2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
image
1

Golf GTE.

Golf GTE.

Sensation, skrev tidningarna när Golf blev Sveriges mest sålda bilmodell 2016. Naturligt, skriver vi. Golf är själva urmodellen för en hel, och stor, bilklass och har under mer än 40 år fortsatt att visa vägen i den s.k. Golfklassen för hela världen. Nya Golf är nästa milstolpe som nu även finns som laddhybrid, Golf GTE. Ett kraftpaket med massor av körglädje där den utsläppsfria körningen med elmotorn i kombination med den långa totala räckvidden med bensinmotorn är en svårslagen utmanare. Designen av nya Golf är fortfarande tydligt Golf med nya designelement. De nya LED-strålkastarna och LED-bakljusen lyfter designen tillsammans med flera nya lättmetallfälgar som standard och tillval. Även infotainmentsystemen har uppdaterats och kan nu fås med nyheten geststyrning. Förarassistanssystemen Traffic Jam Assist och Emergency Assist är standard.

Highlights & Design.

Motorer & Teknik

Ren dynamik. Den turboladdade TSI-motorn på 150 hk är en dragvillig och bränslesnål motor på egen hand och när den arbetar i samverkan med den 102 hk starka elmotorn blir det körglädje med stor dynamik. Segdragningsförmågan är svårslagen vilket bidrar till den låga förbrukningen men det innebär också större säkerhet på vägen när responsen i motorn är så snabb. Enligt den standardiserade körcykeln för laddhybrider är förbrukningen under 0,2 liter per mil. Tack vare att räckvidden för körning på ren el är 50 km räcker den för många att köra till jobbet med. Under veckorna kan man alltså helt slippa att tanka.

Komfort & Funktion

Så fort du kliver in i nya Golf GTE vet du att utvecklingen av hela bilen har kretsat kring förare och passagerare. Alla ska åka säkert och komfortabelt – kort eller lång resa spelar ingen roll. Du sitter bekvämt i de snygga sportstolarna, sportig tygklädsel med blå rutmönster och GTE-logo, som ger dig ett perfekt stöd för rygg och ben. Alla instrument är lätt överskådliga och reglage och knappar sitter inom nära räckhåll. Med multifunktionsrattens knappar kan du sköta radio, handsfree till telefonen, farthållaren m.m. och vid sidan av ratten sitter paddlarna med vilka du kan växla den automatiska DGS-lådan manuellt. I kvällsmörkret har instrument och knappar en behaglig vit ljus ton.

Säkerhet

Förarhjälp. Assistanssystemen i din nya Golf GTE ökar körkomforten och hjälper dig att klara kritiska situationer – t.o.m. att undvika dem. Även om du i vanliga fall aldrig märker något av tekniken, är det skönt att veta att den finns med ombord.

Infotainment.

Om du vill ringa eller ta emot samtal medan du kör, ta fram trafikinformation, låta navigationssystemet leda dig fram till destinationen eller bara lyssna på dina favoritlåtar – då ger din Golf GTE dig flera möjligheter att använda modern teknik på ett smidigt sätt.

Testrapporter

Frågor och svar.