2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Basservice.

Volkswagen Basservice.

Din Volkswagen är konstruerad för ett långt och friktionsfritt liv. Regelbunden service är den bästa formen av omtanke du kan visa din bil, även när den har blivit lite äldre. Så låt de som kan din Volkswagen bäst ta hand om den när det är dags för service.

För dig som äger en Volkswagen årsmodell 1985-2008 har vi tagit fram Basservice – ett 12-punkters serviceprogram med hög kvalitet till ett lägre pris.

Vägassistansförsäkring ingår
I Basservice ingår även Vägassistansförsäkring under ett år. Vägassistans innebär att du får hjälp på plats om du får driftstopp, dygnet runt, 365 dagar om året. Det spelar ingen roll var du befinner dig – ring journummer 077-11 11 512 så får du all den hjälp du behöver. Vägassistans gör att du aldrig blir stående och gäller alla Volkswagen-modeller från 1985 och framåt, förutsatt att du har utfört en Basservice.

image

Volkswagen Basservice – vad ingår?

Vid Volkswagen Basservice ingår följande moment och kontrollpunkter:

 1. Byte av motorolja.
  Motorns olja förlorar efter ett tag sin smörjande och kylande egenskaper vilket leder till onormalt högt slitage. Därför byter vi oljan.
 2. Byte av oljefilter.
  För att oljereningen ska fungera byter vi oljefilter. På så sätt behåller den nya oljan sina goda egenskaper fram till nästa service.
 3. Byte av luftfilter.
  Luftfiltret påverkar bilens effekt och bränsleförbrukning. För att motorn ska andas optimalt byter vi det.
 4. Avläsning av felminne.
  Är bilen utrustad med felminne läser vi av det och, vid behov, informerar vi om ev. fel.
 5. Kontroll av batteri.
  För att minimera startproblem kontrollerar vi batteriets syranivå. Vi fyller även på destillerat vatten vid behov.
 6. Kontroll av avgassystem.
  För att undvika att bilavgaser tränger in i bilens kupé kontrollerar vi att avgassystemet inte läcker samt att klamrar och bussningar är i funktionsdugligt skick.
 7. Kontroll av bromsrör och bromsledningar.
  För att bilens bromssystem ska fungera tillfredställande kontrollerar vi att inga läckage eller rostangrepp finns på bromsrör eller bromsledningar. 
 8. Kontroll av läckage på motor, växellåda och kylare.
  Läckage av bilens motor och växellådsolja kan vara brandfarligt men kan även orsaka skador på bilens drivlina om den läcker ut.
 9. Kontroll av drivaxeldamasker.
  För att undvika att smuts tränger in och förstör drivaxelknutarna kontrollerar vi att drivaxeldamasken är fri från skador.
 10. Kontroll av skick på däck samt mönsterdjup.
  Däckens skick är avgörande för bilens väghållning och bromssträcka. För att din bil ska vara trafiksäker kontrollerar vi däckens skick och mönsterdjup.
 11. Kontroll av bromsbelägg och bromsskivor.
  Bromsbelägg och bromsskivor är vitala delar för bilens bromsförmåga. Vi kontrollerar bromsbeläggens tjocklek samt bromsskivornas kondition.
 12. Kontroll av yttre belysning.
  Vi kontrollerar belysning, avläser felminne samt nollställer serviceindikering.
image

Volkswagen Basservice – vad kostar den?

Priset på vår förmånliga Volkswagen Basservice är 1 795 kr inklusive moms. I det priset ligger ersättning för arbete, olja, reservdelar och en premie för Vägassistansförsäkringen.