2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
image
1

Touran.

Touran.

För familjen kommer säkerheten alltid först. Därför är Touran utrustad med ett stort antal säkerhetsdetaljer samtidigt som den är fullproppad med multimediafinesser för de åkandes trivsel. Ändå finns det massor av plats kvar för fler komfort- och säkerhetsfunktioner. För att inte tala om det generösa utrymmet för dig och dina passagerare. Med andra ord, Touran är en utmärkt familjebil och en lika perfekt tjänstebil.

Highlights & Design.

Volkswagen Touran passar de flesta. Här är det väl sörjt för komforten och utrymmet är mer än generöst. Körglädjen imponerar och säkerheten hög. Vi brukar säga att Touran är den perfekta familjebilen – och det är den – men den är också så mycket mer.

Utrustningsversioner

Flexibel med stort utrymme. Volkswagen Touran är den perfekta familjebilen. Här finns plats för barnvagn, sportutrustning, leksaker, matkassarna från stormarknaden, nya kylskåpet till landstället – hela 633 liter lyfter du in och har ändå fem säten tillgängliga! I kupén finns sju platser och alla åker med hög komfort.

Motorer & Teknik.

Volkswagen Touran finns med sex motoralternativ och cylindervolym mellan 1,2 till 2,0 liter, bensin eller diesel. I utrustningsversion Touran är samtliga motoralternativ utrustade med manuell växellåda som standard, som tillval kan man välja den bränslesnåla automatväxlade DSG-växellådan. Touran GT är utrustad med DSG-växellåda som standard.

Komfort & Funktion.

Touran har i senaste generationen blivit större vilket gör den till en av de rymligaste och mest mångsidiga bilarna i klassen. De nya Fold-Flat-stolarna gör det lätt att fälla ner eller upp de fem sätena på rad två och tre. På ett par sekunder kan golvet vara i det närmaste helt platt, och du stuvar lätt in massor av skrymmande packning. Småsakerna placerar du i något av de 47 (!) förvaringsfacken. Komforten är något alldeles extra med Tourans generösa kupéutrymme. För en ljusare och luftigare kupékänsla kan Touran utrustas med ett stort panoramasoltak i glas (tillval).

Säkerhet.

Säkerheten kommer först hos Volkswagen. Touran är inget undantag. Här åker hela familjen mycket säkert bl.a. tack vare de olika assistanssystemen som rycker in om det behövs. Här finner man bl.a. adaptiv farthållare med Front Assist och City Emergency Brake, trötthetsvarnare och Pre-Crash. Auto Hold gör det lätt att starta i motlut, backkameran ”Rear Assist” underlättar att backa och parkera. Alla i bilen omgärdas och skyddas dessutom av en stark kaross (den är cirka 25 procent styvare än tidigare) och i kupén finns upp till nio krockkuddar(beroende på utrustningsversion eller gjorda tillval).

Infotainment.

Volkswagens senaste generation av infotainmentsystem uppfyller högsta krav på komfort och säkerhet i våra moderna bilar. Var du än är på väg, till jobbet, förskolan, eller på bilsemester kommer du att uppskatta att din Touran har lättanvända infotainmentsystem som ger dig underhållande musikupplevelser, aktuella nyheter och samtidigt, smidigt lotsar dig till nya resmål.

Nästa steg.