Tina vandrar längs stranden
Samarbeten

bilutflykt med Mat-Tina

Samarbeten

bilutflykt med Mat-Tina

6 april 2021

”Lökig”, ”tösig”, ”en tuss mjölk” och ”kasedans”. Tina Nordström är inte bara en av Sveriges mest kända kockar. I ett ständigt flöde av olika aktiviteter bjuder hon på många mustiga ord också. Och så är hon en j-l på att köra bil. Om hon får säga det själv.

Text: Petter Karlsson
Foto: Ola Torkelsson

Den mobila kaffemaskinen är redan installerad i Tinas Touareg, när hon drar på picknick med familjen. Nu fattas bara en saftblandare. Fast kanske inte av det slag som Mat-Tinas trognaste fans föreställer sig.

– Nej, vi snackar en sån där man slänger upp på taket inför en biljakt. Jag gillar ju fart och jag har alltid älskat blåljus. När jag var liten cyklade jag alltid efter utryckningsfordonen. 

– Blir jag omkörd av en polisbil på motorvägen är min första reaktion att trycka gasen i botten och hänga på. Tänk att få vara den som sitter där vid ratten och får meddelanden: ”Vi har ett blablabla...”, rulla ner rutan och slänga upp saft-blandaren på taket. Ja, ni fattar läget.

Gillar att köra bil

Be Sveriges snabbaste kock att för en gångs skull inte bara prata långkok och decilitermått, och hon går igång på alla cylindrarna.

”Håll i er nu, jag brädar alla!” sa hon till ungarna, när de stod framför ett rödljus med en morrande raggarbil vid sin sida.

”Äh, det går nog ...”, tänker hon alltid när bensinmätaren lyst rött de senaste tio milen.

– Jag är en jäkel på att köra in på macken på de sista ångorna i tanken, skriv gärna det.

Tina
Tina och hund sitter bredvid en Volkswagen Tiguan

Fastande med Folkan i tullen

Eller ta den gången när hon som 18-årig kockaspirant greps av tullen i Helsingborg med två skumma säckar vitt pulver i folkabubblans bagageutrymme.

– Det var saltsäckar som pa