The Beetle's Abbey Road -
Reparked Edition

Vi har rättat till ett tekniskt tillkortakommande i en av våra bilar från 1969. 

För exakt 50 år sedan gjordes ett försök att parkera en vit Volkswagen Beetle på Abbey Road i London. Dessvärre hamnade bilen halvt upp på trottoaren och misstaget förevigades dessutom på ett skivomslag.

Idag har vi Park Assist*-teknik för att sådana misstag ska undvikas. Därför har vi parkerat om bilen och byter nu ut skivomslaget med den felparkerade bilen. För att visa hur mycket vår teknik utvecklats under åren.

Abbey Road konvolut

The Beetle’s Abbey Road – Reparked Edition

Vinylomslaget med omparkerad bil såldes under oktober månad och intäkterna om 57.250 SEK gick oavkortat till Bris - Barnens Rätt i Samhället. Totalt såldes 243 omslag och släpp nummer 2 sålde slut på 20 minuter.

 

Park Assist, parkeringsassistenten

Parkeringsassistenten ”Park Assist” styr automatiskt in bilen i parkeringsfickor parallella med bilen eller vinkelräta i förhållande till bilen. Parkeringsassistenten kan även köra ut bilen från parallella parkeringsluckor. Systemet assisterar föraren genom att det automatiskt utför de optimala rattrörelserna för att backa in i parkeringsfickor längs en ideallinje. ”Park Assist” sköter automatiskt identifieringen av parkeringsfickor som är tillräckligt stora, vägleder föraren till startpositionen för funktionen samt manövrerar in i parkeringsfickan – föraren behöver bara gasa och bromsa och håller på så sätt kontrollen över fordonet.

Bläddra vidare i VW Magasin

Bris lyssnar och ger hopp

Allt du behöver veta om elbilsladdning.

Mikromobilitet - Ett nytt spännande sätt att ta sig fram

Bläddra vidare i VW Magasin