2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Bromsar.

Bromsa i rätt ögonblick – varenda gång.

Bromsarna är en av de viktigaste säkerhetsdetaljerna i din Volkswagen. Med Volkswagen Originalbromsar är du säker på att alltid kunna bromsa med maximal precision. De är utvecklade och optimerade specifikt för din bil, dess vikt och prestanda för att kunna fungera perfekt i alla typer av förhållanden. Att de är tillverkade med högsta kvalitet säger sig självt. Det är ju en Volkswagen Originaldel. 

 

image

Volkswagen Originalbromsskivor och -bromsbelägg.

Överlägsna bromsprestanda för maximal körsäkerhet – i alla lägen.

Med Volkswagen Originalbromsar kan du lita på att din Volkswagen stannar på kortast möjliga sträcka, oavsett väder, hastighet och underlag. Våra Originalbromsar är utvecklade för att passa din Volkswagen perfekt. Resultatet är överlägsen precision, slitstyrka och livslängd som ger din Volkswagen maximala bromsprestanda även när den är tungt lastad eller om du behöver nödbromsa i brant nedförslut. Kvalitet som det anstår en Volkswagen Originaldel helt enkelt.

Därför är Volkswagen Originalbromsar förstahandsvalet för din Volkswagen:

 • Maximal bromsprestanda.
  Våra Originalbromsar är utvecklade för att alltid ge kortast möjliga bromssträcka oavsett körförhållanden – även vid upprepade inbromsningar.
 • Passar din Volkswagen perfekt.
  Våra Originalbromsar är in i minsta detalj anpassade till din Volkswagen, dess vikt, prestanda och toppfart.
 • Lång livslängd.
  Våra Originalbromsar har fått utstå hårda kvalitetstester i alla typer av väderförhållanden under 50 000 mil. Det ger Volkswagen Originalbromsar överlägsen slitstyrka och suverän livslängd. Volkswagen-kvalitet helt enkelt.

 

Maximal bromsförmåga i alla lägen – en ren säkerhetsfråga.

För att bromsarna i din Volkswagen ska kunna fungera perfekt måste de utstå enormt tryck, oerhörd värmeutveckling och extrema temperaturer. Precis sådana omständigheter som Volkswagen Originalbromsar är utvecklade för.

image

Börja med att kontrollera om parkeringsbromsen är ilagd – frigör den om så är fallet. I annat fall kör du omedelbart till närmaste Volkswagen Serviceverkstad för att få felet åtgärdat. 

Tänk på detta om kontrollampan börjar lysa:

 • Att köra långsamt.
 • Att bromssträckan kan vara längre än normalt och att du anpassar körningen därefter.
 • Att bromssystemet i detta läge kan kräva ett högre pedaltryck än normalt för att ge samma bromsverkan, d v s att du kan behöva trycka hårdare på bromspedalen än vanligt för att få bilen att bromsa in.
image

Har din Volkswagen en handbromsspak? Tryck in knappen på handtaget och lyft spaken rakt uppåt för att få handbromsen att släppa. Har din Volkswagen en elektronisk parkeringsbroms? Tryck på låsknappen.

image

Lyser symbolen med fast sken? Tryck ned bromspedalen för att lägga i en växel.

Blinkar symbolen? Spärrknappen på växelväljaren har inte klickat på plats.

Du kan inte starta motorn eller lägga i växel. För att lägga i en växel trycker du ned bromspedalen och klickar växelväljarspärren på plats.

image

Tryck ned bromspedalen helt.

image

Kör till din Volkswagen Serviceverkstad för att kontrollera bromsbeläggens skick. Vid behov, byt ut samtliga bromsbelägg.

 

Bra att veta om bromsarna i din Volkswagen.

Både du och vi vill ju att din Volkswagen stannar exakt i rätt ögonblick – varenda gång du bromsar. Här är några detaljer kring bromsarna i din Volkswagen som är bra att känna till.