Specialmodellen Golf R "20 år" och föregångaren Golf R32 står på en parkeringsplats vid havet.
1

Golf R ”20 år”

Golf R ”20 år”

Volkswagen R firar 20-årsjubileumet för Golf R med en exceptionell specialutgåva. Vissa saker kan inte uttryckas med ord. Golf R är en av dem. Den ger en körglädje utan vokabulär. Känslornas värld tar över när man trycker på R-knappen. Då är det dags att uppleva R.

Modellen är stängd för nybeställning.

Lagerbilar kan finnas här

Spänning har ingen ålder

En blå VW Golf R ”20 år” kör nerför en gata.

Du måste uppleva det

Jubileumsutgåvan sätter nya rekord med sin prestanda: 245 kW (333 hk).

Tre varianter av VW Golf R står på en parkering.

Utvecklingens ”R”

Golf R har ingått i Volkswagens modellprogram sedan 2002. 20-årsjubileet firas med en exklusiv specialversion.

Interiören i jubileumsmodellen.

R-styling

R har en spännande framtoning och utgör ett verkligt blickfång med funktioner som högkvalitativa dekorativa detaljer i äkta kolfiber.

--:--

Köpa & Äga

Välj rätt finansiering

När du ska välja ny bil kan det vara svårt att veta om du ska köpa eller leasa bilen. Passar ett Billån bättre än Privatleasing? Vad skiljer mellan de olika finansieringarna och vad passar mig. Vi har försökt att göra det enklare för dig att välja genom att beskriva skillnaderna mellan att leasa eller låna. 

Låna till din nya Volkswagen

Anpassa lånet efter dina villkor. Vid ett billån betalas 20 % i kontantinsats (inget formellt krav för företag). Välj en avtalstid mellan 12-84 månader efter vilken du kan köpa loss bilen, byta till en ny Volkswagen eller förlänga finansieringen. Om du väljer ett upplägg med garanterat restvärde kan du även lämna tillbaka bilen efter avtalstiden.

Exteriör & Interiör

Synbar ledning

När du stiger in i bilen välkomnas du av en unik projektion av ”20 R”. Golf R ”20 years” har en tydlig identitet tack vare ”20”-dekalen, blå design-accenter och kontrasterande yttre spegelkåpor och fälgar i svart eller svart-blått beroende på exteriörfärg. För första gången är specialmodellen som standard utrustad med takspoiler och 19-tums lättmetallfälgar i ”Estoril”-design.

IQ.Drive & Teknik

Känn det obeskrivbara

Redan vid start är det fokus på kraften i Golf R ”20 years”. För ännu mer R-känsla kan föraren välja en motorstart med högre motorvarvtal på upp till 2 500 varv per minut. Den typen av start ger ett särskilt distinkt drivljud.

Vid körning i manuellt läge ger DSG en märkbar återkoppling från växellådan när man växlar upp. Motorns reaktionsförmåga har förbättrats med turboladdare och en öppen gasventil i övervarvning. Detta möjliggör en snabbare effektutveckling vid acceleration, och Golf R ”20 years” kan därigenom köras ännu mer dynamiskt.

Har du redan byggt en bil?

 

Har du redan en Volkswagenkod för en bil som du har konfigurerat tidigare?

App:ar & Tillbehör

Fler modeller

Du kanske också är intresserad av: 

Nya Volkswagen Touareg
Sportig. Elegant. Stilren.

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Du kanske också är intresserad av: 

En del av livet. Golf.