2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Ekonomidelar.

Volkswagen Ekonomidelar.

Din Volkswagen är konstruerad för att rulla länge. Och det ska löna sig att hålla den i 100 % originalskick. För då fungerar din Volkswagen som allra bäst – oavsett om den är ny eller äldre. Därför erbjuder vi vår produktfamilj Volkswagen Ekonomidelar för dig som har en Volkswagen som är åtta år eller äldre. Volkswagen Ekonomidelar är specialutvecklade och modellanpassade reservdelar med Volkswagen originalkvalitet till ett lägre pris. Därmed behöver du inte göra avkall på säkerheten, funktionen eller prestandan – du spar bara pengar.

Dessutom erbjuder vi vårt prisvärda Ekonomipaket som omfattar noga utprovade delar samt montering med beprövad Volkswagen-kvalitet till ett mycket konkurrenskraftigt paketpris – upp till 30 procent billigare*. Volkswagen Originalkvalitet till ett lägre pris helt enkelt.

* Jämfört med montering av Volkswagen Originaldelar.

image

Volkswagen Ekonomidelar.

Volkswagen Originalkvalitet för din Volkswagen som är åtta år eller äldre.

Detta är Volkswagen Ekonomidelar.

Volkswagen Ekonomidelar är slitdelar med Volkswagen originalkvalitet till ett lägre pris för Volkswagen-bilar som är åtta år eller äldre. Samtliga Volkswagen Ekonomidelar är utvecklade och anpassade för att fungera perfekt ihop med din Volkswagen, precis som när den var ny. Det gör att din bil förblir 100 % Volkswagen. Det är både tryggt och säkert och det är även bra för andrahandsvärdet om du någon gång funderar på att sälja din Volkswagen. 

Därför är Volkswagen Ekonomidelar det självklara valet för din Volkswagen:   

 • Ekonomiskt smart.
  Volkswagen Ekonomidelar är det ekonomiskt smarta alternativet för Volkswagen-bilar som är åtta år eller äldre. Samtliga delar är utvecklade för att passa din Volkswagen perfekt, precis som när den var ny. Skillnaden är att de kostar mindre än en Originaldel.
 • Originalkvalitet.
  Varje komponent från Volkswagen Ekonomidelar håller originalkvalitet. Det innebär att en Volkswagen Ekonomidel är konstruerad och utförligt testad för att ha samma passform, slitstyrka och prestanda som en Volkswagen Originaldel. Det som skiljer är materialval och utförande. För dig är den enda skillnaden som märks ett lägre pris. Det tjänar både du och din Volkswagen på.
 • Stort sortiment.
  Sortimentet av Volkswagen Ekonomidelar omfattar många vanliga slitdelar, d v s komponenter som du behöver byta på din Volkswagen med jämna mellanrum, exempelvis bromsbelägg och -skivor, ljuddämpare, startbatterier, pollenfilter, torkarblad och stötdämpare.
 • Paketpris.
  Vårt prisvärda Ekonomipaket erbjuder delar samt montering med beprövad Volkswagen-kvalitet till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

 

100 % Volkswagen-kvalitet. Upp till 30 % billigare.

Varför kostar Volkswagen Ekonomidelar mindre?
image

Med Volkswagen Ekonomidelar spar du 20-30 procent jämfört med Volkswagen Originaldelar. Skillnaden på en Ekonomidel och en Originaldel är att vi till vissa komponenter såsom avgassystem och ljuddämpare utvecklar och tillverkar färre modellspecifika varianter och till vissa delar använder vi oss av andra material. Att använda samma komponent som anpassas till flera äldre Volkswagen-modeller blir enklare och billigare för oss och innebär billigare delar för dig. Volkswagen-kvaliteten behöver du aldrig tumma på.

Vad skiljer en Ekonomidel från en Originaldel?
 • Volkswagen Ekonomistartbatteri.
  Blyhalten i ett Ekonomistartbatteri är lägre än i ett Originalstartbatteri men den är ändå upp till 20 % högre jämfört med konkurrenter. Samtliga säkerhetsmässiga och tekniska funktioner motsvarar ett Originalstartbatteri och både batterityperna är anpassade att tåla hårda väderförhållanden såsom värme och kyla men Ekonomistartbatteriets prestanda är anpassad till den belastning och generatoreffekt som äldre fordon kräver.

