VW Golf TGI står parkerad på gatan, en man går förbi
VW Golf TGI står parkerad på gatan, en man går förbi
VW Golf TGI står parkerad på gatan, en man går förbi

Volkswagen Golf Sportscombi TGI

Finns som lagerbil med snabb leverans.

Finns som lagerbil med snabb leverans.

Omisskännligt ekonomisk och praktisk

Fordonsgas har mycket högt energiinnehåll, vilket gör den effektiv och ekonomisk som bränsle. För att säkerställa din flexibilitet har Golf Sportscombi TGI dessutom en separat bensintank och kan som alternativ köras på bensin.

Teknik

 • VW Golf TGI-motor
  VW Golf TGI-motor
 • Gastankar i VW Golf Sportscombi TGI
  Gastankar i VW Golf Sportscombi TGI

Högt vridmoment, låg förbrukning

 • VW Golf TGI-motor
  VW Golf TGI-motor

Den låga förbrukningen har förstås positiva effekter på utsläppsnivåerna. Ganska bra om du kör mycket. Bränsleförbrukning fordonsgas (CNG), kg/100 km: stadstrafik 4,7/landsväg 3,0/blandad körning 3,6. CO2-utsläpp g/km, kombinerade vid naturgas (CNG): 99.

Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsdata har tagits fram enligt de mätmetoder som föreskrivs i lag. Sedan den 1 september 2017 är vissa nya fordon redan typgodkända enligt WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure), ett mer realistiskt prov för mätning av bränsleförbrukning och CO2-utsläpp. Från och med den 1 september 2018 kommer den europeiska körcykeln (NEDC) att stegvis ersättas av WLTP. På grund av de mer realistiska provförhållandena kommer bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen enligt WLTP i många fall att vara högre än de som mäts enligt NEDC. Därför kan CO2-utsläppsvärden uppmätta enligt WLTP påverka fordonsbeskattning från 1 september 2018. Vi är för närvarande fortfarande skyldiga enligt lag att ange NEDC-siffrorna. När det gäller nya fordon som har typgodkänts enligt WLTP, är NEDC-siffrorna härledda från WLTP-data. Det är möjligt att ange WLTP frivilligt även innan detta krävs enligt lag. I fall där NEDC-värden anges, hänvisar de inte till ett visst individuellt fordon och utgör inte en del av erbjudandet. De är endast avsedda för att jämföra olika fordonstyper. Ytterligare utrustning och tillbehör (till exempel extrautrustning och däck) kan ändra det aktuella fordonets parametrar såsom vikt, rullmotstånd och aerodynamik, och i kombination med väder- och trafikförhållanden och individuell körstil påverka bränsleförbrukningen, elförbrukningen, koldioxidutsläppen och prestandan för fordonet.

Assistanssystem

 • En man går över gatan, VW Golf uppfattar honom
  En man går över gatan, VW Golf uppfattar honom
 • Fågelperspektiv av Volkswagen Golf med varningsljus och bromsljus.
  Fågelperspektiv av Volkswagen Golf med varningsljus och bromsljus.
 • Ytterbackspegel på VW Golf Sportscombi TGI med blinkande ”blind spot”-symbol
  Ytterbackspegel på VW Golf Sportscombi TGI med blinkande ”blind spot”-symbol

Tung trafik? Det är ingen fara.

 • En man går över gatan, VW Golf uppfattar honom
  En man går över gatan, VW Golf uppfattar honom

ACC adaptiv farthållare förhindrar att du kör snabbare än en förinställd maxhastighet1 och gör att din bil håller ett givet avstånd till bilen framför2. Vid en eventuell trafikstockning betyder det att din Golf kan bromsa och starta igen helt automatiskt (tillsammans med den automatiska DSG-lådan som är tillval). Front Assist är standardutrustning och varnar vid kritiska situationer, hjälper till att bromsa alternativt bromsar helt automatiskt i en nödsituation2.

Håll dig uppdaterad

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad som händer inom Volkswagen

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare

För att få en bättre upplevelse kan du använda Chrome eller Firefox..