Tips

Bästa tricket för att tanka rätt

4 juli 2023

Hör du till en av de som alltid tänker ”Vilken sida sitter tanklocket på nu igen” när du svänger in på macken?

Här är årets bästa tankhack.

Jo, det finns faktiskt en del som redan lärt sig det här tricket vid tankning av bilen – men det finns också många som inte har koll. Dessutom kan förare med helt nytt körkort också vara förtjänta av detta enkla men smarta hack för att tankningen ska bli både enklare och snabbare, och undvika köbildning vid macken.

Det handlar naturligtvis om vilken sida tanklocket sitter på din bil. Kör du in fel vid mackens pumpar blir det sedan lite av en ”pinsam rundtur” framför alla andra.

Hur du håller koll? Jo, ta en titt på mätaren som anger hur mycket bränsle du har kvar i bilen. Där finns även en liten pil som pekar åt det håll där din bils tanklock sitter!

En snabb titt framför din ratt kommer alltså framöver alltid guida dig in med rätt sida mot bensinpumpen.

Bonustips: Ett helt annat trick för en hel del bilmodeller gäller även det där hängande, slängande skruvlocket som du måste ta bort för att kunna tanka. Ta en titt på insidan av tanklocket – ganska ofta finns där en fullt fungerande upphängningsanordning för skruvlocket medan du tankar. Så slipper du kladda ner både dig och bilen!

Elbilar saknar än så länge den lilla pilen på instrumentbrädan, den som talar om var laddlocket sitter. Men det är nog bara en tidsfråga i och med att folk börjar ha flera elbilar eller kör flera olika modeller, och därmed kommer i kontakt (!) med olika sorters laddsystem. Funderingen ”Laddar jag bak, fram eller från sidan?” kan också snart vara ett minne blott.

TIPS - översikt

Det finns många tips och knep man kan ta till för att ta hand om sin bil. För att underlätta för dig har vi samlat våra bästa tips på ett ställe.

Bläddra vidare i VW eMagasin

Fjällresa eller långsemester med elbilen – en omöjlighet? Nej!

Car Hacks – Smarta funktioner i bilen

Så förlänger du livslängden på dina däck

Bläddra vidare i VW eMagasin