 • Volkswagen Ekonomiavgassystem och -ljuddämpare.
  Istället för ett stort antal modellspecifika avgassystem och ljuddämpare har vi till ekonomiserien utvecklat en grundkonstruktion som passar flera Volkswagen-modeller. Till våra Ekonomiavgassystem använder vi aluminiumbelagt stål istället för rostfritt stål och materialegenskaperna i våra Ekonomiljuddämpare är anpassade för äldre fordons livslängd.

 • Volkswagen Ekonomitorkarblad.
  Ekonomi standardtorkarblad har 6 i stället för 
8 tryckpunkter på torkargummit, glidfästen för fördelning av trycket på rutan istället för stift/låsfästen som på Original torkarblad, anpassad gummiblandning och en integrerad metallspoiler på förarsidan istället för stor plastspoiler på Original. Ekonomi standardtorkarblad tål stabilt tryck upp till 160 km/h (Original standardtorkarblad upp till 220 km/h). Ekonomi Aero torkarblad har en fjäderskena istället för två, en integrerad smal spoiler på förar- och passagerarsidan, anpassad gummiblandning och ingen förslitningsindikator. Torkarbladet är 10,5 mm brett istället för 17 mm på Original Aero torkarblad. Ekonomi Aero torkarblad tål stabilt tryck med upp till 160 km/h (Original Aero torkarblad upp till 220 km/h).
 • Volkswagen Ekonomibromsar.
  Till skillnad mot Originalbromsskivor har Ekonomibromsskivor ett modifierat rostskydd. Vidare är materialegenskaperna i Ekonomibromsskivan anpassade för äldre fordons livslängd och därmed något kortare än Originalbromsskivans. Ekonomibromsskivorna har utmärkt prestanda, samma bromsverkan i båda rotationsriktningarna och är mycket tillförlitliga i extrema situationer som exempelvis värme och kyla eller vid körning med tung last. Ekonomibromsbeläggen har annan materialsammansättning samt ett modifierat friktionsmaterial jämfört med Originalbromsbeläggen. Bromsbeläggens specifikation gör även att de fungerar till flera olika Volkswagen-modeller. Ekonomibeläggens bromsegenskaper är dock oförändrade – kvaliteten och säkerheten håller samma Volkswagen-standard som Originalbeläggen och föraren behåller samma känsla vid inbromsning.  

Volkswagen Ekonomipaket.

image

Är din bil av 2011 års modell eller tidigare? Grattis! Då kan vi erbjuda Volkswagen Ekonomipaket – de reservdelarna som är vanligast att byta får du till lågt pris. De heter Ekonomidelar, och vi har ett erbjudande där vi även ger dig bättre pris på jobbet. Då blir det Ekonomipaket, monterat och klart.

100% Volkswagen, upp till 30% lägre pris.
Det är egentligen ingen magi, bara smart ingenjörskonst. Vi minskar kostnaderna för reservdelar till lite äldre bilar genom att förenkla produktionen och anpassa dem så att samma del passar till flera modeller. Det betyder större serier och därmed lägre pris – utan att vi tummar på kvaliteten. Det är fortfarande en Volkswagen Original reservdel. På så sätt kan vi erbjuda bra pris på till exempel bromsbelägg, batterier, pollenfilter och torkarblad.

Fast pris. Monterat och klart.
Dessutom får du delen monterad på plats. Och det är inte vem som helst som gör det, utan experterna på din bil – teknikerna hos en auktoriserad Volkswagen-verkstad. Så du kan lita på att det blir rätt gjort, till ett fast och lågt totalpris. Allt för att din Volkswagen ska fortsätta vara en Volkswagen, utan kompromisser.

 

Prisexempel monterat och klart:

Bilbatteri Golf IV 1.6 2004, 1550 kr
Bromsbelägg fram Polo 1.4 2004, 1480 kr
Damm & Pollenfilter Passat 1.8T 2008, 485 kr
Bakre ljuddämpare Polo 1.6 1998, 1725 kr