Elin Rubensson framför Volkswagen ID.3
Lifestyle

Elin Rubensson gör ett medvetet val för familjen

Lifestyle

Elin Rubensson gör ett medvetet val för familjen

6 april 2021

Elitfotbollsspelaren Elin Rubensson byter nu bollkoll mot babyskyddsmontering. Som blivande förälder är tankarna på framtiden många. För oss berättar hon om de hållbara val hon nu gör för att hennes barn ska få ett bra liv, som att köpa begagnat och köra elbil.

--:--

Från att helhjärtat ha satsat på sin fotbollskarriär börjar Elin Rubensson, mittfältare i Göteborgs FC, att skifta fokus. Bara att ha suttit på läktaren när hennes lag nu för några veckor sedan, för första gången tog SM-guld var en helt ny upplevelse.

Elin Rubensson framför Volkswagen ID.3

Nu kretsar livet i stället mest kring det barn som är på väg och allt det som ett föräldraskap bär med sig.

– Även om det är jättetufft att sitta vid sidlinjen har min största dröm alltid varit att få barn. Nu längtar jag efter barnvagnspromenader ute i skogen och att få ha någon att ta hand om, säger hon.

I december ska hon bli förälder för första gången och i och med det har hon också börjat fundera mer på valen hon gör och hur de i framtiden kommer påverka världen vi lever i. Från att bara ha blickat framåt till nästa mästerskap försöker hon och hennes man att leva allt mer hållbart. Som att inte allt man köper behöver vara nytt.

– Jag tror det finns mycket vi kan göra i dag för att det ska bli bättre i framtiden. Inför barnets ankomst har vi till exempel köpt mycket på second hand och vi har ett växthus som vi odlar ganska mycket i. Vi är inte självförsörjande, men allt man kan göra är bra, säger Elin Rubensson.

Även intresset för ID.3 grundar sig i just ett sådant val, en eldriven bil för framtiden som samtidigt är säker för familjen. Dessutom är bilen lagom stor för den lilla familjen och vagnen passar perfekt i bagaget.

Elin Rubensson i förarsätet på Volkswagen ID.3

– När vi skaffade bil senast ville vi byta drivmedel och välja det som är bra för miljön. Vi tyckte det var viktigt och det var dessutom en sak som vi kunde påverka ganska lätt. Men vi ville också ha en säker bil.

För inför det väntande föräldraskapet är säkerhet något hon och hennes man i högre utsträckning börjat tänka på nu så här på upploppet inför den viktigaste utmaningen hittills i hennes karriär. Den att om några veckor bli mamma för första gången.

Upptäck våra elbilar

ID.3. Laddad för en ny era.

ID.4.
Det enklaste valet. 

Frågor & svar om elbilar

Upptäck våra elbilar

Du kanske också är intresserad av:

”Den största fördelen är det man gör för miljön”

Allt du behöver veta om elbilsladdning.

”Elis” levererar mat till sjukvården

Du kanske också är intresserad av: