2.1.0.6_0, 2017-03-31 11:32:53
Nyheter Volkswagen 2017

Senaste nytt.

PSRX Volkswagen Sweden dominerade i Belgien – seger för Johan Kristoffersson!

2017-05-14
 Johan Kristoffersson mot seger i Belgien.

Ända sedan säsongsstarten har farten och potentialen hos PSRX Volkswagen World RX Sweden varit snackisen i depån i Rallycross-VM. Idag kunde Johan Kristoffersson, Petter Solberg och hela det Torsby-baserade teamet leverera bästa möjliga resultat med seger och dubbla pallplatser under VM-deltävlingen i Belgien. 

Johan Kristoffersson tvåa på Hockenheim.

2017-05-07
 Johan Kristoffersson tog sin andra pallplats i rad på Hockenheim.

Volkswagen bärgade fyra pallplatser i den första STCC-deltävlingen på Knutstorp och premiärdagen kröntes av Fredrik Ekbloms seger i det tredje och avslutande racet.
- Jätteskönt. En av de skönare segrarna någonsin. Den satt långt inne, konstaterade Ekblom, som var tvåa i båda de första racen med sin Volkswagen Golf GTI TCR.

Seger för Volkswagen och Ekblom i STCC-premiären.

2017-05-06
Fredrik Ekblom fick spruta segerskumpa på Knutstorp.

Volkswagen bärgade fyra pallplatser i den första STCC-deltävlingen på Knutstorp och premiärdagen kröntes av Fredrik Ekbloms seger i det tredje och avslutande racet.
- Jätteskönt. En av de skönare segrarna någonsin. Den satt långt inne, konstaterade Ekblom, som var tvåa i båda de första racen med sin Volkswagen Golf GTI TCR.

Efterlängtad STCC-premiär för Volkswagen.

2017-05-04
Fredrik Ekblom toppade testet på Knutstorp.

Volkswagen gjorde en tydlig markering om återkomsten i STCC redan vid förra veckans test och allra skarpaste signalen inför helgens premiär i Skåne skickade KMS-föraren Fredrik Ekblom.

Fredrik Ekblom gör comeback i STCC och Volkswagen.

2017-04-18
Fredrik Ekblom

Johan Kristoffersson behöver en stand-in i STCC när några deltävlingar krockar med VM i rallycross. Varför inte kalla in en trefaldig svensk mästare?
− Det är alltid mycket glädje och energi med KMS och Volkswagen, säger Fredrik Ekblom, som gör comeback i standardvagnsmästerskapet i en Volkswagen Golf GTI.

Ännu ett elbilskoncept från Volkswagen – världspremiär för I.D. CROZZ.

2017-04-18
I.D. CROZZ
 • Helt eldriven konceptbil med en räckvidd på upp till 500 km, fyrhjulsdrift och autopilotläge
 • Fyrdörrars coupé och SUV i en och samma bil
 • Nya ”CleanAir system” svarar för extremt ren kupéluft i I.D. CROZZ
 • Världspremiär på Auto Shanghai i Kina 

Volkswagen visar helt eldriven crossover i Shanghai

2017-04-12
 • Crossover med eldrift: SUV och coupé smälter samman i ny konceptbil
 • Utsläppsfri bil med fyrhjulsdrift och självkörande läge
 • Ny medlem i Volkswagens eldrivna I.D.-familj

Ny premiumbil från Volkswagen − Säljstart för Arteon.

2017-04-05
Nya Arteon

Nu utökar Volkswagen sin modellportfölj med en nyskapande Gran Turismo-modell: helt nya Arteon. Denna premiumbil med avancerad teknik, generösa utrymmen och uttrycksfull design är nu beställningsbar på den svenska marknaden. 
− Det känns väldigt spännande och kul att erbjuda svenska bilköpare en helt ny bil i premiumklassen. Arteon har alla förutsättningar att stärka varumärket Volkswagen ytterligare, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Stark debut i Spanien för PSRX Volkswagen Sweden.

2017-04-02
Johan Kristoffersson hade otur i starten och missade chansen att utmana om segern.

Ledning i teammästerskapet och banans snabbaste bil. Helgens inledande omgång av FIA World Rallycross Championship visade på snabbhet och otrolig potential i PSRX Volkswagen World RX Team Sweden.

Säljstart för nya Volkswagen e-Golf med upp till 30 mils räckvidd.

2017-03-10
 • Nya e-Golf går nu att beställa på den svenska marknaden.
 • Helt eldrivna e-Golf har utökad räckvidd − upp till 30 mil
 • Nytt 9,2-tums infotainmentsystem med Gesture Control är standard
 • Car-Net e-Remote ger enkel tillgång till viktiga bilfunktioner genom en smartphone

Volkswagen och KMS i gemensam satsning på nya STCC.

2017-03-09

Nytt reglemente ger möjligheter för nya märken i racingserien STCC. Volkswagen ställer upp med nyutvecklade Golf GTI TCR och nu står det klart att Kristoffersson Motorsport inte bara får förtroendet att sköta försäljningen av bilar och reservdelar för de team som tävlar med Volkswagen – man ställer också upp med två bilar i mästerskapet.

Bilsalongen i Genève: Volkswagen-koncernen tar framtiden till nutid.

2017-03-07
 • Koncernens varumärken presenterar ett 60-tal nya fordon till kunder över hela världen under 2017
 • 37 kompetenscentra och laboratorier utvecklar lösningar för den digitala världen
 • Över 30 helt batteridrivna fordon kommer att lanseras till år 2025
 • Sedric – den första gemensamma konceptbilen från Volkswagen-koncernen – är en banbrytande idéplattform för autonom körning
 • Matthias Müller, Volkswagen-koncernens VD: "Framtiden för mobilitet är levande, färgstark och fascinerande. Sedric visar ett framtidsperspektiv och ger en försmak av hur ett nytt, integrerat mobilitetssystem skulle kunna fungera."

