ID.3 från sidan

Testvinst för ID.3 – ”Det givna valet” 

 Vi Bilägare utser ID.3 till testvinnare mot de kinesiska elbilskonkurrenterna BYD Atto 3 och MG 5. Här följer några citat från testet. 
Foto: James Holm

”Att kliva in i VW känns som om man lämnat färskingarna och kommit till proffsen. Mindre lekfullt måhända men tryggt och kompetent. Här råder ordning och reda trots den moderna designen med pekskärm och touchkontroller.”

”Det krävs inte många meters körning för att bli varse att VW har ett helt annat fokus på körupplevelsen. Fjädringen är fastare, styrningen förmedlar mer känsla och bilen reagerar överlag snabbare på förarens kommandon.”

”På vårt flygfält framträder skillnaden i bilarnas karaktär än mer. VW fortsätter visa kompetens med förutsägbart och lätthanterat uppträdande vid en hastig undanmanöver.”

”Den bästa bilen kommer den här gången dock tveklöst från Tyskland”

”Jag föredrar utan tvekan Volkswagen ID.3. VW har bättre komfort i såväl förarstol som i baksäte.”

”ID.3 ger bäst körsäkerhet”

”Min vinnare är Volkswagen som är enkel att lära känna och trevlig att köra”

Och så här summerar tidningen sin testvinnare:

”Med bättre materialval och större pekskärm har Volkswagen adresserat två av de punkter som tidigare kritiserats. Den stora förbättringen handlar dock om byggkvalitet. Uppdaterade ID.3 bjuder på en solid känsla, lite som om bilen var fräst ur ett stycke metall, fjärran från upplevelsen i de andra bilarna i testet. ID.3 är därtill snabbast, har bättre körsäkerhet, strålkastare och bromsar, längre räckvidd, bättre körställning och bekvämare baksäte än konkurrenterna. Om man kan leva med de begränsade lastmöjligheterna är ID.3 det givna valet här.”

Testet finns publicerat i Vi Bilägare, nr 11 2023. Testbilarna är ID.3 Pro Performance, BYD Atto 3 Design och MG 5 Long Range Luxury. 

Du kanske också är interesserad av:

Du kanske också är interesserad av: