Fotboll på elitnivå

Från 2016 är Volkswagen Officiell bilpartner till ligorna Allsvenskan och Superettan. Med ett nytt avtal på europeisk nivå kommer Volkswagen också stå som mobilitetspartner till fotbolls-EM 2020.

Bilpartner till Allsvenskan, Superettan och UEFA Euro2020

Genom avtalet med Svensk elitfotboll satsar Volkswagen Sverige på ett långsiktigt samarbete som förstärker Volkswagens engagemang på klubbnivå och ger både ligorna och klubbarna en stark etablerad samarbetspart som vill vara aktivt delaktig i utvecklingen av ligorna.

Volkswagen syns numera på samtliga matcher i Allsvenskan och Superettan med reklam och andra aktiviteter, i tillägg till den aktivering som görs lokalt med återförsäljaren på orten.

– I och med avtalet med SEF tar vi vår satsning på fotbollen ett steg vidare. Fotboll har en stark förankring hos svenskarna och hos många av våra kunder, det är en riktig folksport och det passar oss väl. Den svenska elitfotbollen skapar också möjligheter till ett brett engagemang på alla nivåer, inte minst hos barn och ungdom, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige.

Svensk Elitfotboll är nöjda med samarbetet och ser detta som ett bevis på hur attraktiv den nationella klubbfotbollen blivit.

– Detta är ytterligare ett steg mot vårt mål att vara Nordens bästa liga, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll, och Volkswagen är en perfekt partner för oss i vårt fortsatta arbete med ligornas utveckling. Vi är mycket glada för deras starka stöd till fotbollen.