Tillökning i elektriska familjen.

Nya ID.5 är helt eldriven, koldioxidneutral när den levereras och erbjuder smart, kraftfull elektrisk körning. Det mest utmärkande med nytillskottet i ID.familjen är att den förenar funktion och utrymme med sportiga coupélinjer. Välkommen att upptäcka mer om nya elsuvcoupén.

En ID.5 från sidan framför en vägg av trä.

Kombination av suv och coupé

Nya ID.5 har en futuristisk form som kombinerar styrkan hos en suv med de aerodynamiska linjerna hos en coupé – en smart kombination.

Intelligent laddning och räckvidd upp till 512 km

Med standardbatteriet med nettokapacitet på 77 kWh och en räckvidd på 512 km, laddas ID.5 i framtiden både snabbt och intelligent (med upp till 135 kW likström).

En interiörbild av baksätet på ID.5, i vilket en kvinna sitter och läser på sin telefon.

Rymlig interiör

Den intelligent utformade och öppna interiören erbjuder mer frihet och utrymme för allt som är viktigt för dig.

Testrapporter & Omdömen

Köpa & Äga

Service för din ID.5

Här hittar du användbar information om underhåll och service för din ID.5. Läs mer om när du behöver boka service och vad kontrollerna omfattar.

Läs merOpens an external link

Business Lease

Är du eller ditt företag ute efter ett enkelt bilinnehav som har alla kostnader samlade på samma faktura – då kan vår förmånliga Business Lease vara något för dig.

ID.5 som tjänstebil? 

Är du ute efter ID.5 som tjänstebil? På våra tjänstebilssidor hittar du all information du behöver för att hitta en tjänste bil som passar dig och ditt företag. 

Läs mer om tjänstebilar

Exteriör & Interiör

Framträd i ett nytt ljus

Tillvalet IQ.Light kastar verkligen nytt ljus på saker och ting. Systemets matristeknik gör det möjligt att ha helljuset påslaget hela tiden, utan att blända medtrafikanterna1.

En elegant ljuslist binder ihop LED-strålkastarna med Volkswagen-logotypen i mitten. Paketet inkluderar även LED-bakljus med animerade bromsljus och blinkers som med en flytande rörelse visar den avsedda körriktningen.

Belysning för varje sinnesstämning

Skapa en mer personlig stil med tio färger på stämningsbelysning (eller som tillval 30 färger) och få en varsam belysning av interiören, inklusive instrumentpanelen, mobiltelefon-facket och dörrarna.

Vill du ha ett varmt eller kallt ljus – ja, det bestämmer du.

IQ.Drive & Teknik

Håller dig i rätt körfält. Och andra på avstånd.

Med tillvalet ”Travel Assist” blir längre körningar betydligt mer bekväma, där assistanssystemet hjälper till att hålla dig i rätt körfält, hanterar hastigheten och avståndet till framförvarande fordon1,2,3.

Bland annat det adaptiva körfältssystemet används för att hålla din bil i mitten av ditt körfält. Systemet anpassar sig till din körstil och kan också håll ditt fordon till vänster eller höger inom körfältet.

Travel Assist kan, om så önskas, även hjälpa till vid körfältsbyte på motorväg. En förutsättning är att Travel Assist kan identifiera körfältsmarkeringarna på båda sidor. Om mängddata finns tillgänglig (från omgivande fordon på vägen), behöver Travel Assist bara kunna registrera körfältsmarkeringar på ena sidan för att hålla din bil på rätt plats. Detta kan exempelvis gälla landsvägar utan mittlinje.

Travel Assist har också förutseende farthållare och hjälp vid kurvtagning. Därigenom anpassas hastigheten till gällande fartbegränsningar och vägsträckning (kurvor, rondeller osv).

6.
Park Assist Plus med minnesfunktion blir tillgängligt vid ett senare tillfälle. Kontakta din återförsäljare för mer information.

Bygg din bil

Välj din ID.5

Välj vilken version av ID.5 du vill bygga och klicka sedan på Bygg bilen.

Har du redan byggt en ID.5?

Skriv in din Volkswagenkod för att hämta den bil du tidigare har byggt.

App:ar & Tillbehör

Din laddningsstation i hemmet: ID. Charger

Med ID. Charger får du en egen laddningsstation hemma. På morgonen stiger du in i en bil fulladdad med energi. Bilen laddar helt enkelt batterierna medan du sover. ID. Charger finns i tre versioner med olika effekt.

Du kan även köpa en version med WiFi, 4G och inbyggd elmätare om det skulle behövas, så att du alltid har koll på energiförbrukningen.

Vår installationshjälp1 gör det både enkelt och bekvämt att få laddboxen på plats – från en förhandskontroll online till själva installationen hemma hos dig. Med allt från samma leverantör blir det enkelt. Du kan beställa din ID. Charger online eller direkt från din Volkswagen-återförsäljare.

Billstaån, två par stövelbeklädda fötter står på stenar i det porlande vattnet.

Ladda din ID.5 med förnybar energi

Vi är glada över att tillsammans med Jämtkraft kunna erbjuda förnybar energi till din laddbara bil. Just nu får du ett fördelaktigt elavtal med 100 % förnybar el från jämtländsk vattenkraft. Ingenting annat. Och under hela tre år kan du ladda gratis hemma. Allt för att du ska kunna köra förnybart med din laddbara bil.

Fler modeller

Upptäck fler av våra helt elektriska bilar