En man i vinterjacka står i ett snölandskap och tittar på sin smartphone.

Aktivera VW Connect eller We Connect för ID.-modeller

Ta hjälp av onlinetjänster före, under och efter resan. Vi tar dig genom aktiveringsprocessen steg för steg. 

Din väg till en uppkopplad ID. 

Observera att det bara är möjligt att utnyttja funktionerna fullt ut med ett Volkswagen-användarkonto och ett separat avtal med Volkswagen AG för användning av mobila onlinetjänster.

--:--

Så aktiverar och använder du VW Connect/We Connect för ID. 

Följande instruktioner leder dig steg för steg genom aktiveringsprocessen för att koppla upp dig mot din ID. 

En person står intill en Volkswagen och använder Volkswagen-appen på en mobiltelefon
2,3
2.
Bilderna kan skilja sig åt
3.
ID.3: Elförbrukning i kWh/100 km vid blandad körning: 16,3–14,9; koldioxidutsläpp i g/km vid blandad körning: 0. För bilen finns endast förbruknings- och utsläppsvärden enligt WTLP och inte enligt NEDC. Räckvidd: blandad körning 435–575 km. Förbrukning och koldioxidutsläpp beror på bilens utrustning.

Ladda ner Volkswagen-appen

Skapa en anslutning till din elbil med valda fjärrfunktioner, relevant fordonsinformation och laddningstjänsten We Charge på din smartphone.

Från We Connect Start till We Connect och We Connect Plus

Om din ID. -modell har fått Software 3.0 via Over-the-Air Update börjar du med We Connect Start. För att kunna utnyttja alla fördelarna med We Connect och We Connect Plus loggar du in som huvudanvändare i ditt infotainmentsystem och aktiverar sedan de paket som du behöver i In-Car-Shop. 

Vy i cockpiten på en VW ID.5. En man sitter i passagerarsätet och använder infotainmentsystemet
6
6.
ID.5 Pro: Elförbrukning i kWh/100 km: blandad körning 18,0- 15,5; koldioxidutsläpp i g/km: blandad körning 0. För bilen finns endast förbruknings- och utsläppsvärden enligt WTLP och inte enligt NEDC. Förbrukning och koldioxidutsläpp beror på bilens utrustning.

Detta kan också intressera dig

Villkor från Volkswagen

1.
När du köper ett nytt fordon kan du använda de digitala tjänsterna i VW Connect/VW Connect Plus eller We Connect/We Connect Plus under den första avgiftsfria avtalsperioden. För att kunna använda VW Connect-/VW Connect Plus- eller We Connect-/We Connect Plus-tjänsterna för ID.-familjen behöver du ett Volkswagen ID och du måste logga in med ditt användarnamn och lösenord. Efter att du har skapat ett Volkswagen ID och kopplat det till din bil kan du, beroende på bil, land, mjukvara och utrustning, använda olika digitala tjänster under en första avgiftsfri avtalsperiod. För detta måste du ingå ett separat VW Connect-/VW Connect Plus- eller We Connect-/We Connect Plus-avtal med Volkswagen AG online via www.myvolkswagen.net eller appen Volkswagen” (tillgänglig i App Store och Google Play Store). Den faktiska längden på den avgiftsfria avtalsperioden beror på när du aktiverar de digitala tjänsterna. Senast från och med den nittionde dagen efter att fordonet först levererades börjar den första avgiftsfria avtalsperioden automatiskt kortas ned. Exakt avtalsperiod för respektive fordon kan du se på myVolkswagen www.myvolkswagen.net. Vissa mobila onlinetjänster i We Connect/We Connect Plus eller VW Connect/VW Connect Plus kan endast användas via appen Volkswagen”. För att använda den kostnadsfria appen behöver du en smartphone med lämpligt iOS- eller Android-operativsystem och ett SIM-kort med datamöjlighet och ett mobilabonnemang (befintligt eller separat) med din mobiloperatör. Att ta emot datapaket från internet kan leda till ytterligare kostnader (t.ex. avgifter för roaming), beroende på ditt mobilabonnemang, i synnerhet vid användning utomlands.   De mobila onlinetjänsterna är tillgängliga under den överenskomna avtalsperioden och dess innehåll kan komma att ändras under avtalsperioden. Vilka tjänster som ingår i paketen We Connect och We Connect Plus eller VW Connect och VW Connect Plus kan variera från land till land. Tillgängligheten är också beroende av fordonsmodell, utrustning och installerad mjukvaruversion. Detta gäller även för tjänster från tredjepartsleverantörer. Mer information finns på connect.volkswagen.com och hos din Volkswagen-partner. Observera dessutom de aktuella allmänna affärsvillkoren för de digitala tjänsterna för ID.-familjen.
4.
Fastställda värden enligt den globalt harmoniserade mätmetoden för personbilar och lätta nyttofordon (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP). Räckviddsspannet för en modells utrustningsvarianter framgår av mätningar med chassidynamometer. Den faktiska räckvidden avviker i praktiken bl.a. beroende på körstil, hastighet, användning av komfort-/kringutrustning, yttertemperatur, antal passagerare/last, topografi och batteriets åldrings- och slitageprocess.
5.

Angivna förbruknings- och utsläppsvärden har uppmätts i enlighet med lagstadgade mätmetoder. 1 januari 2022 ersatte WLTP-testcykeln helt NEDC-testcykeln vilket innebär att för fordon med typgodkännande efter detta datum saknas NEDC-värden.

Uppgifterna avser inte ett separat fordon och utgör inte en del av erbjudandet, utan anges endast för att möjliggöra en jämförelse mellan olika fordonstyper. Extrautrustning och valda tillbehör (påbyggnader, däckdimensioner osv.) kan ändra relevanta fordonsparametrar såsom vikt, rullmotstånd och aerodynamik och därmed vid sidan om väderlek, trafikförhållanden och individuellt körbeteende påverka bränsleförbrukning, elförbrukning, CO₂-utsläpp och fordons körprestanda. På grund av de mer realistiska testvillkoren blir värden på bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp uppmätta enligt WLTP i många fall högre än de som uppmätts enligt NEDC. Detta kan leda till motsvarande ändringar av fordonens beskattning fr.o.m. 1 september 2018. Mer information om skillnaderna mellan WLTP och NEDC finns på https://www.volkswagen.se/sv/om-volkswagen/wltp.html.

Mer information om den officiella bränsleförbrukningen och officiella, specifika CO₂-utsläpp för nya personbilar finns i ”Guide för bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och strömförbrukning på nya personbilar” som finns att få gratis på alla försäljningsställen och hos DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, D-73760 Ostfildern, Tyskland eller på www.dat.de/co2.

Bilden kan avvika från svensk standard.
Varje Volkswagenpartner är fri att sätta sina egna priser (undantaget ID.3, ID.4, ID.5 och ID.7 som säljs genom en agentmodell).