2.3.47.2, 2017-10-10 18:26:25

Glas och sikt.

Glas och sikt.

En bilruta, dåliga torkarblad eller trasiga lampor försämrar förarens sikt avsevärt och detta kan i sin tur till leda till förlängd reaktionssträcka, dålig sikt och ryckig körning. Bra sikt är av oerhört stor vikt ur säkerhetsynpunkt.  Med Volkswagen Originaldelar håller du samma säkerhetsnivå som när bilen lämnade fabriken.

Originalvindruta från Volkswagen.

Ditt fönster mot världen och en viktig del av fordonets bärande konstruktion.

Din Originalvindruta

 • Är idag en del av fordonets bärande konstruktion och utgör en stor del av karossens styvhet och krocksäkerhet.
 • Agerar stöd till airbagen vid en kollision vilket också medför att en korrekt monterad vindruta är av yttersta vikt.
 • Innehåller ofta teknik som laser, sensorer och kameror, och därför viktigt att den ersätts med en som har samma egenskaper som just en Originalvindruta har.
 • Ett skyddande skikt mot de olika elementen samt optimal värme- och ljudisolering.

Volkswagen Originaldelar

 • Med Originaldelar säkerställer du att din bil har lika hög säkerhetsnivå som när den lämnade fabriken och att viktiga säkerhetssystem har kalibrerats korrekt.
 • Originaldelar från Volkswagen är av hög kvalitet och perfekt anpassade efter din Volkswagen, ända in i minsta detalj, och tillverkade strikt enligt Volkswagens normerkravkrav. Bara på så sätt kan du vara säker på att varenda enskild komponent fungerar perfekt ihop med de övriga.

Din Auktoriserade Serviceverkstad

 • Ordnar allt från stenskott till att byta hela rutan och monterar alltid en Originalruta, på rätt sätt och med rätt typ av lim.
 • Sköter kontakten med ditt försäkringsbolag. Har du en halv- eller helförsäkring betalar du bara självrisken, vad den ligger på beror på ditt försäkringsbolag.
 • Arbetet utförs av en auktoriserad serviceverkstad som använder Originaldelar som är helt anpassade för din bil, med rätt utrustning och verktyg samt har rätt kompetens och utbildning.

 

Mer än bara en bra utsikt.

Vindrutans funktioner.

Glasreparationsservice.

Vid mindre glasskador och begränsat med tid.
Glass Repair Service.

Vill du bara reparera stenskottet i vindrutan – snabbt, ofta utan kostnad* och så att det knappt är synligt efteråt? Inga problem: Med Volkswagens glasreparationsservice kan vi få många typer av skador att bli praktiskt taget osynliga. Om det inte är möjligt byter vi ut din vindruta. Boka en tid hos din Volkswagen-partner direkt eller läs mer om stenskott, hur man reparerar dem och varför det vanligtvis är gratis om du har en helförsäkring.


* Reparationskostnaderna täcks i allmänhet av helförsäkringar, och medför ingen självrisk.

Volkswagen Original Aero-torkarblad.

God sikt i regn, snö och vid höga hastigheter.

Dina fördelar

 • Perfekt passform.
  Jämnt kontakttryck tack vare precisionsutformade flexibla skenor som justeras efter Volkswagen-vindrutans krökning och storlek.
 • God sikt och stabilitet även i höga hastigheter.
  Tack vare den aerodynamiska designen, inbyggd spoiler och dubbla precisionsbyggda flexibla skenor.
 • Upp till 30 procents mindre slitage.*  
  Tack vare material av hög kvalitet, en särskild mjukgående beläggning och vintersäker design.

* Jämfört med konventionella vindrutetorkare. 

Produktinformation
Snö, regn, dimma: Ibland kan vädret vara oförutsägbart, men det spelar ingen roll. Med Volkswagens Original Aero-torkarblad kan du hålla ögonen på vägen – även i höga hastigheter tack vare den aerodynamiska trådlösa formen. Eller på vintern. Och om du ibland behöver nya torkare trots att de varar extra länge, så vänta inte för länge. Byt ut dem med ett klick.

Jobbar hårt för din säkerhet.

För att hålla dig säker på vägen färdas vindrutetorkarna hundratals kilometer och utsätts för en rad olika väderförhållanden, bland annat sol, regn, snö, smuts och damm.

Volkswagen Original spolarvätska Windscreen Clear.

Tuff mot smuts. Skonsam mot din Volkswagen.

Volkswagen Original Windscreen Clear ger dig god sikt över vägen både sommar och vinter – och  din Volkswagen och ta hänsyn till miljön. Den speciella sammansättningen skyddar mot frost och kalkavlagringar. Den är extra skonsam mot känsliga material och dessutom miljövänlig.

Tips för god sikt.