En ID.3 fotad från sidan.

ID.3 vinner Teknikens Världs stora elbilstest

Vår ID.3 kunde ”promenera sig till en storseger” i Teknikens Världs nya test av åtta elbilar. Här kan du läsa hela testet. 

Vår ID.3 kunde ”promenera sig till en storseger” i Teknikens Världs nya test av åtta elbilar. Här kan du läsa hela testet. 

Elbilar står för en allt större del av bilförsäljningen. Tidningen Teknikens Värld har därför tagit ut och testat de nyaste och hetaste elbilarna på den svenska marknaden just nu. Hur är de att leva med i vardagen och vad kostar de att köra och äga?

I nya numret av tidningen, nr 24, redovisas resultatet i kompaktklassen där ID.3 är en av åtta testbilar. Efter ett omfattande test med tio delmoment utses ID.3 som klar vinnare. Motiveringen lyder:

”Världens största biltillverkare gick grundligt tillväga när man utvecklade en helt ny elbilsplattform. Visst finns det brister hos ID.3, men helheten går inte att bortse från: en rymlig, kvick och välfungerande vardagsvagn som dessutom har riktigt bra elbilsegenskaper. Laddning och räckvidd är bäst i test. Liksom resten av bilen.”

ID.3 vinner med totalt 78 poäng (av 100) och får höga poäng i alla de tio delmomenten. I de sex delmomenten Motor/kraftöverföring, Utrymmen, Användarvänlighet, Att köpa, Säkerhet och Miljö är ID.3 antingen ensam vinnare eller delar förstaplatsen.

En ID.3 fotad bakifrån.

Tidningen skriver bland annat:

  • ”Den är långt ifrån perfekt, men faller inte heller igenom på någon punkt och bara därför kan den promenera sig till en storseger i testet.”
  • ”Lättkörd som få, och lagom snabb.”
  • ”Det finns billigare konkurrenter, men ID.3 har bra utrustningsnivå.”

Bilarna i testet:
1.     Volkswagen ID.3 Pro Performance, 78 poäng
2.     Honda e, 71 poäng
3.     Fiat 500 Passion Hatchback, 70 poäng
3.     MG ZS EV Comfort, 70 poäng
5.     Citroën ë-C4 Feel, 69 poäng
6.     Opel Mokka, 68 poäng
7.     Lexus UX 300e Comfort, 62 poäng
8.    Mercedes EQA 250 SE Edition, 60 poäng

Hitta närmaste återförsäljare

Volkswagen ID.3