ID.X Performance – kraftfull konceptbil från Volkswagen

Volkswagen har presenterat sin vision om en extra sportig och kraftfull modell för den övre mellanklassen. Den eldrivna utställningsbilen ID.X Performance har en kraftfull fyrhjulsdrift, en prestandainriktad fjädring och ett uttrycksfullt utseende. Konceptbilen har 558 hk och baseras på nya ID.7.

ID.X Performance  

  • Kraftfull fyrhjulsdriven vision av helt eldrivna ID.7 med 558 hk (441 kW)
  • Sportigt helhetsintryck tack vare många speciella detaljer i interiören och exteriören
  • Premiär på ID.-träffen i Locarno, som organiseras av elbilsentusiaster

Maria Soni Reissfelder, chef för marknadsföring och försäljning för Volkswagens eldrivna ID.-familj, säger:

– Presentationen av ID.X Performance framför ID.-entusiaster från hela Europa ger oss möjlighet att personligen få träffa medlemmar i ID. Drivers Club. Med denna bil visar Andreas Reckewerth och hans ingenjörsteam potentialen hos MEB genom att kombinera sportiga prestandaegenskaper med eleganta linjer. 

Andreas Reckewerth, chef för Technology Office MEB, och hans team har skapat utställningsbilen som baseras på nya ID.7. Förkortningen MEB står för Volkswagens modulära plattform för helt eldrivna modeller.
– MEB erbjuder många fantastiska möjligheter att närma sig utvecklingen av bilar med stor kreativitet. Det stod klart för oss att vi ville basera vår nya utställningsbil på ID.7 och att vi skulle fokusera på att förbättra prestandan. På så sätt kan vi visa vad som är möjligt, säger Andreas Reckewerth.

 

Kraftfull med uttrycksfull look

ID.X Performance visar sin unika karaktär genom sitt dynamiska utseende. Exteriören har många sportiga detaljer – både frontspoilern och bakdiffusorn är tillverkade i kolfiber. Ingenjörerna har ökat spårvidden med 80 millimeter och sänkt sportchassit med extra styva fjädrar med 60 millimeter, vilket bidrar till bättre prestanda och sportigare köregenskaper. 

På bilen sitter 20-tums lättmetallfälgar med tävlingsdäck i storlek 265. Baktill ger en kolfibervinge den downforce som krävs. Tonade baklyktor understryker den sportiga framtoningen. I kupén sitter passagerarna på skålade kolfibersäten som ger optimalt stöd även vid dynamisk körning. Röda accenter framhäver interiörens sportiga karaktär.

Kraftfulla dubbla elmotorer med 558 hk och boost-funktion

I utställningsbilen ID.X Performance har Volkswagen kompletterat den permanentmagnetiserade synkronmotorn på bakaxeln med en extra asynkronmotor på framaxeln för att skapa fyrhjulsdrift och en systemeffekt på 558 hk (441 kW). Denna motortyp är idealisk för att leverera kortvarig effekt i form av en boost-funktion. 

Vridmomentet styrs av Vehicle Dynamics Manager, som även hanterar manövreringen av differentialspärren på bakaxeln. Funktionen styrs på en separat display med 17 cm bildskärmsdiagonal i mittkonsolen. 

De dubbla elmotorerna hämtar sin energi från drivbatteriet, som kan ge hög kontinuerlig effekt och korta laddningstider med en laddningseffekt på upp till 200 kW.

ID. GTI Concept – 
Sportig, elektrisk, emotionell

Världspremiär för konceptbilen ID. 2all

Volkswagen ID.7