Aktivering av Car-Net1

Här tar du reda på hur du aktiverar dina mobila onlinetjänster via We Connect-appen. En ytterligare möjlighet är att utföra aktiveringen via infotainmentsystemet i din Volkswagen.

Så här aktiverar du Car-Net

Med Car-Net kommer du mer avslappnat genom dagen. Här hittar du instruktioner för att aktivera onlinetjänsterna i Car-Net i din Volkswagen samt för att aktivera Car-Net e-Remote i din e-up! (e‑up!: Elförbrukning i kWh/100 km: 12,7 (blandad körning); CO2-utsläpp i g/km: 0; effektivitetsklass: A+ 2).

Vill du få reda på om din fordonsmodell är utrustad med Car-Net eller We Connect? Klicka här för att komma till kompatibilitetskontrollenOpens an external link

Aktivera Car-Net via We Connect-appen

Aktivera Car-Net via We Connect-appen

Aktivering med We Connect-appen. Aktivera de mobila onlinetjänsterna från Volkswagen bekvämt med hjälp av din smartphone: Med We Connect-app skapar du ett användarkonto enkelt och snabbt samt får ta del av de mobila onlinetjänsterna i ditt fordon.

I den här skriftliga instruktionen visar vi dig de enskilda stegen som är nödvändiga för detta.

 

Aktivera Car-Net via infotainmentsystemet i din Volkswagen.

Aktivera Car-Net via infotainmentsystemet i bilen

Aktivering via ditt infotainmentsystem. Du får tillgång till Car-Net onlinetjänster ”Guide & Inform”. Då kan du snabbt och bekvämt aktivera våra onlinetjänster via ditt infotainmentsystem när fordonet står stilla. I denna video beskriver vi aktiveringsprocessen i din bil.

En kvinna sitter på en mur ovanför en parkerad e-up! och tittar in i kameran
3,2
3.
Strömförbrukning, kWh/100 km: 12,7 (kombinerad körning), CO₂‐utsläpp kombinerad körning, g/km: 0; verkningsgrad: A+

Aktivera e-Remote i din e-up! 

Car-Net e-Remote erbjuder bekväm tillgång till de viktigaste funktionerna i din e-up!. Hur du aktiverar onlinetjänsterna i e-Remote i din e-up! ser du i våra steg-för-steg-instruktioner.

--:--

Upprätta en internetanslutning

Upprätta en Internet-anslutning För att kunna använda alla fördelar med de mobila onlinetjänsterna behöver du förutom en aktiv Car-Net-licens även en internetanslutning i bilen. Olika möjligheter står till förfogande för detta beroende på utrustning. Videon presenterar dem och visar de enskilda stegen.

Om du vill läsa om dem en gång till hittar du en skriftlig anvisning i det följande som du kan ladda ned.

Hör av dig till oss

Hör av dig till oss

Kontakt

Har du frågor, idéer eller återkoppling? Då får du gärna kontakta oss.

Du når oss på 0200 - 8834 24 (gratis från alla telefonnät i Sverige). Du kan nå oss dygnet runt. Om din telefonoperatör inte stöder detta gratisnummer, ring 08 - 5664 2516. Kostnaderna är beroende av leverantörens avtal. Avgifter för roaming kan tillkomma för samtal från utlandet.

Du får också mycket gärna skicka e-post till:
weconnect-support@volkswagen.deOpens a mail link

