2.2.0.4_0, 2017-05-15 14:52:25

Polo.

Dagens Polo har satt ny standard i klassen när det gäller funktioner och utrustning för säkerhet, körglädje och komfort. En liten bil som visar sig stor på alla sätt. Du väljer mellan den standardutrustade Polo och de två vassare versionerna GT och GTI. Flera utrustningsalternativ står till buds, men oavsett hur du väljer att just din Polo ska se ut och vara utrustad kommer du bli nöjd.

Från

Från

Highlights & Design.

Polo har under åren vuxit till en stor bil i kompakt format. Massor av utrustningsalternativ, hög säkerhet, flera motorval och komfort som mäter sig med större bilar och som håller även för långresor. Designen är både tidlös och sportig där den breda fronten med den djupt neddragna frontspoilern framhäver Polos kraftfulla karaktär. Utmed sidorna löper en snygg midja och linje från strålkastarna till baklyktorna vilket ger bilen ett större uttryck. Kliv in i den ergonomiska kupén där alla viktiga reglage har en logisk och lättnådd placering. Materialen i klädsel är högklassiga, färgerna diskreta och instrumenteringen är lättöverskådlig med vita instrumenttavlor medan knappar och reglage är belysta i ett rött kontrastljus.

Utrustningsversioner.

Motorer & Teknik.

Volkswagens stora satsning på teknikutveckling gör att ditt val att köra Polo alltid innebär att du har smarta lösningar, redan i grundversionen. Du har t.ex. alltid Multikollisionsbroms och City Emergency Brake med Front Assist (undantaget GTI) som standard. Den elektromekaniska servostyrningen Servotronic ingår liksom start-/stopp-system på alla motorer i Polo. Välj tre- eller fyrcylindrig motor, bensin eller diesel, manuell eller automatisk växellåda. Volkswagens småbil Polo känns inte så liten.

Komfort & Funktion.

Polo har genomgående material av hög kvalitet, ergonomisk förarplats, hög komfort för alla åkande och smarta kombiinstrument för säkerhet och körglädje. Designen är genomtänkt och passar de flesta med diskreta färg- och mönsterval på klädslar och dekorpaneler. Lägg till hög standardutrustning med bl.a. luftkonditionering, hastighetsberoende servostyrning, läderklädd ratt och möjlighet att välja till skjut- och tippbart panoramasoltak.

Säkerhet.

Volkswagen Polo är redan i standardutförande utrustad med olika säkerhetslösningar. Ett faktum som ger Polo maximala fem stjärnor i Euro NCAP:s säkerhetstester. Den solida säkerhetsburen runt kupén, sido- och huvudkrockkuddar samt de främre krockkuddarna utgör tillsammans ett starkt yttre skydd för alla i bilen. En rad olika aktiva säkerhetsdetaljer ingår alltid i Polo som t.ex. Multikollisionsbroms och elektroniskt stabiliseringssystem, ABS-bromsar, ASR antispinn och MSR motorbromsreglering. Polo och Polo GT har assistanssystemet City Emergency Brake med Front Assist som håller reda på bilarna i kön och stadstrafiken. Tack vare detta är Polo en av de säkraste bilarna i sin klass.

Infotainment.

Polo är utrustad med den senaste generationen av Volkswagens radio- och navigationssystem som uppfyller högsta krav på komfort och säkerhet. Var du än är på väg, till jobbet, förskolan eller på bilsemester, kommer du att uppskatta att din Polo har lättanvända infotainmentsystem som ger dig underhållande musikupplevelser, aktuella nyheter och smidigt lotsar dig till nya resmål.

Nästa steg.