--:--
--:--

ID. Vizzion – Visionen av eldriven rörelsefrihet

Bästa sättet att förutsäga framtiden är att forma den. Därför jobbar vi aktivt med morgondagens sätt att skapa rörelsefrihet med eldrivna bilar. Vi använder allt vårt kunnande, alla våra idéer och våra tekniska möjligheter för att göra livet bättre. Och beviset för det är att framtiden redan börjat.

Fyra personer framför ID. Vizzion.

Som hörs på namnet är ID. Vizzion en konceptstudie som förkroppsligar vår vision om framtidens elbilar. I det här fallet en Sedan i lyxklassen med progressiv design, intelligent interiörkoncept och banbrytande teknologi. Elmotorerna är placerade direkt på fram- och bakaxeln , vilket betyder fyrhjulsdrift med omedelbar acceleration. Integrerat i bottenplattan sitter litiumjonbatterierna med hög kapacitet – de ger en räckvidd på upp till 66 mil.

--:--

Konceptbilen sätter dig verkligen i centrum. Du märker det redan innan du kliver in i bilen: den använder ansiktsigenkänning för att identifiera dig, hälsar dig med ett pulserande sken från LED-randen runt bilen, och öppnar dörren åt dig. Invändigt möts du av en interiör med lounge-känsla och kan njuta av ergonomiska säten i den rymliga kupén. Du kan göra toningen i sidofönstren och panoramasoltaket mörkare eller ljusare, som du vill.

Det enda du behöver avstå från är ratten. Om du vill. Du styr funktioner virtuellt, och information projiceras i interiören genom augmented reality-teknik, du ser den genom mixed reality-glasögon. Interaktionen med bilen är intuitiv och enkel. ID. Vizzion lyder dina gester och din röst. Med tiden lär sig systemet att förstå dig allt mer. Det låter som science fiction – men du kan inom kort ta bort "fiction".

ID. Vizzion från ovan, med öppna dörrar.
1
1.
Konceptbil

Tack vare den senaste avancerade tekniken kan ID. Vizzion helt ta över körningen. Du får möjlighet att göra vad du vill – titta på film, läsa, jobba, umgås med de andra i bilen eller helt enkelt njuta av färden. Innerbelysningen och klimatet ställer automatiskt in sig som du vill ha det. Dessutom finns fler innovationer som inte bara du utan även andra trafikanter har nytta av. ID. Vizzion tänker på alla.

ID. Vizzion snett framifrån.
1
1.
Konceptbil

Guiding Projection. Vägvisande teknologi.

ID. Vizzion tänker på andra trafikanter också. HD-Matrix-strålkastarna kan med sina 8 000 enskilda LED-dioder styras för att till exempel projicera ett tillfälligt övergångsställe som visar fotgängare att bilen väntar på att de ska gå över gatan.

1
1.
Konceptbil

Augmented reality-teknik. Virtuell verklighet.

ID. Vizzion är en av de första elbilarna som ger en glimt av hur 2030 kommer att se ut. Då finns ingen ratt. Du behöver den inte eftersom bilen styr själv, och du styr fuktioner med rösten och med gester. Du har full koll på läget med information genom augmented reality-teknik som du ser med mixed reality-glasögon.

1
1.
Konceptbil

Interiören. Rymdfarkost.

Eftersom dörrarna öppnas åt motsatt håll och det inte finns en b-stolpe är det enkelt och komfortablet att komma in i och ut ur ID. Vizzions helt nyutvecklade interiör. Konceptet kallas Open Space, och det skapar en rymligt designad lounge snarare än en kupé. Sätt dig i en av de ergonomiska stolarna, tona rutorna som du vill, aktivera ljuddämpningen och använd tiden till att arbeta eller koppla av.

ID. Vizzions interiör utan ratt.
1
1.
Konceptbil

Du kanske också är intresserad av:

Utmaningen antagen: ID.R

Legenden lever vidare: ID.Buggy

ID. SPACE VIZZION. En ny dimension inom elbilar

Du kanske också är intresserad av: