2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

e-up!

Här finns varken bränsletank eller växellåda. e-up! är full av finesser, komfort, utrymme och karaktär, och den tar dig 160 km utan lokala utsläpp. Den pigga elmotorn ger 82 hk som reagerar och levererar direkt du trampar på gaspedalen vilket gör den till en snabb och mycket smidig citybil. Volkswagen e-up! är liten och smidig att köra men stor och praktisk när det gäller säkerhet, komfort och utrymmen. e-up! bjuder på flera innovativa överraskningar och utsläppsfri körning.

Highlights & Design.

Du kommer att förvånas både av hur rymlig och hur välutrustad e-up! är. När du väljer din e-up! kommer du att hitta din favorit. Vissa av detaljerna är optimerade för effektivitet och eldrift. Du kan välja mellan härliga färger och dekorer, både ut- och invändigt, tonade rutor samt dina favoritfälgar. Räckvidden är upp till 16 mil, beroende på olika körförhållanden, hur man kör och yttertemperatur. Laddningstiden varierar också något beroende på hur man laddar. Via det uppkopplade systemet Car-Net kan du fjärrstyra laddningen, kolla var bilen befinner sig, om dörrarna är låsta samt starta luftkonditioneringen. I standardutrustningen ingår dessutom eluppvärmd framruta, farthållare, blå ambiente innerbelysning, klimatanläggning, LED-varselljus, parkeringssensorer bak, 15 tums Blade lättmetallfälgar och infotainmentsystem Composition Phone.

Motorer & Teknik.

Eldrift är ett av Volkswagens betydande forskningsområden - att utveckla den effektiva och miljöanpassade tekniken som omvandlar elektricitet till rörelseenergi. Mellan hjulaxlarna på e-up! sitter batteripaketet som med full laddning ger upp till 16 mils räckvidd. Elmotorn ger 82 hk och svarar direkt med maximalt vridmoment så fort man sätter foten på gaspedalen. Det gör e-up! snabb och smidig vilket passar perfekt om man kör i och kring stadsmiljö. E-up! accelererar från 0 till 60 km/h på 4,9 sekunder och det gör den helt steglöst och nästan ljudlöst.

Komfort & Funktion.

Även om e-up! är liten och smidig i stadstrafik, har den rikligt med utrustning och generösa proportioner inuti. Det är dessutom en bil med ett enkelt handhavande som det är lätt att trivas i. Det finns flera smarta funktioner till e-up! som t.ex. e-Remote som ger dig full kontroll över bilen även om du inte är i närheten.

Säkerhet.

Volkswagen e-up! är fullt utrustad med säkerhetshöjande lösningar med system och teknik hämtat från betydligt större bilar. Exempel på detta är autobromssystemet City Emergency Brake och ESC elektroniskt stabiliseringssystem som båda ”jobbar” för att undvika olyckor. Vidare är LED-varselljus och automatiskt halvljus är standard och som tillval kan Volkswagen e-up! utrustas med parkeringssensorer och farthållare. Alla åkande omgärdas av en bur i ultrahållfast stål som tar emot krocken och i framsätet skyddar dubbla krockkuddar samt sidokrockkuddar passagerarna. Baksätets platser har ISOFIX-fästen för bilbarnstolar.

Infotainment.

När du kopplar in din iPhone eller Android till din Volkswagen e-up! förvandlas mobiltelefonen till en integrerad enhet med möjlighet till mängder av smarta och säkerhetshöjande funktioner via olika appar. Du använder den för att ringa handsfree, navigera och spela upp ditt musikbibliotek i telefonen. Till det standardmonterade radiosystemet Composition Phone ingår mobiltelefonhållare, sex högtalare och systemet har USB- och AUX-anslutning. På den 5 tum stora färgskärmen styrs radio, ljud och några av bilens funktioner.

Nästa steg.