Arteon – Världspremiär för en helt ny femdörrars coupé från Volkswagen.

2017-03-06
Under 2016 skrev Volkswagen historia genom modellen Golf, som blev Sveriges mest sålda bil med 22 084 registreringar. Inom kort är det försäljningsstart för nya Golf.

Nu utökar Volkswagen sin modellportfölj med en nyskapande Gran Turismo-modell: helt nya Arteon. Denna premiummodell, som positionerats närmast över Passat, gör entré vid årets upplaga av bilsalongen i Genève, 7-19 mars.

Premiär i Genève för sjusitsiga Volkswagen Tiguan Allspace.

2017-03-06
Tiguan Allspace

För ännu fler passagerare, ännu mer bagage och ännu mer flexibilitet och mångsidighet. Sjusitsiga Tiguan Allspace gör sin Europadebut på bilsalongen i Genève (7-19 mars). 

Volkswagen rivstartar 2017 – Golf fortsatt Sverigeetta.

2017-02-01
Nya Golf

Volkswagen i Sverige följer upp ett framgångsrikt 2016 med en riktig rivstart av 2017. I januari registrerades 4 288 Volkswagen personbilar, vilket gav en marknadsandel på 18,4 procent. Golf, som var Sveriges mest sålda bil förra året, var etta också i januari 2017.

Sveriges mest sålda bil 2016 uppdateras – säljstart för nya Volkswagen Golf.

2017-01-18
Golf R-Line

Södertälje - Volkswagen i Sverige kan se tillbaka på ett framgångsrikt 2016: man slog nytt försäljningsrekord och Golf blev Sveriges mest sålda bilmodell. I mars får denna storsäljare en omfattande uppdatering och nu har orderboken öppnats för vissa versioner.

 

Solberg och Kristoffersson blir Volkswagen Sveriges ”dream team”.

2017-01-11
Volkswagens nya dream-team

Trefaldige världsmästaren Petter Solberg skapar rallycrossens dream team i samarbete med Volkswagen Sverige inför VM-säsongen 2017 och tar med sig fjolårets silvermedaljör Johan Kristoffersson i nya storsatsningen. Svensken och norrmannen kommer att köra varsin fyrhjulsdriven Volkswagen Polo RX Supercar som är utvecklade hos Volkswagen Motorsport i Tyskland.

Volkswagen ökade leveranserna till 5,99 miljoner personbilar under 2016.

2017-01-10
Översikt leveranser

Under 2016 ökade märket Volkswagen leveranserna med 2,8 procent jämfört med 2015. 5,99 miljoner fordon levererades till kunder över hela världen, vilket är drygt 164 000 fler än under 2015. Enbart i december ökade leveranserna med 16,4 procent, då totalt 567 900 bilar överlämnades till kunderna.

Volkswagens eldrivna I.D.-familj växer − nya I.D. BUZZ presenteras i Detroit.

2017-01-10
Nya konceptbilen I.D. BUZZ med upp till 600 kilometers räckvidd och åtta säten

En ny era för elektrisk mobilitet har börjat och Volkswagen är redo att definiera den: Med I.D. BUZZ presenterar Volkswagen den nya tidsålderns ”Folkabuss” på North American International Auto Show (NAIAS) i Detroit, 8-22 januari. Den eldrivna MPV-konceptbilen ger en förnyad blick in i framtiden − med målsättningen att erbjuda elektrisk mobilitet för alla i morgondagens värld. Det sammanfattas av det nya varumärkeslöftet: "We make the future real." 

Volkswagen skänker över en halv miljon till Bris genom en unik bilauktion.

2017-01-09
Volkswagens marknadschef Jeanette Asteborg och Heléne Tibblin, insamlingschef på Bris.

Bris har fått den bästa start på 2017 som de kan önska sig. Första veckan på året skänkte Volkswagen genom en unik bilauktion där generösa bilköpare hjälpte till att samla ihop hela 526 100 kronor till organisationen. Summan ger Bris hopp om att kunna hjälpa fler barn och fortsätta ha öppet alla dagar året om.

Detroitsalongen: Volkswagen presenterar Atlas och lång version av Tiguan.

2017-01-09
På bilsalongen i Detroit (NAIAS, 8-22 jan 2017) presenterar Volkswagen två nya modeller som en del av sin SUV-offensiv: Atlas och en lång version av Tiguan. Båda lanseras i USA under 2017.

På bilsalongen i Detroit (NAIAS, 8-22 jan 2017) presenterar Volkswagen två nya modeller som en del av sin SUV-offensiv: Atlas och en lång version av Tiguan. Båda lanseras i USA under 2017.
Den nyutvecklade versionen med upp till sju sittplatser kommer successivt lanseras i Nordamerika, Kina och Europa med start under senvåren. I Europa får den långa versionen tilläggsnamnet ”Allspace”. Den europeiska versionen har premiär på bilsalongen i Genève i mars. Datumet för den svenska introduktionen är ännu inte fastställt.

Volkswagen skriver historia – Golf blev Sveriges mest sålda bil 2016.

2017-01-02
Nya Golf
 • Volkswagen Sverige slog nytt försäljningsrekord

 • Golf blev Sveriges mest sålda bil

 • Första Volkswagen i topp sedan 1962

 • Passat GTE överlägset mest sålda supermiljöbilen