2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

AdBlue®.

AdBlue®.

AdBlue® är en avgasreningsvätska som används för att minska mängden kväveoxider i avgaserna från dieselmotorer. Även om reaktionen är komplex och fortgår hela tiden märker du som förare ingenting. Allt du behöver göra är att helt enkelt fylla på AdBlue® efter några tusen mil.

Här får du veta hur AdBlue® gör din körning grönare, hur det fungear och hur ofta du behöver fylla på. 

AdBlue® - hur fungerar det?

image

AdBlue® är en luktfri urealösning som minskar mängden skadliga kväveoxider i avgaserna från dieselmotorer. Är din Volkswagen en AdBlue®-modell? Då behöver du bara fylla på AdBlue® med några tusen mils mellanrum. Läs mer här nedan om du vill veta hur AdBlue® fungerar i praktiken.

Ekonomiskt.

En AdBlue®-modell ”drar” bara 1,5–1,8 liter AdBlue® per 100 mil. AdBlue®-tanken rymmer mellan 11 och 19 liter.

Smidig påfyllning.

Du fyller på AdBlue® via speciella påfyllningsbehållare eller pumpar på bensinstationer. Du kan också fråga din Volkswagen Serviceverkstad.

Kontrollerbar förbrukning.

Hur mycket AdBlue® som din Volkswagen gör av med beror främst vilket körsätt du har. Har du en sportig körstil kommer du att behöva fylla på AdBlue® oftare.

Fungerar i alla temperaturer.

I samma ögonblick som du kör iväg ser det automatiska uppvärmningssystemet till att AdBlue® har korrekt drifttemperatur – till och med vid temperaturer under -11 °C. OBS! Tillsätt inga frostskyddsmedel i AdBlue®-tanken.

Vad behöver jag veta när jag fyller på AdBlue®?