2.3.47.2, 2017-10-10 18:26:25

Batterier.

Batterier.

Förarhjälpsystemen blir allt mer avancerade och säkerställer att du får en smidigare och mer miljövänlig körupplevelse. Förutsättningen för att systemet ska fungera är ett kraftfullt startbatteri som tillförlitligt försörjer din Volkswagen med exakt rätt mängd energi.

 

Volkswagens Originalstartbatterier.

Energi anpassad exakt efter din Volkswagen.

Dina Fördelar

  • Exakt anpassade.
    Levererar precis så mycket energi som din Volkswagen behöver.
  • Förbättrad prestanda.
    Tack vare ett högre innehåll av bly än vanligt plus material av hög kvalitet.
  • Konstant energi.
    Låg självurladdning under hela livslängden.

Produktinformation

Ditt Volkswagen Originalstartbatteri levererar exakt den mängd energi som din Volkswagen behöver – för säker start även i iskyla. För miljövänliga funktioner som start/stopp-systemet. Och för ökad bekvämlighet med extravärme, radio och allt som gör din resa bättre och trevligare. 

Åtta saker som du kanske inte visste om ditt batteri.

Batteriet behöver bytas ut då och då. Orsak: När batteriet laddas ur bildas blysulfatkristaller på dess blyplattor, vilket minskar det elektriska flödet i batteriet på längre sikt. Ju fler blysulfatkristaller som har bildats på plattornas ytor, desto lägre kapacitet får batteriet.

Mycket tomgångskörning, många korta resor: Flera olika faktorer avgör när det är dags för ett byte. Som en allmän regel bör du dock kontrollera batteriet vart fjärde år. Om du gör det kommer du att kunna lita på det vid alla tillfällen.

Säkert både för dig och din Volkswagen: Låt utbildade specialister byta ditt batteri. I slutänden måste man ta flera faktorer i beaktande här: Batterisyra är högkorrosivt, utträngande gaser kan explodera och ett felaktigt monterat batteri kommer att orsaka skador på din Volkswagen.

Många Volkswagen bilar har en funktion för hantering av batterienergin. Den identifierar bland annat batteriets tillstånd och kontrollerar fordonets energihantering. Den fungerar bara om batteriet är matchat exakt till fordonet och systemet kan identifiera det via en kod. Annars kan batteriet utsättas för onödig belastning eller också kan det bli överladdat. Detta vilket kan orsaka permanenta skador.

Är du osäker på hur gammalt ditt originalstartbatteri från Volkswagen är? Inga problem! Du kan avläsa åldern på den negativa polen där kalendervecka och år finns graverat.

Volkswagens Originalbatterier.

Material av bästa kvalitet, tillförlitlig energi och förbättrade prestanda tack vare ett högre blyinnehåll än genomsnittet. Det här är våra Volkswagen Originalstartbatterier. Det underhållsfria Volkswagen Originalbatteriet är det bästa utbytesalternativet för din Volkswagen om du skulle behöva ett sådant.

Sex korta tips för att få batteriet att hålla längre.

Mer energi under längre tid och inga överraskningar på vintern: Få ut ännu mer av ditt batteri nu.

Full kraft för miljön.

Vill du göra en insats för miljön? Många Volkswagen-modeller har miljövänliga funktioner som ett start/stopp-system eller återvinning av bromsenergi. Dessa system kräver ett kraftfullt startbatteri.

Energiåtervinning.

När du saktar in eller bromsar går en del av rörelseenergin hos din Volkswagen vanligtvis förlorad. En del av den här energin kan återvinnas med hjälp av en funktion som kallas för ”energiåtervinning”. Generatorn används avsiktligt mer under den här fasen, och förser därigenom batteriet med mer energi. Generatorn omvandlar rörelseenergin till elektricitet – ungefär som en cykeldynamo. När fordonet accelererar används generatorn lite eller inte alls. Orsak: Fordonet förbrukar nu den energi som batteriet tidigare har lagrat. Detta sparar bränsle och minskar utsläppen.

Start-stopp system.

Start/stopp-systemet stänger automatiskt av motorn och startar den igen när du tar bort foten från kopplingen eller bromsen eller trycker ned den igen. Detta gör att bilen drar upp till 0,2 liter mindre bränsle per tio mil vid stadskörning. Detta förutsätter ett batteri som är extra cyklingståligt – dvs. förblir effektivt även vid frekvent laddning och urladdning.