2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
image

Nya Passat. Gör det bästa av tiden du inte har.

Höjden av komfort: att livspusslet går ihop.

Ofta på affärsresa, skjutsar till träningar och huvudansvarig för familjens livspussel? Då underlättar det med ett pålitligt och mångsidigt fordon. Nya Passat är det och mycket mer – den är utvecklad för att göra ditt liv enklare, och mer komfortabelt. Tack vare smarta funktioner blir varje bilresa en njutning med komfort utöver det vanliga.

Nya Passat GTE. Flexibel och ansvarsfull.

De senaste åren har Passat GTE varit Sveriges i särklass mest sålda laddbara bil. Den nya versionen har upp till 40% längre räckvidd på el – nu upp till 55 km enligt den nya teststandarden WLTP (motsvarande upp till 70 km enligt den föregående standarden NEDC). Med hjälp av e-läget kan du köra helt utsläppsfritt och på längre sträckor bidrar laddhybridtekniken till lägre förbrukning. Tack vare 218 hästkrafter och ett särskilt GTE-läge erbjuder nya Passat GTE även körglädje på hög nivå.

 • Bygg och beställ

  Din egen Passat GTE

  Förutom längre räckvidd erbjuder nya Passat GTE en högre utrustningsnivå med inriktning på både komfort och säkerhet.
  I standardutrustningen ingår bland annat:
  LED-strålkastare, Travel Assist med Lane Assist (filhållningsassistent), adaptiv och förutseende farthållare med Front Assist och Pedestrian Monitoring (som kan minska såväl risken för kollisioner med fotgängare som hastigheten vid en kollision), Traffic Jam Assist (som underlättar vid kökörning) och Emergency Steering Assist (som förbättrarsäkerheten vid plötsliga undanmanövrer). Vidare har Nya Passat GTE ErgoComfort förarstol i alcantara/läder, 17 tums Lättmetallfälgar, Navigation Discover Media med trådlös App-Connect (smartphoneanslutning) och We Connect som håller nya Passat GTE uppkopplad och bland annat ger dynamisk trafikinformation i navigationssystemet och möjliggör appstyrning av fabriksbeställd parkeringsvärmare (tillval).

  Bygg din Nya Passat GTE
 • Exteriör

  Den imponerar.

  Laddhybriden Passat GTE är inte bara sportig, den har också en egen identitet. Designen förstärks av de C-formade varselljusen i fronten gör att du känner igen den även på långt håll.

  Läs mer
 • Interiör

  En bil som fångar ögat.

  Med säten i läder/Alcantara är det lätt att trivas i Passat GTE.

  Läs mer
 • Belysning

  Ge ett strålande intryck.

  Du kan se fram emot väldigt god sikt tack vare den senaste tekniken.

  Läs mer
 • Räckvidd

  Effektiv mobilitet på längre körsträckor.

  Tänk långsiktigt: med en maximal räckvidd på ca 50 km uppmätt enligt WLTP (70 km enligt NEDC) bevisar din Passat GTE att effektiv mobilitet fungerar även på längre körsträckor – tack vare laddhybrid-teknik. Med enbart eldrift kan du köra upp till ca 50 km på en laddning – det innebär noll lokala utsläpp och en nästintill ljudlös färd.

  Läs pressmeddelandet
 • Planerad laddning

  Börja dagen med ny energi.

  Laddhybrid-tekniken gör det enkelt att ladda din bils batteri på olika sätt.
  Att ladda din Passat GTE är enkelt och kan göras så väl via en laddbox som vid ett publikt laddställe. Du laddar både enkelt och säkert och det går snabbare än du tror.

  Läs pressmeddelandet
 • Uppkoppling

  Fjärrstyr funktioner i bilen.

  Din Passat GTE är utrustad med We Connect-onlinetjänster som standard och de gör det enkelt att hantera många funktioner för bilen, även fjärrstyrt.

  Läs pressmeddelandet

Design.

Den uttrycksfulla designen hos nya Passat utstrålar elegans, självförtroende och sportig funktionalitet.

 • Exteriör

  Stil och kraft utan omvägar.

  En framgångsrik kombination av sportighet och harmonisk design. Bilens linjer och strålkastarnas framträdande signatur ger nya Passat ett självsäkert uttryck.

  Läs mer
 • Interiör

  Avancerat utrymme.

