• Pris från514 900 kr
  • Motoreffekt320 hk
  • Toppfart250 km/h
  • VäxellådaDSG

En stjärna bland stjärnor

Med imponerande hastighet och dynamik i kraftutvecklingen flyttar Golf R gränserna för vad som är möjligt. En bil byggd för alla som siktar högre, men som samtidigt är fast förankrade i sina egna principer. En bil som förkroppsligar en ny dimension av prestanda, vilket inte bara gör den till kronjuvelen i Golf-serien men också en stjärna inom R-modellerna.

VW Golf GTI interiör, vy av cockpitten, en kvinna använder infotainmentsystemet

Prestanda

320 hästkrafter och 0–100 km/h på 4,7 sekunder.

Design

Formgiven för fart.

Interiör

Fokuserad förarposition.

Exteriör & Interiör

Formgiven för fart

Golf R har en uttrycksfull design. Det första som slår betraktaren är den helt nya fronten, med ny form på stötfångare och frontspoiler. Därefter följer skärmbreddare och luftintag med R-utseende ovanför de eleganta sidokjolarna och 18 tums ”Jerez” lättmetallfälgar.

Med ett 20 mm sänkt chassi får Golf R en låg tyngdpunkt och ett explosivt utseende, helt enkelt en omisskännlig atlet. Väljer du tillvalet R Performance ingår bakspoiler med racerdesign och 19 tums ”Estoril” lättmetallfälgar. Den nya bakre stötfångaren tillsammans med fyra förkromade dubbla avgasrör förhöjer intrycket ytterligare.

Nya Golf R framifrån på en bergsväg. Bergsmassiv syns i bakgrunden.
Förarplatsen i VW Golf R med ratten och infotainment-systemet i fokus.

Välkommen till förarplatsen

Invändigt i Golf R blir du välkomnad med en nivå av sportig bekvämlighet som både syns och känns. Föraren och framsätespassageraren har premium-sportsäten med inbyggda nackskydd med R-design. För första gången så kan den digitala instrumenteringen ”Digital Cockpit Pro” nu slå ihop alla mätare till en R-vy specifikt framtagen för Golf R.

Ytterligare utrustning som är standard i Golf R är Discover Media Infotainment-system inklusive röststyrning. Och tack vare den specialutformade multifunktions-sportratten med sin ”R”-knapp, så är racing-profilen aldrig långt borta.

IQ.Drive & Teknik

Nya Golf R kör på kanten av en bergsväg. Bergsmassiv syns i bakgrunden.

Prestanda: Stjärnan i sin generation

Acceleration från 0 till 100 km/h på 4,7 sekunder, en toppfart på 250 km/h, motorn EA888 evo4 TSI med 420 Nm vridmoment och effekt på 320 hk (235 kW) visar vad R kan åstadkomma. Kraften fördelas variabelt genom 4MOTION fyrhjulsdrift och R Performance ”torque vectoring” på bakaxeln.

Speciellt utformad för Nordschleife-banan på Nürburgring, deaktiverar Golf R med tillvalet R Performance-paket begränsningen för hastigheten, så att maxhastigheten blir 270 km/h. Dessutom med två extra körprofiler, Nürburgring-profilen ”Special” och profilen ”Drift” för optimal väghållning på landsväg.

Vill du veta mer om Golf?

Utforska den nya generationen Golf och alla funktioner och möjligheter som kommer med den.

Till modellsidan för Golf

Bygg din bil

Välj din Golf R

Har du redan byggt en bil?

Har du redan en Volkswagenkod för en bil som du har konfigurerat tidigare?

Frågor & Svar om Golf R

Fler modeller

Upptäck våra sportiga bilar

Sportig utväxling, otrolig prestanda, härlig körglädje. Det är vad du får med Volkswagens sportigare modeller.

Utforska alla våra modeller

Har du inte hittat din drömbil och vill titta vidare? Välkommen att fortsätta utforska våra bilar. Det finns mycket att titta och välja på i vårt modellprogram.

Hitta närmaste återförsäljare

Vill du veta mer om våra modeller, provköra eller har någon
annan fråga om Volkswagen? Våra återförsäljare hjälper dig gärna.