En kvinna syns i backspegelns spegel
Tips

Smarta funktioner i bilen som är värda att känna till

16 augusti 2021

Ibland är det små saker som gör vardagen enklare. Som enkla hacks med bilen till exempel. Små detaljer som är utformade för att underlätta ditt liv med bil men som alla kanske inte känner till. Här har vi samlat en del sådana tips som är extra värdefulla att ha koll på! 

Öppna och stäng bilrutan med ett knapptryck

--:--

Visste du att du enkelt kan öppna och stänga sidorutorna på din Volkswagen bara genom att hålla in knappen på din nyckel lite längre? Ett värdefullt hack när du glömt stänga rutan på väg in till affären eller en varm morgon när du vill vädra ut bilen redan innan resan början! 

Ladda mobilen trådlöst 

--:--

I vissa Volkswagen-modeller är den lilla luckan längst fram under intrumentbrädan inte bara ett ställe att förvara hörlurar, mynt eller andra små grejer – där gömmer sig nämligen även en trådlös laddning för telefonen! Bara att lägga telefonen i facket och låta den laddas under tiden du kör. Du kan enkelt kolla om det finns i din bil genom att leta efter laddningssymbolen. 

Packa din bil smartare

--:--

Istället för att slänga in väskor eller påsar i bagaget kan du enkelt se till att fästa dem i små utviksbara krokar. På så sätt håller sig väskan på plats medan du kör! Titta gärna om det finns krokar i just din Volkswagen.

Slipp oron över klämolyckor i fönsterrutan 

--:--

Ibland är det svårt att hålla koll på vart barnen stoppar fingrarna eller andra saker. Med en bil som har klämskydd på fönsterrutorna slipper du oron för att något som klämmas i rutan. När rutan går upp känner den automatiskt av om något kommer emellan och öppnas då igen. En säkerhet om olyckan är framme, men försök ändå att hålla fingrarna borta för att slippa onödiga tårar. 

Hitta tanklocket direkt

--:--

Visste du att det är enkelt att se vilken sida tanklocket är placerat på bara genom att kolla på instrumentbrädan? Bredvid bränslemätaren finns nämligen en pil som visar vilken sida av bilen tanklocket sitter på. När du har koll på det slipper du den där extra blicken genom rutan varje gång du ska tanka din bil! 

Sänk eller höj bagageluckan till din nivå

--:--

Har ni olika längd på era familjemedlemmar? Eller kanske ett lågt garagetak? Då kan det bli problem varje gång bagageluckan ska öppnas eller stänga. Genom att hålla in knappen på elbakluckan, vänta några sekunder till du hör ett ljud, och dra sedan elbakluckan till en passande nivå, så kan du enkelt justera till vilken nivå luckan ska öppnas. På så sätt slipper du slå i luckan i låga tak eller gör det enklare för kortare familjemedlemmar att nå för att kunna stänga bakluckan.

Prova gärna, men läs först i instruktionsboken hur det fungerar för just din Volkswagen. Det krävs att bakluckan har elektrisk öppning och stängning.  

TIPS - översikt

Det finns många tips och knep man kan ta till för att ta hand om sin bil. För att underlätta för dig har vi samlat våra bästa tips på ett ställe.

Bläddra vidare i VW eMagasin