  Inredningen bjuder på komfort på hög nivå och skapar en trevlig rymdkänsla, kompletterad med hög kvalitetskänsla i säten och andra interiördetaljer.

  Läs mer
 • Bakgrundsbelysning

  Skapa din personliga belysning.

  Bakgrundsbelysningen är ett tillval som med justerbar styrka ger ytterligare en känsla av rymd.

  Läs mer

Komfort.

Nya Passat imponerar på många sätt. Flera praktiska funktioner bidrar till ditt välbefinnande på både långa och korta resor.

 • Digital Cockpit

  Högupplöst och interaktivt.

  Analogt hör till historien. Byt ut de klassiska runda instrumenten mot en högupplöst display. Den innovativa Active Info Display ger dig långt mer information än bara hastighet och bränslenivå.

  Läs mer
 • Easy Open

  Enkelt att lasta.

  Nu kan du börja koppla av redan innan du kör iväg. Easy Open-funktionen gör att den elektriska bagageluckan öppnas med en enkel rörelse med foten.

  Läs mer

IQ.Drive.

Hos oss på Volkswagen är IQ.DRIVE samlingsnamnet för alla våra intelligenta förarassistanssystem. För alla system vi har idag, för alla vi utvecklar för morgondagens bilar och för den forskning vi arbetar med för framtidens fordon. IQ.DRIVE är också synonymt med alla innovativa idéer som har ett klart fokus: din säkerhet och komfort.

 • Travel Assist

  Ökad komfort med en enkel knapptryckning.

  Tänk dig att assistanssystemen i din Passat tar hand om en del av körningen. Det betyder att din färd redan idag kan bli mer bekväm och avslappnad med tillvalet Travel Assist.

  Läs mer
 • Parking

  Det har aldrig varit lättare att parkera.

  Att själv behöva parkera hör till historien. Parkeringssensorer fram och bak är standard i nya Passat. Men med tillvalet Park Assist manövrerar bilen in själv i parkeringsfickan.1

  1 Inom systemets begränsningar.

  Läs mer
 • Front Assist area monitoring system with Pedestrian

  En radar som läser av omgivningen.

  Systemet upptäcker om en fotgängare befinner sig på vägen och varnar i god tid. Om du inte reagerar kan systemet gripa in och bromsa bilen automatiskt. Vid gynnsamma förhållanden och inom systemets begränsningar betyder det att flera olyckor med fotgängare kan undvikas.

 • Elektromekanisk bromsservo

  Optimerad för kort bromssträcka.

  Bromssträckan för din Passat kan kortas med den elektromekaniska bromsservon som är standard, och ännu mer i kombination med Front Assist övervakningssystem som innehåller Pedestrian Monitoring. Sammantaget minskar detta bland annat risken för olyckor med fotgängare.*

  *Inom systemets begränsningar.

  Läs mer
 • Proaktivt passagerarskyddssystem

  Skyddad från alla håll.

  Det proaktiva passagerarskyddssystemet ”Pre-crash” skyddar förare och passagerare i kritiska situationer, inom systemets begränsningar, som till exempel vid en överhängande risk för kollision.

Infotainment.

Du och dina passagerare kan få både underhållning och uppkoppling i din nya Passat. Njut av högkvalitativt ljud, navigation med röststyrning som gör resan komfortabel.

 • Composition radio

  Släpp in underhållningen i bilen.

  Infotainmentsystemet som är standard i din Passat gör att resan känns kortare.

  Läs mer
 • Navigation

  Mot rätt mål med underhållning på vägen.

  Det valbara navigationssystemet Discover Pro hjälper dig hitta rätt på säkraste sätt. Den imponerar med mångsidiga Infotainment-funktioner och komforthöjande specialfunktioner som exempelvis den användarvänliga röststyrningen som bidrar till din personliga komfort och gör det möjligt att styra en mängd funktioner.

  Läs mer

Komfort.

Nya Passat imponerar på många sätt. Flera praktiska funktioner bidrar till ditt välbefinnande på både långa och korta resor.

 • Digital Cockpit

  Högupplöst och interaktiv.

  Analogt hör till historien. Byt ut de klassiska runda instrumenten mot en högupplöst display. Den innovativa Active Info Display ger dig långt mer information än bara hastighet och bränslenivå.

  Läs mer
 • Easy Open

  Enkelt att lasta.

