2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Tiguan Allspace

Tiguan Allspace.

Gott om utrymme för äventyr.

I Tiguan Allspace kommer du att känna dig som hemma i många olika världar. Från berg till kuster till skogar till städer får äventyren ta plats, om du vill i sällskap med ytterligare sex passagerare.

Design.

Rymd och funktionalitet som ser bra ut. Redan från utsidan understryker designen vad Tiguan Allspace handlar om, och gör det med stil och kvalitet.

 • Exteriör.

  En ny känsla av rymd.

  Upptäck en ny känsla av rymd i en omsorgsfullt utformad design, från de karaktäristiska strålkastarna till LED-bakljusen.

  Läs mer
 • Interiör.

  Rum för upplevelser.

  Med rymligheten och det rena designspråket skapar Tiguan Allspace en atmosfär av välbefinnande så fort du öppnar dörren och tar plats i kupén.

  Läs mer
 • Öppningsbart panoramasoltak.

  Extra mycket frihetskänsla.

  Det öppningsbara panoramasoltaket är ett tillval som skapar en behaglig ljus- och rymdkänsla i kupén samtidigt som du kan se molnen fara förbi ovanför dig. Den främre glasrutan kan öppnas med en knapptryckning.

 • LED-strålkastare och LED-bakljus.

  Se bättre. Och se bättre ut.

  Den kraftfulla designen blir extra vass med tillvalet LED-strålkastare och LED-bakljus, samtidigt som den nya ljusteknologin hjälper dig att både se och bli sedd. Med helljusassistenten Dynamic Light Assist blir nattkörningen närmast magisk – du kör med helljuset på hela tiden, utan att andra trafikanter bländas.

  Läs mer
 • Fälgar.

  Hjul som sätter snurr på fantasin också.

  Tiguan Allspace erbjuder ett rikt utbud av exceptionellt designade tillval, och det gäller inte minst hjulen. Det är omsorgsfullt utformade för att passa perfekt med nya Tiguan Allspace, både vad gäller funktion och utseende.

  Läs mer
 • Offroad-paketet.

  Hungrig på äventyr?

  För dig som längtar till grus, lera och tuffa förhållanden: Offroad-paketet.

  Läs mer

Uppkopplat.

Oavsett om du måste ringa ett samtal när du kör, behöver den absolut senaste trafikinformationen, vill veta den snabbaste vägen till en adress eller helt enkelt lyssna på din favoritmusik eller favoritpodcast står din Tiguan Allspace till tjänst som din portal till omvärlden. Den erbjuder olika sätt för dig att dra nytta av modern teknologi på ett enkelt och okomplicerat sätt som inte stör när du kör.

 • Car-Net Security & Service.

  Vet vad som ska göras även i kritiska situationer.

  Tillvalet Car-Net Security & Service ger dig tillgång till en mängd nyttiga uppkopplade funktioner som har med din bil och din körning att göra. Den kanske viktigaste är Emergency Call Service, som automatiskt ringer upp Volkswagens larmcentral om bilen är med om en olycka. Bilen skickar viktiga fakta till larmcentralen, till exempel bilens position, hur många krockkuddar som löst ut och hur många personer som finns i bilen, fakta som hjälper räddningstjänsten att snabbt ta rätt beslut. Du kan också använda systemet för att larma om du ser en trafikolycka som du själv inte är inblandad i.

  Läs mer
 • Car-Net Guide & Inform.

  Rörelsefrihet även online.

  Den uppkopplade världen är numera en integrerad del av livet – inte minst i bilen. En självklarhet är att du kan få trafikinformation i näst intill real-tid, så att du kan ändra rutten och undvika köer eller hinder. Men Tiguan Allspace har med Car-Net Guide & Inform så otroligt mycket mer att erbjuda.

  Läs mer
 • Car-Net App-Connect.

  Använd apparna genom din Volkswagen.

