2.2.0.4_0, 2017-05-15 14:52:25

Rallycross.

Rallycross.

Johan Kristofferssons dröm slog in i Höljes.

2017-07-02
Johan Kristoffersson vinner sensationellt i Hell och ökar sin ledning i mästerskapet.

En magisk weekend. Den som alla ser fram emot. Den som Johan Kristoffersson drömt om att vinna. Och gissa? Drömmen slog in.

PSRX Volkswagen World RX Team Sweden dominerande ännu en weekend med sina Polo GTI Supercars i sublim form vid World RX i Höljes. Johan tog sin tredje seger på fyra omgångar och den enda gång han inte vann (World RX i Storbritannien i maj) gjorde hans team-kollega Petter Solberg det.

Och när man ser på resultatet är det inte konstigt att PSRX Volkswagen Sweden är idel leenden nu. Vad kan vara bättre än att leda team-mästerskapet? Att leda både förar- och teammästerskapen. Och vad kan vara bättre än att leda både förarmästerskapet och team-mästerskapen? Att vara etta och tvåa i förarmästerskapet.

Välkommen till PSRX Volkswagen Sweden.

När 30 000 svenskar slutade ropa hans namn fick Johan Kristoffersson ett ögonblick när han kunde reflektera över vad han gjort. Hans senaste seger.

- Det här är den seger jag ville ha, sade en förtjust och känslosam Johan inför de beundrande hemmafansen i Höljes. Den här segern betyder så mycket för mig inför min hemmapublik, och naturligtvis, det är också hemmabana för hela teamet. Jag är så glad för allas skull.

- Igår (lördag) gick allt bra och vi var i ledningen mot slutet av dagen, men jag var så totalt fokuserad på dag nummer två – jag visste att det var här jag måste avgöra. Som alltid gick bilen helt perfekt och ett stort, stort tack till alla i teamet och inte bara till alla som var här men också alla som jobbar så hårt för vår skull i Volkswagen Motorsport.
 
 - När det här avtalet blev klart inför säsongen hade jag en dröm om att vi skulle kunna göra något alldeles speciellt, men kunde vi göra underverk? Jag visste inte. Men nu tycker jag att det ser ut som om vi börjar göra just det.
 
PSRX Volkswagen Sweden hade en perfekt taktik inför Höljes och hade pole position efter kvalomgångarna.

-Det var verkligen viktigt att vara etta och tvåa efter kvalen – då kunde vi vara säkra på att gå in i var sin semifinal, säger teamägaren Petter Solberg:

- Jag hade inte de bästa tiderna i de tidiga heaten med mycket trafik igår men det gick bra idag på morgonen och jag vann Q4 vilket gav oss den position vi ville ha. Allt såg perfekt ut ända till jag fick stopp i starten i min semifinal. Jag kunde inte tro det. Allt hårt arbete som bara gick upp i rök.

-Ok det är racing. Jag ska inte låta det här förstöra festen som vi förtjänat här hemma i Sverige. Ni märker kanske att jag är lite mer svensk den här weekenden. Ärligt talat, jag är så glad för teamets skull och vad vi lyckats med här. För mig är team-mästerskapet mitt fokus, men att vi är i den här positionen i ett team som bara är sex månader gammalt är otroligt och en verklig prestation av PSRX Volkswagen Sweden.

- Ni vet att vi inte vill lova mer än vi kan hålla, och även om det fortfarande är långt kvar och många kurvor innan säsongen är över tycker jag att det börjar se lovande ut. Det kunde inte vara bättre än så här.

Result efter World RX i Sverige, Höljes:

 1. Johan Kristoffersson - 4 m 14,579 s
 2. Andreas Bakkerud - 4 m 16,942 s
 3. Sébastien Loeb - 4 m 17,480 s          
 4. Timmy Hansen - 4 m 20,773 s
 5. Kevin Eriksson - 4 m 21,384 s
 6. Janis Baumanis - 4 m 27,229 s 

Förarmästerskapet:

 1. Kristoffersson - 181 poäng
 2. Solberg - 150 poäng
 3. Ekström - 143 poäng
 4. Loeb - 125 poäng
 5. Bakkerud - 124 poäng
 6. Hansen - 121 poäng

Team-mästerskapet:

 1. PSRX Volkswagen Sweden - 331 poäng
 2. Team Peugeot-Hansen - 246 poäng       
 3. EKS - 201 poäng

Nästa omgång i World RX går i Kanada, Trois-Rivière, 4 - 6 augusti.

 

Svensk-norsk storsatsning i FIA World RX.

Trefaldige världsmästaren Petter Solberg skapar rallycrossens dream team i samarbete med Volkswagen Sverige inför VM-säsongen 2017 och tar med sig fjolårets silvermedaljör Johan Kristoffersson i nya storsatsningen.

Svensken och norrmannen kommer att köra varsin fyrhjulsdriven Volkswagen Polo RX Supercar som är utvecklade hos Volkswagen Motorsport i Tyskland. Stjärnduon får i och med det en fantastisk möjlighet att tillsammans fightas om guldet i mästerskapet under denna säsong. 2014-2015 års världsmästare Petter Solberg kommer ha det sportsliga huvudansvaret i nya Petter Solberg World RX Team med stöd av Volkswagen Sverige och deras återförsäljare. Solbergs tar med sig sitt privata rallycrossteam från de sista fyra åren i satsningen. Bilar och teknisk support kommer från  Volkswagen Motorsport i Hannover, Tyskland. Petter Solberg World RX Team kommer fortsättningsvis vara baserat i värmländska Torsby.

Det är tredje året som Volkswagen Sverige och deras återförsäljare supportar en satsning inom rallycross på högsta nivå. I år är förväntningarna extra högt ställda.

2017 års världsmästerskap inleds i Barcelona 31 mars, mästerskapet består av 12 VM-tävlingar och avslutas i Sydafrikanska Kapstaden den 12 november.

FIA World Rallycross Championship 2017
 • 31 mars - 2 april Spanien, Barcelona
 • 21 - 23 april, Portugal, Montalegre
 • 5 - 7 maj, Tyskland, Hockenheim
 • 12 - 14 maj, Belgien, Tacheny
 • 26 - 28 maj, Storbritannien, Lydden Hill
 • 9 - 11 juni, Norge, Hell - Lanke
 • 30 juni - 2 juli, Sverige, Höljes
 • 4 - 6 augusti, Kanada, Trois-Rivière
 • 1 - 3 september, Frankrike, Loheac
 • 15 - 17 september, Lettland, Bikernieke
 • 29 september - 1 oktober, Tyskland, Estering
 • 10 november, Sydafrika, Killarney