• Pris från383 900 kr
 • Motoreffekt150 hk
 • Dragvikt1 500 - 1 800 kg

Ett inköp för livet

Lasta in och kör iväg, med barn, utrustning eller några vänner. Denna kompakta MPV (”Multipurpose vehicle”) är användbar på många sätt. Sju säten eller massor av bagage? En tur till stranden, eller ta kollegorna till ett affärsmöte? Touran blir vad du gör den till. Perfekt för resor där målet kanske inte är det viktigaste.

Interiör med panoramaglastak inne i VW Touran.

Panoramaglastak

Den stora fönsterytan erbjuder fantastiska vyer.

Sju säten

Gott om utrymme när alla vill hänga med.

Köpa & Äga

Editionsmodeller

Touran Editionsmodeller

Editionsmodeller

Touran Editionsmodeller

Just nu har vi kampanjpris på Editionsmodeller av Touran – både med bensin- och dieselmotor.

Vi har också kampanjpriser på flera andra modeller.

Välj rätt finansiering

När du ska välja ny bil kan det vara svårt att veta om du ska köpa eller leasa bilen. Passar ett Billån bättre än Privatleasing? Vad skiljer mellan de olika finansieringarna och vad passar mig. Vi har försökt att göra det enklare för dig att välja genom att beskriva skillnaderna mellan att leasa eller låna. 

Leasa din nya Volkswagen

Det enklaste sättet att köra en ny Volkswagen. Inget krav på insats. Med garanterat restvärde får du ett förutsägbart bilinnehav. Efter avtalstiden återlämnar du helt enkelt tillbaka bilen till din Volkswagen-återförsäljare.

Låna till din nya Volkswagen

Anpassa lånet efter dina villkor. Vid ett billån betalas 20 % i kontantinsats (inget formellt krav för företag). Välj en avtalstid mellan 12-84 månader efter vilken du kan köpa loss bilen, byta till en ny Volkswagen eller förlänga finansieringen. Om du väljer ett upplägg med garanterat restvärde kan du även lämna tillbaka bilen efter avtalstiden.

Exteriör & Interiör

När alla vill hänga med

Är det den nya lyxen att ha gott om utrymme? I så fall är Touran en lyxbil.

 • Yttersätena i andra sätesraden kan fällas framåt, vilket gör det enkelt att komma in i bilen
 • Sex av sju säten kan fällas ner och skapa en nästan plan yta
 • Två individuella säten i tredje sätesraden kan sänkas ner i bagageutrymmets golv
 • ISOFIX fästringar i andra och tredje sätesraden
 • Avkännare för säkerhetsbälten på alla säten

Sikta mot stjärnorna

Den stora fönsterytan innebär att panoramaglastaket, som kan skjutas i bakåt eller vinklas upp, erbjuder fantastiska vyer. Önskas lite friskt luft? Med en knapptryckning kan den främre delen vinklas upp, eller skjutas bak helt över den bakre delen. Så att alla kan få lite vind i håret.

IQ.Drive & Teknik

Bygg din bil

App:ar & Tillbehör

 • Närbild på infotainmentskärmen i en VW Touran.

  We Connect

  Touran är din förbindelse till Volkswagens digitala tjänster. Du får full uppkoppling från start om du vill, och många tjänster inom We Connect att välja på. 

  Så snart du har fullföljt aktiveringsprocessen och registrerat ditt Volkswagen ID, är det hur enkelt som helst att använda våra online-tjänster, dessutom utan kostnad. We Connect1 gör vardagen både enklare och mer bekväm. 

  Det ger dig tillgång till viktig fordonsdata samt användbara och nyttiga funktioner som samtalslista, stöldlarm online och servicebokning. Du kan även använda din mobiltelefon som bilnyckel, så att du kan öppna och starta bilen utan att behöva ta fram nyckeln.2, 3

  1. För att använda We Connect-tjänsterna behöver du ett Volkswagen ID-konto samt logga in med ditt användarnamn och lösenord. Du måste också ha slutit ett separat avtal för We Connect och We Connect Plus med Volkswagen AG online. För We Connect Plus har du 90 dagar på dig från att fordonet levererats att registrera dig på portal.volkswagen-we.com för att använda tjänsterna gratis under hela den överenskomna kostnadsfria perioden.
  2. Endast tillgänglig med tillvalet ”Discover Pro” navigationssystem och tillsammans med appen We Connect. Efter köp av funktionen och inom de 4 första åren efter att We Connect-avtalet slutits, kan du lösa in fem mobila nycklar. Om du vill skicka en av dina mobila nycklar, måste sändarens identitet kontrolleras genom Volkswagens Ident-process. Efter att ha installerats på en mobiltelefon är nyckeln giltig på den enheten under 1 år.
  3. För att kunna använda den kostnadsfria appen We Connect, behöver du en smart mobiltelefon med ett lämpligt operativsystem (iOS eller Android) och ett SIM-kort med datatillval. Du behöver också ett befintligt avtal (eller teckna ett nytt avtal) med en mobiltelefonoperatör.