Detta kan också intressera dig

Villkor från Volkswagen

1.
För att använda Car-Net-tjänster behöver du ett Volkswagen ID-användarkonto och måste logga in med användarnamn och lösenord. Dessutom måste du ingå ett separat avtal med Volkswagen AG online. För att kunna använda tjänsterna under hela perioden har du 90 dagar på dig efter att du har mottagit ditt fordon att registrera fordonet på www.myvolkswagen.net eller med appen ”Volkswagen We Connect” (tillgänglig via App Store och Google Play Store). Vid en registrering senare förkortas den kostnadsfria perioden. De mobila onlinetjänsterna ”Guide & Inform” från Car-Net kan endast användas med extrautrustningen Discover Media och Discover Pro. Dessutom behöver du en mobil internet-aktiverad enhet (t.ex. en smartphone) som har möjlighet att fungera som en mobil WLAN-hotspot. Alternativt kan alternativet telefongränssnitt ”Business” i kombination med navigationssystemet Discover Pro använda en mobiltelefon med en fjärransluten SIM-åtkomstprofil (rSAP) eller ett SIM-kort med telefon och dataalternativ. Den valfria Car-Stick LTE-enheten i kombination med navigationssystemet Discover Media kan också användas för att skapa en internetanslutning för din navigationsenhet samt en WLAN-hotspot i fordonet. Car-Net-tjänsterna är endast tillgängliga med ett mobilabonnemang (befintligt eller separat) med din mobiloperatör, och endast inom täckningsområdet för respektive mobilnät. Att ta emot datapaket från internet kan leda till ytterligare kostnader (t.ex. avgifter för roaming), beroende på ditt mobilabonnemang, i synnerhet vid användning utomlands. På grund av volymen av data som genereras under användningen av Car-Net-tjänster rekommenderas starkt en överenskommelse om ett ”flat-rate”-avtal med din mobiloperatör. För att använda den kostnadsfria We Connect-appen behöver du en smartphone med lämpligt iOS- eller Android-operativsystem och ett SIM-kort med datamöjlighet och ett mobilabonnemang (befintligt eller separat) med din mobiloperatör. Tillgängligheten hos Car-Net-tjänster kan variera beroende på land och är även beroende av fordon och utrustning. Dessa tjänster är tillgängliga under den överenskomna avtalsperioden och dess innehåll kan komma att ändras under avtalsperioden. Mer information om Car-Net finns på www.connect.volkswagen-we.com och hos din Volkswagenpartner; information om mobilabonnemang hos din mobiloperatör.
2.

De angivna förbruknings- och avgasvärdena har fastställts enligt lagligt föreskrivna mätmetoder. Sedan 1 september 2017 blir vissa nya bilar typgodkända enligt den globalt harmoniserade testmetoden för personbilar och lätta lastbilar (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), en realistisk testmetod för mätning av bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp. Fr.o.m. 1 september 2018 kommer WLTP att allt eftersom ersätta den nya europeiska körcykeln (NEDC). På grund av mer realistiska testvillkor är de värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp som mätts i enlighet med WLTP i många tillfällen högre än de som mätts i enlighet med NEDC. Detta kan leda till motsvarande ändringar fordonsskatten fr.o.m. 1 september 2018. Mer information om skillnaderna mellan WLTP och NEDC finns på https://www.volkswagen.se/sv/om-volkswagen/wltp.html.

För tillfället måste fortfarande NEDC-värdena anges. När det handlar om nya bilar som har ett typgodkännande enligt WLTP beräknas NEDC-värdena med hjälp av WLTP-värdena. Det är frivilligt att ange WLTP-värdena fram tills de är obligatoriska. När NEDC-värdena anges med max.- och min.-värde gäller de inte ett enskilt, individuellt fordon och är inte en del av erbjudandet. De används då bara till att jämföra olika fordonstyper. Ytterligare utrustning och tillbehör (tillbehör, däckstorlek, etc.) kan användas för att bestämma relevanta fordonsparametrar, t.ex. fordonsparametrar som vikt, rullmotstånd och aerodynamik, ändra och påverka vid väder- och trafikförhållanden och individuellt körbeteende, bränsleförbrukning, strömförbrukning, CO₂-utsläpp och fordons körprestanda.

Mer information om den officiella bränsleförbrukningen och det officiella, specifika CO₂-utsläppet på nya personbilar finns i ”Guide för bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och strömförbrukning på nya personbilar” som finns att få gratis på alla försäljningsställen och hos DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen (www.dat.de/co2).

  • Bilden kan avvika från svensk standard.