Volkswagen ID.3 nu är den här

Den nya folkbilen är elektrisk

Den nya folkbilen är elektrisk

24 augusti 2020

För att ID.3 ska bli nästa folkbil har Volkswagen vänt på varje problem och gjort allt så enkelt som möjligt. Och nu börjar försäljningen av elbilen som tack vare smarta helhetslösningar passar alla. 

fronten på ID.3

ID.3 är klivet in i eldriven mobilitet för alla. En elbil som redan från början är byggt som just en elbil i. Billigare i drift, roligare att köra och väldigt mycket mer bekväm att leva med. Många av funktionerna går dessutom att sköta på distans via mobiltelefonen. Är det kallt ute kan man enkelt ställa in önskad kupétemperatur och bilen är förvärmd när det är dags att åka. Är det i stället varmt ute går det bra att få bilen kyld på samma sätt. Inte nog med att det är en bättre start på resan, det sparar också energi vilket gör att man kommer längre.

Snabbare laddning och längre räckvidd

Så hur långt kommer man då? I Sverige erbjuds ID.3 till att börja med i sju olika modeller. Sex av dem med mellanstorleken 58kWh på batteriet, som beroende på körmönster ger en räckvidd på upp till 420 kilometer. Den sjunde modellen är utrustad med det större batteriet på 77 kWh som ger en räckvidd på upp till 550 kilometer. Ett bra val för dig som kör lite mer än genomsnittet och därför tycker att räckvidden är av extra stor betydelse. 

Laddkapaciteten på ID.3 är högre än tidigare elbilar från Volkswagen och gör det enklare att köra även längre sträckor. Med en lappkapacitet på 11kW vid växelström laddar du bilen i en laddbox på omkring fem timmar. För laddning med likström är kapaciteten 100kW vilket innebär att du på bara 30 minuter vid en publik snabbladdare tar dig ytterligare 200 kilometer på motorväg.

Även körupplevelsen har gjorts bekvämare i ID.3. Det är den första bilen från Volkswagen som erbjuder en head-up-display med förstärkt verklighet, så kallad augmented reality. Samtidigt om du kör projiceras då körriktning och manöver direkt på vägbanan eller i synfältet för en tryggare och enklare körning. 

Volkswagen ID.3

Smarta lösningar även för längre resor

I samband med lanseringen presenteras även appen We Charge som hjälper dig att planera resan utifrån behov, hitta publika laddstolpar och förenklar betalningen.   

– Vi har anslutit ett stort antal av landets laddoperatörer till We Charge för att man bara ska behöva ha en enda betalningslösning. Där ingår även det nya snabbladdningsnätverket Ionity som Volkswagen är delägare i. Som Volkswagen-förare får man då ladda till rabatterat pris, säger Sofia Granfors chef för e-mobility på Volkswagen.

Ionity har byggt ut sitt nätverk med laddstationer över stora delar av Europa och det går att köra hela vägen till Spanien eller Italien genom att endast ladda på Ionity­stationer.

ID.3 är gjord för att vara helt koldioxidneutral från tillverkningen i fabriken i Zwickau till leveransen till kunderna. Genom olika projekt klimatkompenserar Volkswagen för de oundvikliga utsläppen i produktionen.

Det kommer även att vara möjligt att privatleasa ID.3 genom erbjudandet Lease&Care som förenklar både ägande och service av bilen. Något som gör det möjligt för ännu fler att börja köra eldrivet.

– Vi räknar med att de flesta kunder kommer att privatleasa sin ID.3 vilket innebär en stor frihet i bilägandet. Ingen kontantinsats utan endast en månadskostnad. Dessutom är det enkelt att samla allting i en helhetslösning med försäkring och serviceavtal. Allt på en faktura och betalning per månad, säger Sofia Granfors.

Världspremiär för nya generationen ID.3

ID.3 ligger i framkant av utvecklingen gällande ren eldrift, med innovationer som gör livet enklare. Den nya versionen har fått ett sportigare utseende, fler assistanssystem som standard och uppdaterade interiörmaterial. Upptäck allt nytt redan nu.

Fortsätt bläddra i VW Magasin

Rätt laddningskabel och anslutning till din elbil

På semester med elbil: Så här fungerar det

Att köra elbil är en ren njutning

Fortsätt bläddra i VW Magasin