2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
IQ.Drive with ID Vizzion

På vägen till självkörande bilar.

Ta plats i bilen, säg vart du ska, luta dig bekvämt tillbaka och låt bilen göra resten. En framtidsdröm? Javisst, men en dröm som är på väg att bli verklighet. Vi arbetar dagligen för att förverkliga den här visionen. Hos oss på Volkswagen står IQ.Drive för alla intelligenta system som assisterar föraren. Här utvecklas och förenas dagens och morgondagens innovativa idéer med fokus på säkerhet och komfort. Redan idag kan våra förarassistanssystem hjälpa till att undvika olyckor, göra vardagen lättare och göra resorna enklare och smidigare. Framtiden är redan på väg.    

Travel Assist

Travel Assist.

Byt fil till framtiden.

Med tillvalet Travel Assist upplever du hur innovativ teknik gör körningen enklare. Den innebär assisterad körning på riktigt – och komfort på riktigt. Fäll bara ut blinkersen och så snart det är fritt i den filen tar Travel Assist över och manövrerar säkert över bilen dit. Med IQ.Drive får du i många Volkswagen-modeller redan nu en försmak av framtiden.

Remote Parking.

Manövrera in bilen i rutan med mobilen.

Nu kan du parkera bekvämt och enkelt med bara en app och IQ.Drive-tekniken. Det fjärrkontrollerade tillvalet Park Assist Plus manövrerar in bilen i parkeringsrutan – utan någon stress för din del. Du kan till och med kliva ur bilen innan parkeringen påbörjas. Sedan är det bara att starta parkeringen via appen.

Emergency Assist i Golf

Emergency Assist.

Hjälper dig akut.

Din säkerhet är vårt viktigaste fokus. Därför har vi utvecklat tillvalet Emergency Assist. Det är din personliga assistent för medicinska akutfall ombord. Så snart systemet upptäcker att föraren är passiv, startar ett säkerhetsprogram. Bromsen aktiveras ryckigt samtidigt som ljudsignaler och varningsblinkers varnar föraren, passagerarna och trafiken runtom. Om systemet inte får någon respons från föraren, bromsar bilen in och stannar vid vägkanten, med varningsblinkersen fortfarande på.

Adaptiv farthållare ACC.

Tar dig framåt när det går sakta.

Bilköer är aldrig roliga. Men med tillvalet adaptiv farthållare kan du i luta dig tillbaka och slappna av lite när trafiken tjocknar. Den adaptiva farthållaren ACC samarbetar med dubbelkopplingen till DSG-växellådan så att bilen kan bromsa in till stillastående och automatiskt följa bilen framför när den börjar röra sig igen. Med IQ.Drive kan du njuta av tiden istället för att behöva starta och stanna, starta och stanna. Bilen gör det åt dig.

IQ Drive Teaser

Framtiden enligt IQ.Drive.

Morgondagens idéer idag.

IQ.Drive visar påtagligt hur tekniken går framåt, och ger en unik blick in i framtidens rörelsefrihet. Det är en framtid som mycket väl kan vara helt fri från bilköer och trafikolyckor. För oss är dagens assisterade körning ytterligare ett steg på vägen till morgondagens självkörande bilar.    

IQ.Drive

Emergency Assist (tillval) startar om systemet upptäcker passivitet hos föraren – inga rattrörelser, ingen acceleration eller inbromsning. Systemet försöker få föraren att återta kontrollen igen, med hjälp av ljud- och ljussignaler och ryckiga bromsningar.

Om föraren inte reagerar på varningssignalerna håller systemet bilen i filen, startar varningsblinkersen och bromsar gradvis in. Emergency Assist reagerar på långsammare bilar framför och bromsar in på ett sätt som undviker påkörning bakifrån. Om en kollision verkar trolig tar Front Assist över och nödbromsar bilen. Om  omgivande trafiken tillåter det, manövrerar bilen automatiskt till vägkanten och stannar där. Under hela processen kan föraren ta kontroll över bilen igen, med rattrörelser eller genom att röra på gaspedalen. 

IQ.Drive

Van att pressa dig mellan bilar och väggar när du parkerat i parkeringshus eller garage? Nu kan du glömma det – du kan enkelt parkera din Volkswagen med din mobil. Med hjälp av den fjärrkontrollerade parkeringsassistenten är det lätt att lotsa in din bil den sista biten in i trånga parkeringsrutor via appen i din smartphone.

Systemet startar motorn på din signal och sedan parkerar bilen automatiskt. Du behöver inte längre sitta i bilen, du övervakar parkeringen utifrån istället.

IQ.Drive

Den adaptiva farthållaren ACC hjälper dig att hålla farten och avståndet till bilen framför. I en del modeller och i samarbete med Sign Assist adderar systemet fart- och navigationsdata till farthållarens övriga funktioner. Den kan alltså hjälpa till att undvika att du kör fortare än hastighetsbegränsningen, och anpassar farten i kurvor, korsningar och rondeller, baserat på data från navigationssystemet. Det gör körningen enklare och minskar bränsleförbrukningen.

Maximal hastighet för systemet: 210 km/h, Touareg 250 km/h.    

IQ.Drive

Tillvalet Travel Assist kan bekvämt och enkelt aktiveras med en knapp på multifunktionsratten. När det aktiverats kan systemet accelerera och hålla bilen i filen och hålla avståndet till framförvarande bilar. På flerfiliga vägar kan Travel Assist också byta fil åt dig, den gör det så fort du blinkar höger eller vänster. Förstås bara när det finns utrymme i filen. Du kan när som helst ta tillbaka kontrollen. Det är alltid du som har ansvaret.