  Nu kan du börja koppla av redan innan du kör iväg. Easy Open-funktionen gör att den elektriska bagageluckan öppnas med en enkel rörelse med foten.

  Läs mer

Passat Alltrack.

Den moderna och självsäkra designen hos nya Passat Alltrack andas elegans och klass. Med sina rena linjer och dynamiska proportioner gör du lika stort intryck på en bred landsväg som på en krokig grusväg. Och tack vare skyddande hasplåtar undertill är den också beredd på tuffare tag.

 • Exteriör

  Håller stilen, överallt.

  Passat Alltrack uppträder självsäkert, även bortanför asfalten: den kommer helt till sin rätt när den får lämna staden och låta de förstärkta fjädrarna och stötdämparna jobba, och den drar samtidigt blickarna till sig med de rostfria hasplåtarna som skyddar underredet.

  Läs mer
 • Interiör

  Utrustning som ger karaktär

  Passat Alltracks sportiga och robusta look hittar du även inuti bilen. Designelement av hög kvalitet i rostfritt, krom och aluminium ger omedelbart ett bestående intryck.

  Läs mer
 • 4MOTION

  Grepp om situationen, och underlaget.

  4MOTION fyrhjulsdrift är standard. Den ger dig ökad säkerhet på hala underlag och hjälper dig även vid utmanande underlag.

  Läs mer
image

Nu kan du förboka Nya Passat GTE.

Nästa steg.

Håller stilen, överallt.

image

Nya Passat Alltrack bjuder in dig till att lämna dina invanda spår och tack vare den ökade markfrigången köra med hög säkerhet på mindre grusvägar också. Passat Alltrack har flera specifika designelement som förstärker exteriören. Stötfångaren fram har en synlig skyddande rostfri hasplåt, speciellt utformad kylargrill. Dimstrålkastarna och de kromade backspegelhusen ger ett distinkt intryck. Hjulhusen och tröskelskoningarna har en robust design . På tröskelskoningarna finns även en silverlackerad dekorlist. Stötfångaren bak har en diffusor med synlig hasplåt i kromlook och trapetsformade designelement i krom.

Strålkastarna ansluter till kylargrillens horisontella design, även bakljusen ger bilen ett bredare intryck. Från sidan bidrar de speciellt designade lättmetallfälgarna till att förstärka Alltrack-utseendet.

 

Utrustning som ger karaktär.

image

Instrumentpanelen har fått en förfinad design med bland annat en kromad inramning av instrumenten . De bekväma sätena ger ökad avkoppling på färden med ett stöd för ryggen som du kommer uppskatta, speciellt på längre resor – försedda med tygklädsel och Alcantarainlägg samt Alltrack-logotyp på ryggstöden. Interiören förstärks även av dekorpaneler i rostfritt stål och pedaler i borstat stål. 

Grepp om situationen, och underlaget.

image

4MOTION fyrhjulsdrift, som är standard, ökar kraftigt stabiliteten och hjulens grepp på svåra underlag som t ex snö, is, eller vägar utan asfaltsbeläggning. Detta åstadkommer bilen genom ett precist samspel mellan alla fyra hjulen.

Upplev samma säkerhet och komfort, även på svåra underlag, tack vare bilens intelligenta teknik.

Den imponerar.

Passat GTE exteriör

Den karaktärsfulla fronten på Passat GTE fångar ögat: med skarpa konturer, en svepande silhuett och en distinkt kylargrill går den ingen förbi. Iögonfallande detaljer som blå bromsok, C-signaturen på LED-varselljusen samt GTE-logon på kylargrillen, på sidorna och baktill ger din bil en look som får den att sticka ut ur mängden. LED-strålkastarna bidrar också till bilens kraftfulla totalintryck.

 

En bil som fångar ögat.

Passat GTE interiör

När du tar plats i din nya Passat GTE får du en känsla av frihet: kupéns utformning med de horisontella linjerna på instrumentpanelen och dörrarna ger ett rymligt intryck. Framför växelväljaren kan du bland annat placera din Smartphone och även ladda den trådlöst (tillval). ergoComfort-förarstolen har generösa inställningsmöjligheter och klädseln i läder/Alcantara ger en hög komfort såväl fram som i baksätet.

Ge ett strålande intryck.

