2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Glas och sikt.

Glas & sikt.

Vi vill att du ska färdas säkert i din Volkswagen. Därför har vi byggt en säker bil åt dig. Men du kan själv bidra till att göra själv körningen säkrare. Bra sikt och att du även syns ordentligt i trafiken är otroligt viktigt när du är ute i trafiken. Genom att byta vindruta när den börjar bli sliten, att du byter torkarblad regelbundet och ser till att samtliga ljuskällor på bilens utsida alltid fungerar ser du till att du och de som åker i din Volkswagen aldrig behöver kompromissa med säkerheten.

image

Originalvindruta från Volkswagen.

Vindrutan – mer än bara ditt fönster mot världen.

Fri sikt – för säkerhets skull.

Att du som förare har perfekt sikt framåt är inte bara vindrutans uppgift, skicket på den är också en säkerhetsfråga för dig och andra trafikanter. Förutom att en sliten eller sprucken vindruta påverkar säkerheten negativt bidrar vindrutans utformning och montering även till bilens vridstyvhet och krocksäkerhet. Med en Originalvindruta från Volkswagen behöver du aldrig kompromissa med säkerheten eftersom din Volkswagen håller samma säkerhetsstandard som när den lämnade fabriken.

Originalvindruta gör bilen säker.

Vindrutan i din Volkswagen är mer än bara ett skydd mot väder och vind. Den utgör även en viktig del av bilens konstruktion och bidrar till karossens styvhet och krocksäkerhet, bland annat ger vindrutan stöd åt krockkudden vid en kollision. Dessutom finns en hel del avancerade förarassistanssystem i din Volkswagen som vindrutan ska fungera tillsammans med, exempelvis laser, sensorer och kameror. Därför gör du klokt i att låta de som kan din Volkswagen montera en Volkswagen Originalvindruta när det är dags att byta.

Låg självrisk.

En ny Volkswagen Originalvindruta är inte bara rätt val för din Volkswagen. Med Volkswagen Försäkring är den också ett ekonomiskt smart val. Du betalar bara 1 800 kronor vid byte till en ny Volkswagen Originalvindruta.

 

5 anledningar att välja en Volkswagen Originalvindruta:

 • Stabilitet som gör skillnad – vindrutan i din Volkswagen utgör en del av bilens bärande konstruktion. Det innebär att dess utformning, kvalitet och montering bidrar till karossens styvhet och krocksäkerhet. Vindrutan är med andra ord en ren säkerhetsfråga.
 • Perfekt stöd – vindrutan ger stöd till krockkudden vid en kollision. En korrekt monterad vindruta är därför viktig för att airbag-systemet ska fungera som det var tänkt.
 • Teknikkompatibel – förarassistansteknik som laser, sensorer och kameror sitter monterade på vindrutans insida. Därför är det viktigt att ersättningsrutan har exakt samma egenskaper som den vindruta som satt i din Volkswagen när den lämnade fabriken.
 • Extrem precision – en Volkswagen Originalvindruta är tillverkad enligt Volkswagens extremt höga kvalitetsstandarder och är perfekt anpassad till just din Volkswagen.
 • Säkerhet på hög nivå – en Volkswagen Originalvindruta garanterar att säkerhetssystemen i din Volkswagen fungerar och att bilen har samma höga säkerhetsnivå som när den lämnade fabriken.

 

Låt de som kan din Volkswagen ta hand om den.

När du lämnar in din Volkswagen hos din Volkswagen Serviceverkstad kan du vara säker på att den tas om hand på rätt sätt. Vi är experter på din bil och har alla de verktyg och originaldelar som krävs för att bilen alltid ska vara en Volkswagen även om du byter vindrutan eller någon annan viktig komponent.

Vindrutans funktion – mer än att bara ge en vacker utsikt.

Din vindruta är så mycket mer än bara en glasskiva som skyddar dig naturelementen – den gör din Volkswagen stabilare och därmed säkrare, ser till att du har god sikt över den omgivande trafikmiljön och ger stöd åt krockkudden i händelse av en kollision.

Glass Repair Service.

Snabba reparationer av stenskott.

Vid mindre glasskador och begränsat med tid.

Att laga stenskott är en ren säkerhetsåtgärd – dels undviker du störande moment när du kör, dels hindrar lagningen att stenskottet blir till en spricka som försvagar rutan. Vi kan laga många typer av stenskott så att de blir så gott som osynliga. Ett stenskott kostar 200 kr att laga med helförsäkring hos Volkswagen Försäkring. Har du en spricka i rutan är det bäst att byta ut den. Med Volkswagen Försäkring betalar du bara 1 800 kronor vid byte till en ny Volkswagen Originalvindruta.

