Billstaån
Billstaån
Billstaån

Volkswagen+Jämtkraft. Klimatneutralt hela vägen.

Vi är glada över att tillsammans med Jämtkraft kunna erbjuda förnybar energi till din laddbara bil. Du får ett fördelaktigt elavtal med 100 % förnybar el från jämtländsk vattenkraft. Ingenting annat. Allt för att du ska kunna köra förnybart med din laddbara bil.

Vi är glada över att tillsammans med Jämtkraft kunna erbjuda förnybar energi till din laddbara bil. Du får ett fördelaktigt elavtal med 100 % förnybar el från jämtländsk vattenkraft. Ingenting annat. Allt för att du ska kunna köra förnybart med din laddbara bil.

När du köper en laddbar bil från Volkswagen får du samtidigt erbjudande att teckna avtal med Jämtkraft. Genom avtalet får du 100 % förnybar el till din bil, och till hemmet eller företaget. Elen kommer från vattenkraften i Jämtland, och du får den till en låg och förutsägbar kostnad.

Erbjudandet gäller alla våra laddbara bilar. Du kan alltså ladda din Passat GTE, Golf GTE, e-Golf eller e-up! med jämtländsk vattenkraft. Och snart också helt nya elbilen ID.3.

Mer om erbjudandet

Härifrån kommer kraften

I hundratals år har människan dragit nytta av vattenkraften i Billstaån i Jämtland, till kvarnar och sågverk. Nu omvandlas kraften i det strömmande vattnet till att utvinna förnybar el. Genom ett antal mindre kraftverk genereras 6 GWh. En del av den kraften kan nu förnybart driva Volkswagens laddbara bilar.

För ett par år sedan blev de helt nybyggda vandringsvägarna förbi kraftverken färdiga. Fiskar som öring och harr kan återigen, för första gången på mer än hundra år, vandra ut via Billstaån för att leka, leva och växa för att en dag återvända uppför ån till sjön Näkten. Läs gärna mer om projektet med vattendragets restaurering.

Mer om Jämtkraft och Billstaån

ID.3 - klimatneutralt tillverkad

Volkswagen ID.3 är inte bara eldriven, den är också klimatneutralt tillverkad. Vi ställer krav på underleverantörerna att de ska använda grön el, till exempel i tillverkningen av battericeller. All energin som används i vår fabrik i Zwickau, där ID.3 byggs, är grön och koldioxidneutral, och där det absolut inte går att uppnå ännu, klimatkompenserar vi. Allt för att nya ID.3 ska vara helt klimatneutral när den överlämnas till kunden.

Fram till 2023 kommer Volkswagen att ha investerat omkring 90 miljarder kronor i elektrisk rörelsefrihet. Fler än 20 eldrivna modeller är inplanerade och under de kommande tio åren räknar vi med att tillverka fler än tio miljoner elbilar. 2040 har vi tillverkat den sista fossilbilen.

En klimatneutralt tillverkad bil är bara början. Den ska ju användas också.

Ditt bidrag blir att bibehålla din ID.3 koldioxidneutral genom att ladda och köra med ansvarsfullt producerad el. Och det är därför vi tillsammans med Jämtkraft erbjuder förnybar energi till din laddbara bil. Allt för att du ska kunna köra förnybart hela vägen.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare

För att få en bättre upplevelse kan du använda Chrome eller Firefox.