Regissör Linnea Bergman

Det skarpa ögat bakom Volkswagens musikvideo

Text: Petter Karlsson, Porträttfoto: Mattias Bardå, Kampanjfoto: Hans Malm

Text: Petter Karlsson, Porträttfoto: Mattias Bardå, Kampanjfoto: Hans Malm

Med ett alldeles speciellt öga för bild och ett inbyggt lugn, har heta regissören Linnea Bergman gjort verklighet av Volkswagens Let's get Electric-kampanj.

Hetaste regissören

Hon har inte ens körkort. Men med hjälp av Pippi Långstrumps stenbrott, Leila K:s superhit, en nattlig skogsdunge, några gula kablar, en dånande fläkt och ett knippe blinkande ljusrör visar hon vad en Volkswagen e-Golf mäktar med. Eller mer exakt – hur långt man kan komma på elen i en laddad e-Golf.

Ingenting undgår – och ingen undgår just nu – regissören Linnéa Bergman. När Volkswagen sökte någon som kunde visa den verkliga kraften i ett batteri som driver en elbil, föll valet på Linnea, dottern till en balettdansös och en klassisk klarinettist från Södermalm i Stockholm.

– Jag växte upp i en väldigt stöttande och konstnärlig miljö. Själv var jag först inne på illustration och bestämde mig tidigt för att gå på Konstfack. Och så fort jag kom innanför portarna blev jag alldeles såld.

– Jag slog mig snabbt ihop med två andra elever – unga, lite naiva och ibland obstinata. Vi bildade ett kollektiv och bestämde att ingenting skulle stoppa oss.

En rivstart i dubbel bemärkelse.

Maximalt med el