 • Navigationssystemet i en VW Touran visar ruttinformation i realtid med We Connect Plus.

  We Connect Plus

  Volkswagens värld av digitala tjänster tar uppkopplingen i Touran till en högre nivå. Tillvalet We Connect Plus1 ger ytterligare smarta funktioner till din Touran, som exempelvis strömmande media och internetradio, samt möjligheten att använda mobiltelefonen som fjärrkontroll för olika fordonsfunktioner. 

  Den intelligenta navigeringen ger dig trafikinformation i realtid som varning för köbildning, eller förslag på ändring av körväg. Automatisk körvägsberäkning ger möjlighet att snabbt reagera på förändrade förhållanden utmed vägen, och att i varje läge välja bästa möjliga alternativ. Online-kartan gör att du alltid har senaste informationen om tankställen och tillgängliga parkeringsplatser. Du får helt enkelt mer kontroll och kan komma fram mer avslappnad.

  1. För att använda We Connect-tjänsterna behöver du ett Volkswagen ID-konto samt logga in med ditt användarnamn och lösenord. Du måste också ha slutit ett separat avtal för We Connect och We Connect Plus med Volkswagen AG online. För We Connect Plus har du 90 dagar på dig från att fordonet levererats att registrera dig på portal.volkswagen-we.com för att använda tjänsterna gratis under hela den överenskomna kostnadsfria perioden.

 • Närbild som infotainmentskärmen i en VW Touran.

  App-Connect

  Tillvalet App-Connect gör att du bekvämt kan använda appar och media.1 Musik, nyheter, kartor eller ljudböcker överförs till infotainmentsystemets bildskärm, vilket gör att du smidigt kan hantera dem i ditt vanliga synfält. Det fins tre möjliga gränssnitt för att ansluta smarta mobiltelefoner: Apple CarPlay™, Android Auto™ och MirrorLink.® Apple CarPlay™ är speciellt lämpligt med sin trådlösa anslutning för att kunna använda ”Discover Media” och ”Discover Pro” navigationssystem.

  1. App-connect är kompatibel med MirrorLink®, Apple CarPlay™ och Android Auto™. För att undvika distraktion kan bara certifierade appar startas under körning. Alla appar finns inte heller för alla tre teknik-alternativen, och tillgängligheten för de olika tekniska varianterna kan variera beroende på land. Information om kompatibilitet för mobiltelefoner finns på www.volkswagen.de/mobiltelefonÖppnar nytt fönster/tab, samt för Apple CarPlay™ på https://www.apple.com/ie/ios/carplay/Öppnar nytt fönster/tab, för Android Auto™ på https://www.android.com/intl/en_ie/autoÖppnar nytt fönster/tab/ och för MirrorLink® på https://mirrorlink.com/.Öppnar nytt fönster/tab

 • Vy över baksätet i en Volkswagen Passat där en man använder en Wifi-uppkopplad surfplatta.

  Streaming & Internet

  Tack vare Streaming & Internet kan du njuta av din favoritmusik i din Touran. Du behöver bara logga in som vanligt med dina inloggningsuppgifter så får du direkt tillgång till din musik utan att du behöver någon extern enhet. Internet Radio säkerställer att du har slipper söka efter radiokanaler. Det integrerade Wi-Fi-nätverket förser dig och dina passagerare med internetuppkoppling för surfning på upp till 8 enheter.

 • En VW Touran fotat snett framifrån, med havet i bakgrunden.

  Upgrades

  Touran består inte bara av funktioner som går att uppdatera. Flera funktioner kan dessutom aktiveras i efterhand genom Upgrades. Beroende på utrustningsnivå kan exempelvis App-Connect, röststyrning och trådlös integrering av Apple Carplay och Google Android Auto aktiveras retroaktivt.

Fler modeller

Våra sjusitsiga bilar. Gott om utrymme.

Om ni är fler än fem i familjen är dessa bilar något för dig. Stora och bekväma bilar, utrustade med assistanssystem och infotainment för nytta, säkerhet och nöje.

Utforska alla våra modeller

Har du inte hittat din drömbil och vill titta vidare? Välkommen att fortsätta utforska våra bilar. Det finns mycket att titta och välja på i vårt modellprogram.

Hitta närmaste Volkswagenpartner

Vill du veta mer om våra modeller, provköra eller har någon annan fråga om Volkswagen? Våra partner hjälper dig gärna.