Aktivering av Car-Net1

Här hittar du mer information om hur du aktiverar dina onlinetjänster via We Connect-appen. Ytterligare aktiveringsvägar är via infotainmentsystemet i bilen eller via We Connect-portalen.

Så här aktiverar du Car-Net

Aktivera Car-Net via We Connect-appen

Aktivera Car-Net via We Connect-appen

Aktivering med We Connect-appen. Aktivera de mobila onlinetjänsterna från Volkswagen bekvämt med hjälp av din smartphone: Med We Connect-app skapar du ett användarkonto enkelt och snabbt samt får ta del av de mobila onlinetjänsterna i ditt fordon.

I den här skriftliga instruktionen visar vi dig de enskilda stegen som är nödvändiga för detta.

 

Aktivera Car-Net via infotainmentsystemet i din Volkswagen.

Aktivera Car-Net via infotainmentsystemet i bilen

Aktivering via ditt infotainmentsystem. Du får tillgång till Car-Net onlinetjänster ”Guide & Inform”. Då kan du snabbt och bekvämt aktivera våra onlinetjänster via ditt infotainmentsystem när fordonet står stilla. I denna video beskriver vi aktiveringsprocessen i din bil.

Aktivera Car-Net via portalen.

Aktivera Car-Net via portalen

Aktivering via portalen Vill du installera Car-Net hemifrån? Inga problem! Använd din hemdator eller surfplatta och använd Car-Net-tjänsternas mångsidiga funktioner.

Upprätta en internetanslutning

Upprätta en Internet-anslutning För att kunna använda alla fördelar med de mobila onlinetjänsterna behöver du förutom en aktiv Car-Net-licens även en internetanslutning i bilen. Olika möjligheter står till förfogande för detta beroende på utrustning. Videon presenterar dem och visar de enskilda stegen.

Om du vill läsa om dem en gång till hittar du en skriftlig anvisning i det följande som du kan ladda ned.

Villkor från Volkswagen
1.
För att använda Car-Net-tjänster behöver du ett Volkswagen ID-användarkonto och måste logga in med användarnamn och lösenord. Dessutom måste ett separat avtal med Volkswagen AG slutföras online. För att använda tjänsterna med den fulla löptiden har du 90 dagar från överlämnandet för att registrera fordonet på portal.volkswagen-we.com. Vid en registrering senare förkortas avtalstiden motsvarande. Användningen av de mobila onlinetjänsterna från Car-Net ”Guide & Inform Premium” kan bara göras med den extra utrustningen Discover Media och Discover Pro. Dessutom behöver du en mobil internet-aktiverad enhet (t.ex. en smartphone) som har möjlighet att fungera som en mobil WLAN-hotspot. Alternativt kan alternativet telefongränssnitt i kombination med navigationssystemet Discover Pro använda en mobiltelefon med en fjärransluten SIM-åtkomstprofil (rSAP) eller ett SIM-kort med telefon och dataalternativ. Den valfria Car-Stick LTE-enheten i kombination med navigationssystemet Discover Media kan även det användas för att skapa en internetanslutning för din navigationsenhet samt en WLAN-hotspot i fordonet. I sådana fall är Car-Net-tjänster endast tillgängliga med ett befintligt eller separat mobiltelefonkontrakt mellan dig och din mobiltelefonleverantör, och endast med täckningen för respektive nätverk för mobiltelefoner. Mottagning av datapaket från internet kan leda till ytterligare kostnader (t.ex. avgifter för roaming), avhängigt av ditt mobiltelefonabonnemang och speciellt vid användning utomlands. På grund av volymen av data som genereras under användningen av Car-Net-tjänster rekommenderas starkt en överenskommelse om ett ”flat-rate”-avtal med din mobilleverantör. För att använda den kostnadsfria We Connect-appen behöver du en smarttelefon med lämpligt iOS- eller Android-operativsystem och ett SIM-kort med datamöjlighet och ett befintligt eller separat mobiltelefonkontrakt mellan dig och din mobiltelefonleverantör. Tillgängligheten av Car-Net-tjänster kan variera beroende på land. Dessa tjänster är tillgängliga under den avtalade avtalsperioden och kan komma att bli föremål för ändringar innehållsmässigt under avtalsperioden. Mer information om Car-Net finns på portal.volkswagen-we.com och hos din Volkswagenpartner; Information om mobilprisvillkor hos din mobiloperatör.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare

För att få en bättre upplevelse kan du använda Chrome eller Firefox..