VW ID. BUGGY in front of green and blue light area

Känslan av frihet finns hos ID. BUGGY

Legenden lever vidare

Inspirerad av ”dune buggy” från 60-talet, står den för frihet, körglädje och äventyr. Känn vinden i ansiktet och solens strålar mot huden när du kör på svårtillgängliga vägar, uppslukad av en fantastisk körupplevelse. Helt eldriven och utan lokala utsläpp.

Den minimalistiska designen av BUGGY är en modern tolkning av en ikon, utan påverkan av något retro-tänkande.
Klaus Bischoff
Volkswagens Chefsdesigner

Inte konventionell.
Designen av ID: BUGGY

ID. BUGGY har ett robust, men ändå estetiskt tilltalande yttre, och en minimalistisk, vädertålig interiör. Den är gjord för att tåla tuffa väglag. Den unika buggy-känslan kan nu återskapas för en ny generation.

VW ID. BUGGY rearshot
1
1.
Konceptbil

Minimalistisk design med öppen konstruktion

Den kompromisslöst rena formgivningen omfattar varken dörrar eller tak. Däremot 18-tums-hjul med offroad-däck, underredsskydd och störtbåge, vilket gör att den är redo för nästan vilken utmaning som helst. Samtidigt skapas känslan av att den tvåfärgslackerade smidiga karossen nästan svävar tyngdlöst ovanpå chassit.

VW ID. BUGGY drives on country road
1
1.
Konceptbil

Perfekt för specialproduktion i litet antal

Den modulära formgivningen gör det möjligt att ta bort karossen på ID.BUGGY från chassiet. På det viset skapar Volkswagen möjlighet för småskaliga tillverkare och mindre företag att utveckla sina egna versioner av ”dune buggy”. Fortfarande utan lokala utsläpp.

ID. BUGGY interior with focus on steering wheel
1
1.
Konceptbil

Vattenavstötande interiör

Den rymliga interiören är tålig och vattentät, med enkel och intuitiv manövrering. Bilen är tvåsitsig, med gjutna säten och hexagonformad multifunktionsratt med tryckkänslig kontroll. Den digitala instrumentpanelen ger all information föraren behöver.

Tekniken bakom noll utsläpp

De kraftfulla elmotorerna med nervkittlande acceleration säkerställer ren körglädje – utan lokala utsläpp.

VW ID. BUGGY driving rearshot
1
1.
Konceptbil

Pulsen rusar

Den bakmonterade elmotorn på 150 kW (204 hk) får kraft från ett högspänningsbatteri i fordonsgolvet och har ett maximalt vridmoment på 310 Nm från stillastående. Vill du få lite sug i magen kan du testa accelerationen, med 0 till 100 km/h på 7,2 sekunder. Den elektroniska hastighetsbegränsningen sätter in först vid 160 km/h.

VW ID. BUGGY rear light in detail
1
1.
Konceptbil

Mångsidiga snabbladdningsstationer

I en framtid kommer du att kunna ladda din elbil på många platser, genom nya laddningskoncept, som exempelvis praktiska snabbladdningsstationer som kan installeras antingen tillfälligt eller permanent. Volkswagens ”powerbank” för elbilar har en laddningskapacitet på upp till 360 kWh.

VW ID. BUGGY 3/4 front in detail
1
1.
Konceptbil

MEB-plattform för effektiv eldrift

Som uppföljare till övriga ID. versioner är ID. BUGGY den femte varianten som bygger på vår elbilsplattform MEB. Ett övertygande bevis för mångsidigheten hos detta unika modulsystem för elbilar.

Du kanske också är intresserad av: