Billstaån, två par stövelbeklädda fötter står på stenar i det porlande vattnet

Volkswagen + Jämtkraft. Klimat­neutralt hela vägen – tre år fritt!

Volkswagen + Jämtkraft. Klimat­neutralt hela vägen – tre år fritt!

Vi är glada över att tillsammans med Jämtkraft kunna erbjuda förnybar energi till din laddbara bil. Just nu får du ett fördelaktigt elavtal med 100 % förnybar el från jämtländsk vattenkraft. Ingenting annat. Och under hela tre år kan du ladda gratis hemma. Allt för att du ska kunna köra förnybart med din laddbara bil.

Nu när du köper en laddbar bil från Volkswagen får du samtidigt erbjudande att teckna elavtal med Jämtkraft, 100 % förnybar el till hemmet och bilen – och hela tre års fri laddning i hemmet ingår1. Summan som laddningen motsvarar dras direkt från elräkningen varje månad. Elen är 100 % förnybar och kommer från vattenkraften i Jämtland.

Erbjudandet gäller dig som köper en ny eller begagnad laddbar Volkswagen från någon av Volkswagens auktoriserade återföräljare.

Läs mer om erbjudandet hos JämtkraftOpens an external link

Vill du teckna avtalet eller har du fler frågor?

Kontakta din Volkswagen-återförsäljare så ser de till att Jämtkraft får dina kontaktuppgifter. Har du frågor om avtalet kan du ringa på 063 14 90 00.

Hitta närmsta återförsäljareOpens an external link

1. Erbjudandet innebär ett avdrag på din elfaktura på 1272 kr/år och bygger på följande schablonberäkning: Årlig körsträcka 1400 mil. Bilens elförbrukning 1,5 kWh/mil. Genomsnittligt elpris på 60,50 öre/kWh inkl. moms. Avdraget görs på elfakturan och fördelas på 12 månader.

Volkswagen förnybar el - symbol

Härifrån kommer kraften

I hundratals år har människan dragit nytta av vattenkraften i Billstaån i Jämtland, till kvarnar och sågverk. Nu omvandlas kraften i det strömmande vattnet till att utvinna förnybar el. Genom ett antal mindre kraftverk genereras 6 GWh. En del av den kraften kan nu förnybart driva Volkswagens laddbara bilar.

För ett par år sedan blev de helt nybyggda vandringsvägarna förbi kraftverken färdiga. Fiskar som öring och harr kan återigen, för första gången på mer än hundra år, vandra ut via Billstaån för att leka, leva och växa för att en dag återvända uppför ån till sjön Näkten. Läs gärna mer om projektet med vattendragets restaurering.

Mer om Jämtkraft och BillstaånOpens an external link

ID.3 - klimatneutralt tillverkad

Volkswagen ID.3 är inte bara eldriven, den är också klimatneutralt tillverkad. Vi ställer krav på underleverantörerna att de ska använda grön el, till exempel i tillverkningen av battericeller. All energin som används i vår fabrik i Zwickau, där ID.3 byggs, är grön och koldioxidneutral, och där det absolut inte går att uppnå ännu, klimatkompenserar vi. Allt för att nya ID.3 ska vara helt klimatneutral när den överlämnas till kunden.

Fram till 2023 kommer Volkswagen att ha investerat omkring 90 miljarder kronor i elektrisk rörelsefrihet. Fler än 20 eldrivna modeller är inplanerade och under de kommande tio åren räknar vi med att tillverka fler än tio miljoner elbilar. 2040 har vi tillverkat den sista fossilbilen.

En klimatneutralt tillverkad bil är bara början. Den ska ju användas också.

Ditt bidrag blir att bibehålla din ID.3 koldioxidneutral genom att ladda och köra med ansvarsfullt producerad el. Och det är därför vi tillsammans med Jämtkraft erbjuder förnybar energi till din laddbara bil. Allt för att du ska kunna köra förnybart hela vägen.

CO2-neutral med Volkswagen ID.

Volkswagen har signerat ett omfattande program för minskade koldioxidutsläpp för att år 2050 uppnå CO2-neutral balans inom alla områden − från fordonsflotta och produktion till administration.

Läs mer om våra laddbara bilar

ID.3. Laddad för en ny era.

ID.4.
Enklaste valet i år. 

Läs mer om våra laddbara bilar