2.2.0.4_0, 2017-05-15 14:52:25

Golf Sportsvan.

Golf Sportsvan är bilvalet för dig som vill ha lite mer av Golf. Formen är tydligt Volkswagen Golf men Sportsvan är lite högre och något längre. Det finns det skäl till, t.ex. gör det lite högre insteget att det är enklare att kliva in i bilen, det finns gott om plats för alla åkande och bagageutrymmet imponerar med generös lastkapacitet. Golf Sportsvan har självklart samma fina köregenskaper och höga komfort som övriga Golf, enda skillnaden är att du sitter lite högre med utmärkt runtomsikt och ett luftigare intryck i kupén.

Från

Från

Highlights & Design.

Den VW-typiska fronten med sin låga spoiler och eleganta grill präglar hela bilen. Sidointrycket är långsträckt och sluttande vilket ger Golf Sportsvan en sportig look. Interiören är elegant utförd med snygga kromdetaljer, diskreta mönster och färger i klädslarna. På förarplatsen är du huvudperson med allt väsentligt samlat nära dig. Mittkonsolen innehåller infotainmentpekskärmen, justerbart armstöd, smart förvaring och utfällbara burkhållare. Passagerarna i baksätet har så gott om plats att de kan sitta med benen i kors. Lastkanten till bagageutrymmet är låg och gör det lätt att lasta i och ur.

Utrustningsversioner.

Oavsett vad du föredrar: modern design, tidlös form, prestanda, miljöomtanke, säkerhet eller massor av utrustning – kanske allt på en och samma gång - kan vi sannolikt tillgodose dina önskningar. Variationerna av Golf Sportsvan är många och du kan förmodligen skapa din bil med allt du gillar.

Motorer & Teknik.

Volkswagen satsar stort på att utveckla smarta och praktiska lösningar i alla bilar så oberoende av vilken version av Golf Sportsvan du väljer får du mycket utrustning. Redan från grundversionen ingår en mängd säkerhetshöjande detaljer men också massor av komfortökande finesser och sedan är det bara att välja vilken av våra energieffektiva diesel- och bensinmotorer som passar dig. Lite lyxigare och vassare utförande får du i GT-versionen.

Komfort & Funktion.

Varje resa du kommer att göra med din Golf Sportsvan blir en bekväm och angenäm upplevelse. Med den läderklädda multifunktionsratten kan du styra radio, farthållare, telefon och vissa förarassistanssystem. Som tillval finns värme i ratten. Uppvärmd vindruta tar snabbt bort hård vinterfrost. För mer sol och friskluft är det skjut- och tiltbara panoramasoltaket perfekt. För intrycket, doften, slitstyrkan och komforten väljer du Vienna läderklädsel. Eftersom Golf Sportsvan har en lite högre konstruktion är insteget till kupén smidigt och till det stora bagageutrymmet är lasttröskeln låg och det blir lätt att lasta. Fäller du baksätet och även det främre passagerarsätet (tillvalsfunktion) kan du lasta 248 cm långa föremål!

Säkerhet.

Vi tar säkerheten på allvar och har utvecklat Golf Sportsvan till en mycket säker bil. Konstruktionen runt de åkande är mycket hållfast och flera krockkuddar optimerar skyddet. Din egen körning stöds av flertalet säkerhetssystem som oavbrutet övervakar körningen och kan rycka in till hjälp under vissa omständigheter. Bland de system som är standard i Golf Sportsvan är Front Assist och City Emergency Brake, multikollisionsbroms, trötthetsvarnare, Pre-Crash-system och elektronisk stabiliseringskontroll. Som tillval finns dessutom flera säkerhetshöjande system, t.ex. Blind Spot Sensor med Rear Traffic Alert, Lane Assist m.m.

Infotainment.

Vart du än är på väg, till jobbet, förskolan eller på bilsemester, kommer du att uppskatta de senaste lättanvända infotainmentsystemen i din Golf Sportsvan. Du får musikupplevelser, nyheter medan den lättanvända tekniken vägleder dig till nya resmål medan dina passagerare är uppkopplade. Förutom det fina standardmonterade systemet Radio Composition Media finns tre alternativa infotainmenttillval.

Nästa steg.