Passat GTE med LED-teknik

LED-tekniken på din Passat GTE hjälper dig se bättre: de energisnåla LED-strålkastarna och LED-varselljusen med sin reflektorteknik ger både lång livslängd och ett vitt ljus som efterliknar dagsljus. De C-formade LED-ljusen i fronten ger inte bara bilen en omisskännlig signatur, de fungerar även som varselljus.

Du kan som tillval välja våra LED matrix-strålkastare med ljus som följer kurvan när du svänger. Dessa strålkastare har både en attraktiv design och hög ljusstyrka. Tillsammans med tillvalet Dynamic Light Assist fördelas och anpassas ljusflödet så att du kan köra med helljuset påslaget utan att störa dina medtrafikanter.

Mot rätt mål med underhållning på vägen.

image

Fler funktioner:

• Digital radiomottagning med DAB+ 

• Dynamisk hastighetsvisning

• Mobiltelefon/interface med trådlös laddningsfunktion

• Trådlös App-Connect (Apple CarPlay)

• We Connect Plus Onlinetjänster i tre år

Släpp in underhållningen i bilen.

image

Infotainmentsystemet omfattar åtta högtalare fram och bak som ger bra ljud när du lyssnar på din favoritmusik. Det finns också två USB typ C-ingångar och Bluetooth som gör det möjligt att parkoppla din mobiltelefon. Med App-Connect når du dessutom vissa appar i din mobil från pekskärmen. Du kan också sköta detta trådlöst via Apple CarPlay.

Optimerad för kort bromssträcka.

image

När du behöver sakta ner så reagerar bromsarna på din Passat blixtsnabbt utan fördröjning. Den elektromekaniska bromsservon hjälper även bilens assistanssystem – med följande fördelar:

•  Standardmonterade Adaptive Cruise Control ACC svarar på ett ännu mer följsamt sätt. Snabba inbromsningar kan kontrolleras ännu mer exakt tack vare den elektromagnetiska bromsservon.

• Bromssträckan kan kortas betydligt med hjälp av Front Assist med Pedestrian Monitoring.1 Detta minskar både risken för olyckor med fotgängare och kollisionshastigheten det mot förmodan skulle ske en olycka.

 

1 Inom systemets begränsningar.

Det har aldrig varit lättare att parkera.

image

När du parkerar varnar de standardmonterade parkeringssensorerna med ljudsignaler och visuella indikationer för hinder som systemet upptäcker framför och bakom bilen1.

Välj till Park Assist så får du ännu mer hjälp och assistans.

 

1 Inom systemets begränsningar.

Ökad komfort med en enkel knapptryckning.

image

I nya Passat är delautomatiskt körning inte längre en önskan. Tack vare tekniken i tillvalet Travel Assist kan du redan nu njuta av denna bekvämlighet med en enkel knapptryckning på ratten. Travel Assist garanterar en ännu mer komfortabel körupplevelse.

 • På motorvägar och större landsvägar kan Travel Assist hålla positionen i filen, hålla hastigheten och även hålla avståndet till framförvarande trafik.
 • I kombination med DSG-växellådan kan du även slappna av när du hamnar i trafikstockningar och långsamma köer.

Högupplöst och interaktivt.

image

Tillvalet Active Info Display ger dig viktig information extra tydligt på en stor, högupplöst 10.25 tums display. Utöver extra hög pixeltäthet, intensivare färger, ljusstyrka och ökad kontrast erbjuder den möjligheten att välja mellan olika vyer. Du kan välja att visa ytterligare information som mätare för varvtal, hastighet, och vägsträcka bland övriga instrument på displayen.

Du väljer själv vad du vill se via multifunktionsratten och Infotainmentsystemet. Efter egna önskemål kan den visa detaljerade färddata som till exempel kartan för navigation över hela displayen, eller visning av funktioner som är kopplade till förarassistanssystemen. Du kan också få information om vilken låt som spelas just nu, vem du talar med i telefon, vald radiostation med mera.

Enkelt att lasta.

image

Med Easy Open-funktionen kan du koppla av redan innan avfärd. När du till exempel ska lasta tunga väskor behöver du inte längre ställa ner dem och leta efter nycklarna – en enkel rörelse med foten baktill under bilens stötfångare är allt som behövs för att den elektriska luckan ska öppnas. Och du stänger den lika lätt med en knapptryckning.