2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Batterier.

Batterier.

Startbatteriet i en modern Volkswagen har en tuff uppgift. Det ska förse bilens allt mer avancerade funktioner och system med rätt mängd energi vid rätt ögonblick för att du ska får en säkrare, bekvämare och mer miljövänlig körupplevelse. Våra originalstartbatterier är utvecklade och testade för att ge exakt så mycket energi som din Volkswagen behöver när den behöver det. Varken mer eller mindre. Kort sagt – ett Volkswagen Originalstartbatteri är ett energiknippe du kan lita på i vått och torrt.

image

Volkswagen Originalstartbatterier.

Ger din Volkswagen perfekt puls.

Produktinformation

Både du och vi vill att din Volkswagen ska starta iskalla vintermorgnar, svalkar dig stekheta sommardagar, ser till att din körning blir så miljövänlig som möjligt och håller dig säker när du kör till jobbet, hem från träningen, på semestern eller när du bara tar en söndagstur för nöjes skull. För allt detta krävs exakt rätt mängd energi från ett starkt, pålitligt och långlivat batteri. Eller enklare uttryckt – ett originalbatteri från Volkswagen.

 • Exakt anpassade.
  Levererar precis så mycket energi som din Volkswagen behöver.
 • Förbättrad prestanda. 
  Tack vare ett högre innehåll av bly än vanligt plus material av hög kvalitet.
 • Konstant energi. 
  Låg självurladdning under hela livslängden.
 • Skräddarsydda för din bil.
  Våra originalstartbatterier är specifikt utvecklade för våra bilmodeller. Det innebär att originalstartbatteriet i din Volkswagen ger exakt så mycket energi som din bil behöver– vid exakt rätt ögonblick. Varken mer eller mindre.
 • Starka och driftsäkra.
  Våra originalstartbatterier är tillverkade med mycket hög kvalitet och har ett högre innehåll av bly än normalt. Det gör att våra startbatterier håller längre.
 • Energinivå utan dippar.
  Bilens system kräver att laddningen i batteriet hålls på en jämn hög nivå. Våra originalstartbatterier har låg självurladdning under hela sin livscykel för att de alltid ska kunna prestera optimalt vid precis rätt tillfälle.

8 saker som du kanske inte visste om startbatteriet i din Volkswagen.

Startbatteriet i din Volkswagen är en hårt arbetande trotjänare som utan knot utför sin uppgift i ur och skur, år efter år. Men en vacker dag så har det gjort sitt och behöver bytas. Det beror på att varje gång som batteriet laddas ur så bildas blysulfatkristaller på dess blyplattor vilket över tid minskar det elektriska flödet i batteriet. Ju fler blysulfatkristaller som bildas på plattornas ytor, desto lägre kapacitet får batteriet till dess att den inte längre räcker till för att batteriet ska kunna leverera den energi som bilens system kräver.

Du vill ju kunna lita på ditt startbatteri i alla lägen – så kontrollera dess kondition regelbundet. Det är många faktorer som avgör när det är dags att byta startbatteriet i din Volkswagen; kör du bilen långa stunder på tomgång? Gör du många korta resor? Det är några exempel på sådant som laddar ur och förkortar batteriets livslängd. Den generella regeln är att kolla batteriet vart fjärde år.

Det finns en del säkerhetsaspekter att ta hänsyn till när man byter ett bilbatteri. Dels är batterisyran mycket frätande och därför farlig att få på sig, dels kan batteriet avge gaser som är explosiva. Dessutom kan ett batteri som är felaktigt monterat orsaka skador på din Volkswagen. Så låt de som byggde din bil bytta bilens startbatteri åt dig. Det är tryggt för både dig och din Volkswagen.

Många Volkswagen-bilar är utrustade med ett energistyrningssystem som hanterar startbatteriets energi och energiflöde. Det identifierar bland annat batteriets tillstånd och kontrollerar fordonets energihantering. Systemet fungerar bara om batteriet är matchat exakt till det specifika fordonet och kan identifiera det via en kod. Ett batteri som inte är anpassat för den bil det sitter i kan utsättas för onödig belastning eller bli överladdat vilket kan orsaka permanenta skador.

Är du osäker på hur gammalt ditt originalstartbatteri från Volkswagen är? Inga problem! Du kan avläsa åldern på den negativa polen där kalendervecka och år finns ingraverat.

Volkswagen Originalstartbatterier.

Volkswagen Originalstartbatterier är utvecklade för att passa just Volkswagens modeller. De är tillverkade med material av högsta kvalitet och har ett högre blyinnehåll än genomsnittet. Det gör dem både starka, pålitliga och långlivade. Kort sagt, våra underhållsfria originalbatterier är det bästa utbytesalternativet för din Volkswagen när det är dags för batteribyte.

image

Ligg steget före – byt batteriet innan det ger upp!

Volkswagen Originalstartbatteri med bly-/kalciumteknik är alltid redo att leverera rätt mängd energi vid rätt ögonblick i din Volkswagen. Ligg steget före – kontakta din Volkswagen Serviceverkstad innan ditt gamla batteri ger upp.

Tipsen som får batteriet att hålla längre!

Följ våra sex korta tips för en bekymmersfri tillvaro med ditt bilbatteri så får du ut mer energi ur ditt batteri under längre tid och så slipper du tråkiga överaskningar under den kalla årstiden.

Teknik med miljön i fokus.

Idag har många Volkswagen-modeller miljövänliga funktioner och system som exempelvis start-/stoppsystem och återvinning av bromsenergin. Men för att du och din Volkswagen ska dessa kunna göra en insats för miljön kräver dessa avancerade system ett starkt och pålitligt startbatteri.

image

Energiåtervinning.

Varje gång du saktar in eller bromsar går en del av rörelseenergin hos din Volkswagen normalt förlorad, så fungerar helt enkelt fysikens lagar. Men en del av den här energin kan faktiskt återvinnas med hjälp av så kallad ”energiåtervinning”. Bilens generator omvandlar rörelseenergin som frigörs vid exempelvis inbromsningar till elektricitet – ungefär som en cykeldynamo, och förser därigenom batteriet med mer energi. När bilen sedan accelererar används generatorn i liten utsträckning eller inte alls eftersom motorn nu förbrukar den energi som batteriet har lagrat i den tidigare återvinningsfasen. Det i sin tur spar bränsle och minskar utsläppen.

image

Start-/stoppsystem.

Start/stopp-systemet stänger automatiskt av motorn när bilen står still och du samtidigt har foten på bromsen, håller ner kopplingspedalen eller frikopplar. Motorn startar igen när du tar bort foten från bromsen eller kopplingspedalen alternativt trycker ned den igen. Detta gör att bilen drar upp till 0,2 liter mindre bränsle per tio mils stadskörning. Detta kräver ett batteri som är extra tåligt och effektivt, även vid frekvent laddning och urladdning.