En röd ID.4 GTX på bana.

ID.4 GTX dubbel testvinnare

Tidningen Auto motor & sport har ställt ID.4 GTX mot de två nya konkurrenterna Tesla Model Y och Hyundai Ionic 5 i två olika tester. ID.4 GTX utses som vinnare i båda.

I ronden ”komfort” får ID.4 GTX 4,5 av 5 stjärnor:

”ID.4 utmärker sig framför allt med sin fina komfort och bilens behagligt avslappnade personlighet. GTX-versionen gör sedan att den har precis så mycket kraft som man behöver.”

”ID.4 rör sig med ett kontrollerat lugn och en värdig pondus. Karaktären känns som en stor och lyxig suv i den mest positiva bemärkelsen.”

Samma höga betyg ges i ronden ”ekonomi”:

”Folkan är det ekonomiskt smarta valet. Den är billigare på alla sätt och vis – driftkostnader, inköp och värdeminskning.”

”Folkvagnen vinner till slut på det vanliga sättet som VAG-bilar ofta gör. Den presterar väl på det mesta och är rimligt prissatt.”

En röd ID.4 GTX fotad bakifrån, på en landsväg.

När GTX-versionen jämförs med vanliga ID.4, skriver tidningen:

”GTX-drivlinan känns piggare och mer responsiv jämfört med bakhjulsdrivna ID.4, men accelerationen sker fortfarande med mjuk värdighet, aldrig hetsigt."

Testförarna sammanfattar ID.4 GTX på följande sätt:

”Jag trivs mycket bättre i VW ID.4. Den är fin att se på, interiören är ombonad, framstolarna med integrerade armstöd är underbara och ger kanonbra körställning, och fjädringskomforten är lyxigt avslappnad. Det är en måbrabil som sänker pulsen på helt rätt sätt.”

”ID.4 då? Jo, tack. Den är lika underbar som vanligt. Riktigt bekväm, snygg både inuti och utanpå, körupplevelsen är härligt avslappnad och laddning och räckvidd räcker gott för mig. Laddmöjligheterna likaså.

Testet finns publicerat i Auto motor & sport, nr 24 2021 och på www.mestmotor.se/rechargeÖppnar nytt fönster/tab

Bäst i test även mot Hyundai Ionic 5 AWD

I testet mot Hyundai Ionic 5 AWD tar ID.4 GTX hem 8 av de 12 ronderna och får det maximala helhetsbetyget 5 av 5 stjärnor, medan konkurrenten får 4,5 stjärnor.

”Det är jämnt i de flesta ronder, men till slut avgår Volkswagen med segern”, skriver tidningen.

Även i detta test utmärker sig ID.4 GTX när det kommer till komfort, köregenskaper och ekonomi.

”På landsväg är ID.4 GTX därför att föredra tack vare dess mer dynamiska uppträdande”, är ett av omdömena.

Testet finns publicerat på www.mestmotor.se/rechargeÖppnar nytt fönster/tab