Volkswagen T-Roc Cab kör på en väg

Med vinden i håret

Med vinden i håret

6 april 2021

Text: Mia Litström
Foto: James Holm

Solens strålar värmer i ansiktet och vinden leker med håret. Det är något speciellt med att köra utan tak. Vi tar en tur med nya T-Roc Cabriolet och upplever frihetskänslan på fyra hjul. 

Volkswagen T-Roc Cab detaljbild

Värmen sprider sig i händerna och sätet blir mysigt varmt. Med ett enkelt knapptryck har både rattvärme och sätesvärme aktiverats. Det är tidig morgon, lugnt och tyst bland husen. Jag kör sakta iväg och trycker på knappen mellan sätena. Suffletten öppnas och jag njuter av fåglarnas morgonkvitter och de ljuvliga dofterna av blommor och daggvått gräs.

Min vän väntar ivrigt längre ner på gatan. Med stora leenden på läpparna kör vi iväg. Vi hittar en gemensam favoritlåt och höjer volymen via Apple CarPlay och njuter av musiken genom BeatsAudio-högtalarna. Vackert väder, favoritmusik och med bil utan tak ger ett härligt lyckorus.

--:--

Charmig och sportig körkänsla

Buskänslan bakom ratten är härligt påtaglig. Ute på mer slingriga vägar för jag över växelspaken på den sjuväxlade DSG-dubbelkopplingslådan till manuellt läge och växlar via paddlar på ratten. Körningen blir roligt charmig men också sportigare.

För säkerheten har T-Roc Cabriolet ett extra skydd i form av störtbåge som är dold bakom baksätet. På bråkdelar av en sekund skjuts den upp om det skulle behövas. Dessutom är detaljer som underredet, vindruteramen, sidopaneler, dörrar och tvärstagen strukturellt förstärkta. Som standard ingår också flera assistanssystem som adaptiv farthållare, autobroms, passagerarskydd och filhållningsassistent. 

Den digitala instrumenteringen ger tydlig och lättillgänglig information. Man kan välja vad man önskar för visning; för vårt äventyr valde jag navigation. Den högre sittpositionen ger en suv-känsla. Bilen har två dörrar och plats för fyra personer. För att låta de mindre barnen uppleva den öppna känslan finns isofix-fästen i baksätet för två bilbarnstolar.

Med en lätt solbränna och vindkyssta kinder rullar vi in på hemmagatan. På elva sekunder stänger jag suffletten (att öppna, som man kan göra i upp till 30 km/h, tar nio sekunder). Min mobil har laddats trådlöst under resan till havet. Nästa gång tar vi med båten. För mångsidigheten hos en crossovercabriolet gör ju att den går att utrusta med dragkrok.

Volkswagen T-Roc Cab kör på en väg

T-Roc Cabriolet

Motor: 1,5 TSI, direktinsprutad och turboladdad bensinmotor.
Förbrukning (blandad körning, WLTP): 6,8 l/100 km.
CO2-utsläpp (blandad körning, WLTP): 154 g/km.

Vill du veta mer?

Klicka dig vidare till modellsidan för att utforska och designa din egen T-Roc Cab.

Till modellsidan

Du kanske också är intresserad av: