2.3.47.2, 2017-10-10 18:26:25

Motor.

Motor.

Motorn är hjärtat i din Volkswagen. Upptäck här varför den går extra tyst och pålitligt med kamremmar, tändstift och kylvätsketillsatser i original från Volkswagen.

Originalkamremmar från Volkswagen.

Stark, flexibel och utvecklad för din motor.

Dina Fördelar

 • En perfekt matchning.
  Till Volkswagen motorer, spännare och för mindre missljud och en mjukare körning.
 • Effektivt.
  Pålitlig kraftöverföring. Maximalt utbytesintervall på upp till 36 000 mil.
 • Tålig och robust – i upp till 36 000 mil.
  Tack vare glasfibrer, syntetiska fibrer och en nötningsbeständig beläggning. Även under extrema förhållanden.

Produktinformation
En kamrem tillverkad i solitt pålitligt material, som tryggt överför kraft under längre tid – vid extrema temperaturer – och är tillräckligt flexibel för att anpassa sig och hålla spänningen konstant. Så behöver en kamrem fungera. Därför har vi designat Volkswagen Originalkamremmar exakt så här – perfekt matchad till din Volkswagen.

En kamrem är monterad framtill på motorn och överför effekten från vevaxeln till kamaxeln. Detta gör att motorns ventiler öppnas och stängs. Luft-/bränsleblandningen passerar in i förbränningskammaren, förbränns och driver kolvarna. Kamremmen styr ofta även vattenpumpen och insprutningspumpen.

En gammal eller mycket sliten kamrem kan brista och orsaka motorskador.

Orsak: Motorns ventilstyrning förlorar sin rytm, kolven träffar ventilen som en kula – ofta i 15 meter per sekund. Hela topplocket måste vanligtvis bytas ut.

En kamrem räcker i upp till 36 000 mil, beroende på modell, motortyp och körsätt. Det är dock viktigt att den kontrolleras regelbundet hos din Auktoriserade Volkswagenverkstad mellan serviceintervallen. I synnerhet om du gör många korta resor, om motorn ofta lämnas på tomgång (t.ex. taxi) eller om du redan har kört mer än 24 000 mil. 

Tips: Om du köpt en begagnad bil rekommenderar vi att du snarast kontrollerar bilen för att slippa otrevliga överraskningar.

Ett felaktigt monterad kamrem kan skada din motor ordentligt. Den är även komplicerad och tidsödande att byta ut då kugghjulen och styrhjulen måste vara perfekt anpassade och kamremmen korrekt spänd. Vattenpumpen, spännaren och överföringsremskivorna bör också bytas ut samtidigt. Förutom massor av expertkunskaper kommer du att behöva specialverktyg. Så du bör helst låta din Volkswagen Serviceverkstad göra bytet.

Volkswagen Originaltändstift.

Redo att gnistra.

Dina fördelar

 • Exakt anpassade.
  Särskilt utvecklade för din Volkswagen-motor.
 • Håller längre.
  Upp till 9 000 mil, beroende på modell.
 • För bättre komfort och lägre förbrukning.
  Tack vare mycket smidiga körprestanda och exakt placering av tändgnistan i förbränningskammaren.

Produktinformation
När du trycker ned gaspedalen kan Volkswagen-motorn reagera exakt och utveckla sin fulla kraft tack vare Volkswagen Originaltändstift. Orsak: De har tagits fram särskilt för din motor och anpassats exakt efter de krav som den ställer. De tänder tillförlitligt, ger optimal förbränning och överhettas inte. För att motorn ska gå tyst och dra mindre – i upp till 9 000 mil.

Beroende på tändstiftens typ och kvalitet hållerr de i mellan 3 000 och 9 000 mil. Följ inspektionsintervallen. Då kommer du redan tidigt att få reda på när dina tändstift har tappat gnistan. Det förhindrar följdkostnader.

Du kan förlänga livet på dina tändstift genom att hålla korrekt oljenivå och genom ditt körsätt: Om oljenivån är för hög kan de olja igen, och om du kör många korta sträckor kan de bli sotiga. Orsak: Motorn når inte den temperatur som den behöver för självrengöring.

Tändstift utsätts för högt tryck, stötar och temperaturer på upp till 3 000 °C. Samtidigt kan bara några få tändningsfel skada katalysatorn.

Även om det kan verka enkelt att byta tändstift kan minsta fel orsaka omfattande motorskador. Varför är det så? Varje motor kräver ett specifikt tändstift: Fel tändstift skadar motorn på samma sätt som ett felaktigt verktyg eller fel åtdragningsmoment. Ta inte risken. Det är bäst att du vänder dig till en Volkswagen Serviceverkstad.

 

Fyrverkerier för motorn.

För att motorn ska kunna gå tyst skapar tändstiften en formlig fyrverkeriuppvisning med tusentals gnistor – matchad in i minsta millisekund.

Volkswagen G13 Originalkylvätsketillsats.

Maximalt skydd och bästa resultat.

Tillsatsen skyddar motorn mot överhettning, kalkavlagringar, rost, korrosion och frost, och om bara alla Volkswagen-bilar skulle få en inledande påfyllning sparar vi cirka 35 000 ton koldioxid per år: Upptäck mer om Volkswagens Originalkylvätsketillsats G13, hur du bäst fyller på den och vad du mer bör känna till om ditt kylsystem.