  Tillvalet Car-Net App-Connect kopplar enkelt din mobil till bilen genom radiosystemet Composition Media (tillval) eller navigationsfunktionen Discover Media och navigationssystemet Discover Pro (också de tillval.) Du kan då använda och styra vissa av telefonens appar genom bilens touchskärm. Enklare hantering är bara en av fördelarna – ett brett utbud av appar kan använda sig av information från bilen för att ge dig smarta och underhållande funktioner.

  Volkswagen erbjuder tre vägar att koppla en smartphone till bilen och möjligheterna med den: MirrorLink™, Android Auto™ från Google, och Apple CarPlay™. Du kan se vilka av plattformarna som är kompatibla med din smartphone volkswagen.se/mobiltelefon. (Observera att några appar inte finns för alla plattformar, och att tillgängligheten kan variera mellan olika länder.)

  Läs mer
 • Radio och navigation.

  Din egen co-driver.

  I din Tiguan Allspace är det du som bestämmer följeslagare. Du kan välja mellan två radiosystem med varsina set med matchande högtalare avpassade för systemet, allt för att du ska få dina favoritartister med på färden. Eller också väljer du Discover Pro-navigationssystemet, som dessutom ser till att du väljer rätt väg.

  Läs mer
 • App-Connect – Cam-Connect.

  Öppna upp för nya perspektiv.

  Mer koll på läget. Med Car-Net App-Connect kan du få stillbilder från din GoPro®-kamera skickade till touchskärmen, så du vet vad som händer bakom dig i bilen.

Assistanssystem.

Tiguan Allspace hjälper dig med intelligent teknik när du kör, och som tillval finns även system som hjälper dig undvika olyckor. Allt för att du ska känna dig avslappnad och trygg i din körning.

 • Area View.

  Ögon överallt.

  När du ska köra ut från en parkeringsruta i hektisk trafik eller manövrera i trånga utrymmen, vore det inte skönt att se allting runtom bilen med en enda blick? Det är precis vad Area View gör möjligt.

  Läs mer
 • Körfältassistenten Lane Assist.

  Helt enkelt, även på vägen.

  Monotona sträckor, trånga filer och smala landsvägar är bara några situationer som påverkar koncentrationen, särskilt om du kör långt. Körfältsassistenten Lane Assist varnar om du är på väg ut ur filen och hjälper dig att snabbt bedöma och hantera situationen.

  Läs mer
 • Trailer Assist.

  Se fram emot att backa med släp.

  Tiguan Allspace kan hjälpa dig med den kniviga manövreringen när du backar med släp, genom tillvalet Trailer Assist.

  Läs mer
 • Helljusassistenten Dynamic Light Assist.

  Alltid helljus, utan att blända.

  Det är tillräckligt tröttande att köra i mörker – och dessutom ständigt behöva blända av och sätta på helljuset igen gör det inte lättare. Dessutom förlorar du en stor del av ditt synfält när du bländar av. Med Dynamic Light Assist kan du köra med helljuset på hela tiden, utan att blända andra trafikanter.

  Läs mer
 • Parkeringshjälp Park Assist.

  Börja älska att parkera.

  Nya Tiguan Allspace tar dig inte bara till din destination, den tar dig ända fram till en perfekt parkering. Tillvalet Park Assist mäter parkeringsluckor när du kör förbi, och om den hittar en lämplig plats tar den över styrningen och manövrerar in bilen i luckan, oavsett om det är en fickparkering eller en ruta du kör in i.

 • Köassistenten Traffic Jam Assist.

  Slappna av när det kör ihop sig.

  När trafiken flyter trögt håller tillvalet Traffic Jam Assist ett öga på fordonen runt om och agerar för att hålla bilen i filen, alltid med ett lämpligt avstånd till bilen framför. I stopp-och-starta-trafik bromsar den in bilen till stopp och rör sig framåt igen när det går. Systemet drar nytta av den beprövade tekniken i den adaptiva farthållaren och körfältsassistenten Lane Assist. Resultatet är att du kan slappna av och det hjälper till att minska risken för typiska kö-kollisioner.

