the no show room

Sveriges hemligaste showroom hittat.

Sveriges hemligaste showroom hittat.

6 april 2021

 Mikael var först till The No Show Room.

En bra bit norr om Polcirkeln ligger Gällivare.
Ytterligare en bit norr om Gällivare ligger Tjautjas.
Från den lilla vägen däremellan finns en ännu mindre avtagsväg.

Det var verkligen ingen lätt uppgift att hitta till Sveriges mest otillgängliga showroom för bilar. Mikael Bolsöy berättar hur han lyckades, och därmed vann tävlingen och högsta vinsten: en ny Passat Alltrack med 4MOTION fyrhjulsdrift.

Egentligen lät tanken vansinnig, att öppna ett showroom för att visa en bil på en av Sveriges allra mest otillgängliga platser. Annars brukar ju sådana showroom finnas mitt inne i de största städerna för att så många som möjligt ska kunna se bilarna. Men för nya Passat Alltrack med 4MOTION fyrhjulsdrift passade det utomordentligt bra att visas i en miljö där den verkligen trivs. Och för att manifestera det smått galna i det, döptes visningsrummet till The No Show Room.  

I själva verket var The No Show Room så otillgängligt att vi gjorde det till en tävling att hitta dit, och den som vann fick bilen. Den 2 januari 2020 startade jakten på The No Show Room. För att delta i tävlingen behövde man hitta showroomets koordinater, genom att lösa ledtrådar till sex koder som släppts undan för undan. Den sista koden släpptes kl. 10.00 torsdagen den 16 januari, men många hade redan listat ut var showroomet stod. Klockan 8.00 var över 50 bilar på plats och några hade tältat och andra sovit i bilen sedan kvällen innan, ivriga att kunna lösa de sista ledtrådarna för att komma in i The No Show Room. 

- Jag har varit med från start i jakten! Det har varit väldigt kul och det har varit svårt att tänka på annat, säger Mikael.
Mikael Bolsöy
Vinnaren av en Passat Alltrack

Förväntningarna överträffades. Med råge.

Den som körde segrande från showroomet var Mikael Bolsöy från Gällivare, som inte bara var först att lösa ledtrådarna till alla koderna. Han var också först att hitta platsen. Intresset har överträffat alla förväntningar – inte mindre än 13 000 deltagare från hela Sverige registrerade sig i tävlingen.

- Jag har åkt en sväng varje dag och letat efter potentiella platser och i onsdagskväll hittade jag showroomet. Det har varit väldigt bra stämning utanför men man var väldigt nervös varje gång någon gick fram och försökte öppna låset. Det var riktigt härligt att få upp dörren och köra därifrån i bilen.

Kluriga ledtrådar.

För att låsa upp koordinaterna behövde deltagarna i tävlingen hitta ledtrådar till koderna. De gömdes på många kluriga och udda platser som deltagarna behövde hitta. Till exempel postade längdlandslaget en bild med en julhälsning från Volkswagen – och i samma bild kunde man skymta Charlotte Kallas telefonnummer. Ringde man numret så hade Charlotte läst in en kod på telefonsvararen.

Tävlingen lyckades till och med leta sig in i SVT:s sändning från Tour de Ski där man i publiken kunde se en heja-skylt med en kod. Koder fanns också gömda i filmer på YouTube, på Instagram, i utomhustavlor och i nyhetsbrev, med mera.

- Ett stort grattis till Mikael, en riktigt värdig vinnare, säger Jeanette Asteborg, marknadschef på Volkswagen.

- Under dessa veckor har vi hört människor prata om att hyra helikoptrar för att hitta showroomet, och stora communites har skapats där man gemensamt gett sig in i jakten för att dela på priset. Även om det varit en krånglig väg dit för Mikael är vi övertygade om att vägen från showroomet blev desto lättare i nya Passat Alltrack med 4MOTION fyrhjulsdrift.

Alltid redo. Volkswagen Passat Alltrack.

Med högre markfrigång och 4MOTION fyrhjulsdrift är nya Passat Alltrack förberedd för det mesta. Den ger dig helljus utan att blända, nödbromsar för hinder på vägen och kan delvis köra sig själv. 

The Beetle's Abbey Road 

Får jag köra med snö på bilen? 

Världens bästa Karlsson