2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Make a change, but keep driving a Golf.

Golf, bilen som förändrade bilvärlden genom att skapa en helt ny klass som sedan vuxit till en stor del av den totala bilmarknaden finns även som elbil. Volkswagen e-Golf ser ut precis som en vanlig Golf, den är lika säker som en vanlig Golf och den är lika komfortabel. E-Golf har alla komfortfördelar som vanliga Golf men när du aktiverar drivsystemet, gasar och åker iväg – utan ett ljud - tycker vi att även den miljömässiga förtjänsten förstärker komforten. Naturligtvis bjuder e-Golf på körglädje och tar sig fram precis lika skönt och smidigt på både landsväg och innerstadsgata.

Highlights & Design.

Motorer & Teknik.

Eldrift är ett av Volkswagens betydande forskningsområden – att utveckla den effektiva och miljöanpassade tekniken som omvandlar elektricitet till rörelseenergi. Det är roligt att köra med elektrisk motor. Du känner hur den steglösa automatlådan accelererar med ett kraftfullt vridmoment. Det är nästan tyst. Lysdioder, eller LED-lampor som vi kallar dem mest idag, är en lysande uppfinning. LED-tekniken tar över mer och mer av tekniken, inte bara i bilarna. Anledningen är enkel, de dra lite energi och de håller länge. I Volkswagens bilar i allmänhet och våra elbilar i synnerhet är LED-tekniken viktig. Samtliga strålkastare och bakljus är LED. De ger ett intensivt och för ögonen skönt ljus.

Komfort & Funktion.

Vi betonar ordet skön. Volkswagen Golf bjuder på erkänt bra komfort, som vanligt. Förarplatsen lämnar inte mycket att önska, du har allt inom räckhåll och instrument och displayer är tydligt utformade och placerade. De ergonomiska stolarna i e-Golf sitter du gärna länge i. Stolarna har utvecklats för hög komfortnivå som ger ben och rygg ett bra stöd. Du kan räkna med att njuta av varje resa du gör med e-Golf. Inredningen är i grundutförande mycket snyggt designad och vill du lyxa till det lite extra finns Vienna läder-/tygklädsel, i tre kulörer, för framstolarna som tillval. Tyg på sittytorna och läder på sidorna. De här stolarna har justerbart lårstöd.

Säkerhet.

Hög beredskap. Förarassistanssystemen i nya e-Golf förhöjer först och främst säkerheten men även körkomforten ökar. Systemen hjälper dig att klara kritiska situationer, ja, till och med att undvika dem och även om du aldrig märker något av tekniken är det skön att veta att den finns med ombord varje gång du tar en tur med bilen. Många finns med i e-Golf redan som standard och sedan kan du komplettera med flera tillvalssystem beroende på hur ditt användande av bilen ser ut.

Infotainment

Det är länge sedan bilkörning bara bestod av bilkörning. Idag sitter bilföraren mitt ett elektroniskt nav där man själv står för en del av funktionerna. Vi på Volkswagen utvecklar därför system som i stort sett ska sköta sig själva för att du ska få vara i fred och koncentrera dig på körningen. Om du vill ringa eller ta emot samtal medan du kör, ta fram trafikinformation, låta navigationssystemet leda dig fram till destinationen eller bara lyssna på dina favoritlåtar – då ger din e-Golf dig flera möjligheter att använda modern teknik på ett smidigt sätt. Infotainmentsystemet Discover Pro är standard och är anpassat för nya e-Golf med flera förarvänliga funktioner. Som tillval finns två mobiltelefongränssnitt som gör det enklare och säkrare för föraren att tala i telefon. Via den induktivt anslutna yttre antennen (tillval som kopplas samman automatiskt när telefonen placeras i mittarmstödet fram) får du mycket bra ljud och mottagning även vid sämre täckning.

Testrapporter

Nästa steg.