Komfort.

Vart du än är på väg, i känd terräng eller på okända marker, gör Tiguan Allspace resan bekväm tack vare den rymliga interiören och det rika utbudet av system som ökar komforten.

 • Bagagelucka med komfortöppning.

  Lätt att öppna, lätt att stänga.

  En avspänd resa börjar redan innan du startat, om du har bagagelucka med komfortöppning (tillval). Du behöver inte släppa det du har i händerna, det räcker med att du sveper en fot under bakänden så öppnas luckan. Och det är lika enkelt att stänga – tryck på en knapp på insidan och luckan stängs när du flyttar dig från bakänden med nyckeln, eller efter 20 sekunder.

  Läs mer
 • DYNAUDIO Excite Surround ljudsystem.

  Perfekt ljud hela vägen.

  Tänk dig att musik kunde låta bättre i bilen än det gör från ljudanläggningen hemma. Det är hela idén med tillvalet DYNAUDIO Excite Surround. Det är ett ljudsystem särskilt utvecklat för att i den speciella akustiken i bilens interiör leverera en ljudupplevelse som går längre än förväntningarna hos till och med de mest kräsna.

  Läs mer
 • Framstol ergoActive.

  Komfort där du behöver den som mest.

  Framstolen ergo Active (tillval) har kvalitetsmärkningen Healthy Back Campaign. Det är inte underligt, den garanterar optimal komfort och undviker spänningar på ryggraden när du kör. Utöver att du kan ställa ryggstödets vinkel och sätets djup har den också ett elektriskt inställbart svankstöd med elektrisk massagefunktion.

  Läs mer
 • Interaktiva digitala instrument Active Info Display.

  Anpassar sig särskilt för dig.

  Med den interaktiva digitala instrumenteringen får du precis den information som du behöver, presenterad på det sätt som passar dig bäst. Det kallas Active Info Display och är ett tillval som låter dig fokusera på den viktigaste informationen utan att släppa uppmärksamheten på vägen och körningen.

  Läs mer
 • Head-up display.

  Se framåt, hela tiden.

  Alltid koll på läget utan att bli distraherad. Med tillvalet Head-up Display får du all viktig information, som hastighet och vägvisning, direkt i synfältet.

  Läs mer

Körupplevelse.

Vart du än är på väg ser Tiguan Allspace kraftfulla motorer och 4MOTION fyrhjulsdrift att du kommer fram. Du har full kontroll på alla underlag. Och om du kompletterar fyrhjulsdriften med 4MOTION Active Control är din Tiguan Allspace alltid optimalt inställd för förhållandena och körningen du har framför dig.

 • Välj körprogram.

  Alltid på topp, oavsett underlag.

  Med det här tillvalet kan du välja inställningarna som passar körningen – Normal, Eco, Sports, Comfort eller Individual. Utifrån det valda läget anpassar bilen hur motorn, växlingarna och flera av körassistanssystemen jobbar, allt för optimal körning för olika förhållanden.

  Läs mer
 • 4MOTION fyrhjulsdrift.

  Behåll greppet.

  Snö, is, lera, blöt asfalt, grus, fläckvis halka, torr asfalt, gatsten… Tiguan Allspace är standardutrustad med 4MOTION fyrhjulsdrift.

  Läs mer
 • 4MOTION Active Control.

  Skiftande underlag.

  Tillvalet 4MOTION Active Control erbjuder en rad körprofiler som anpassar fyrhjulsdriften och bilens system för olika underlag, från motorväg till isig backe.

  Läs mer
 • Motorerna.

  Mer effektivitet.

  Oavsett om du föredrar diesel eller bensin karaktäriseras alla motoralternativen för Tiguan Allspace av både kraft och bränsleeffektivitet.

  Läs mer

Nästa steg.