Färdas säkert i din Volkswagen – med Originalvindruta från Volkswagen.

Varför ska jag välja en Volkswagen Originalvindruta?

Vi vill att du ska färdas säkert i din Volkswagen. Därför varenda detalj konstruerad för att göra din Volkswagen så säker som möjligt. En Volkswagen Originalvindruta har en viktig funktion då den utgör en bärande del av konstruktionen i din Volkswagen. Våra vindrutor är tillverkad enligt Volkswagens höga kvalitetsstandarder – det är vårt sätt att garantera att styrkan och säkerheten din Volkswagen alltid uppfyller de krav vi ställer på våra bilar.

 • Med en Originalvindruta får din Volkswagen exakt den vindruta som bilen tillverkades med.
 • En Originalvindruta i din Volkswagen garanterar optimal värme- och ljudisolering samt att bilens olika förarassistansfunktioner fungerar som de ska.
 • En Originalvindruta ger störningsfri sikt utan brytningsfel. Du slipper optiska påverkningar såsom förvrängningar, fenomen som dubbelbilder eller andra farliga brytningar i rutan.
 • I kombination med Originalvindrutetorkare ger en Originalvindruta optimalt torkresultat.
 • Med en korrekt monterad Originalvindruta får din Volkswagen hög karosstyvhet. Det ökar bilens krocksäkerhet.    

Att undvika så kallade dubbelbilder är ett av de viktigaste målen i utformningen och funktionen av en vindruta. Dubbelbilder kan innebära fara vid skymnings- och nattkörning när ljuspunkterna från den mötande trafikens strålkastare framträder dubbelt när man ser dem genom vindrutan.

Och glöm inte...
Vid montering kan enbart Volkswagen Originallim garantera att vindrutans och därmed bilens säkerhetskonstruktion fungerar. Att limmet uppfyller fordonstillverkarens krav är absolut nödvändigt – en för låg hållfasthet i limmet kan innebära fel funktion på passagerarairbagen samt och minskad styvhet i karossen, vilket i sin tur leder till försämrad krocksäkerhet. 

image

Volkswagen Original Aerotorkarblad.

Ger dig klar sikt i alla lägen.

Oavsett hur illa vädret utanför bilen blir kan du alltid lita på Volkswagen Original Aerotorkarblad. Torkarbladens aerodynamiska utformning ser till att svepa vindrutan i din Volkswagen optimalt, oavsett hastighet, mil efter mil, sommar som vinter. Och när det är dags att byta så gör du det enkelt och smidigt med ett klick. Så vänta inte för länge med att byta torkarblad på din Volkswagen. De ser ju till att du håller sikten klar dit du ska.

 

Därför ska du välja Volkswagen Original Aerotorkarblad till din Volkswagen.

 • Perfekt passform.
  Tack vare de innovativa torkarbladens flexibla skenor justeras de efter vindrutans krökning och storlek vilket skapar ett jämnt tryck över hela svepytan.
 • Sveper optimalt – även i höga hastigheter.
  Tack vare torkarbladens aerodynamiska design, inbyggda spoiler och dubbla precisionsbyggda flexibla skenor sveper de optimalt i alla lägen, oavsett väderlek och hastighet.
 • Upp till 30 % mindre slitage.*
  Tack vare högkvalitativa material och den särskilda mjukgående beläggningen minskar både friktion och slitaget vilket ger torkarbladen ökad livslängd.

* Jämfört med konventionella vindrutetorkare.

Bra att veta om torkarbladen i din Volkswagen.

Vindrutetorkarna och torkarbladen på din Volkswagen ska dag ut och dag in utstå regn, snö, damm och smuts och fungera felfritt mil efter mil, i isande kyla och stekande sol.

image

Volkswagen Original Windscreen Clear spolarvätska.

Tuff mot smuts – snäll mot din Volkswagen.

Med Volkswagen Original Windscreen Clear har du klar sikt i alla väder, året runt. Spolarvätskan skyddar ruta och vindrutetorkare mot frost och kalkavlagringar och eftersom vätskan inte innehåller några vattenolösliga ämnen är den också både skonsam mot miljön och lacken på din Volkswagen.

Så förbättrar du sikten i din Volkswagen.