Systemet förhindrar också understyrning vid sportig körning. Framhjulen trycker då inte ut bilen lika mycket mot kurvans utkant. Endast i kombination med tillvalet ”Luftfjädring och fyrhjulsstyrning”.

Bygg din bil

Fler modeller

Upptäck Volkswagens SUV-familj.

Kanske har du en stor familj som måste få plats. Kanske gillar du sporter som betyder skrymmande utrustning, kanske har du ett ställe långt ut på landet, eller också sätter du värde på en mindre bil som är smidig i stadstrafiken.Vi vet att ingen bilägare är den andra lik. Därför finns det Volkswagen SUVar i alla storlekar. Välkommen att se vilken som passar dig bäst.

Utforska alla våra modeller

Har du inte hittat din drömbil och vill titta vidare? Välkommen att fortsätta utforska våra bilar. Det finns mycket att titta och välja på i vårt modellprogram.

Hitta närmaste återförsäljare

Vill du veta mer om våra modeller, provköra eller har någon
annan fråga om Volkswagen? Våra återförsäljare hjälper dig gärna.