VW Golf side view is on a street, in front of a woman
VW Golf side view is on a street, in front of a woman
VW Golf side view is on a street, in front of a woman

Volkswagen Nya Golf

Ikonen blir digital

Nya Golf tar täten, igen. Bland annat genom att visa hur den digitala tekniken bäst kommer till sin rätt i kupén. Nu kan resan bli ännu mer bekväm och avslappnad tack vare intelligenta assistanssystem. Den typiska Golf-känslan? Den försvinner aldrig. Den lyser igenom även i sin mer uppkopplade version.

Nya Golf har många bra funktioner. Här är tre.

Håll dig uppdaterad om Nya Golf

Vill du vara först med att få information om Nya Golf? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad.

Digital bekvämlighet

Skräddarsydd bara för dig

Din Golf känner igen dig och aktiverar automatiskt din personliga körprofil (beroende på vilken utrustning bilen har). Inställningarna inkluderar sätesjustering, belysning och önskad temperatur. Du kan enkelt justera dina personliga inställningar med tillvalet Innovision Cockpit. Förutom de traditionella mätarna, som hastighetsmätare, varvtal och miltal, kan hela skärmen på den digitala instrumentpanelen användas för att visa en navigationskarta. Den stora skärmen på navigationssystemen kan användas för en mängd olika funktioner, med avancerad grafik och animationer. Precis som din mobiltelefon. Du kan också göra hemskärmen i systemet mer personlig med fotografier och valda funktioner

Design

Uppseendeväckande kraftfull med påtaglig Golf-känsla.

Golf har en framträdande design med låg front, smala LED Matrix-strålkastare och så den uppdaterade Volkswagen-logotypen i mitten. Formgivningen är harmonisk och konsekvent. Baktill är det de lika smala bakljusen som dominerar. Avgasrören avslutas strax under den eleganta nedre bakspoilern.

 IQ.DRIVE

Car2X ser vad som väntar.

Fordon som kommunicerar med varandra i trafiken kan göra gatorna säkrare, minska trängseln och varna inför faror i omgivningen. Den standardiserade trafikvarningen ger information om vägarbeten och utryckningsfordon i närheten.

Denna typ av kommunikation använder Car2X-teknik över Wi-Fi (pWLAN). Som standard kommer Adaptiv farthållare (ACC) med Car2X-funktion förser föraren med omfattande information och kan också aktivt gripa in, till exempel när bilen närmar sig ett stopp på grund av trafikstockning. Systemet använder kontinuerlig dataöverföring genom Wi-Fi (pWLAN).

Teknik

Från supersportig till utmärkt bekvämlighet med Adaptiv chassikontroll (DCC).

Tillvalet Adaptiv chassikontroll (DCC) gör det möjligt att finjustera inställningar med skjutkontroller, rörelsekontroll eller till och med röststyrning om du vill. Inställningarna för COMFORT, ECO och SPORT kan utvidgas för att passa dina behov och för att skapa inställningar utanför tidigare begränsningar. Vid förstärkt SPORT-läge minimeras chassits rörelser genom maximal dämpning, vilket ger mer direkt respons från bilen. Vid förstärkt COMFORT-läge, positioneras chassit så långt från vägen som möjligt för att öka körkomforten.

Radio- och navigationssystem

Visa vägen genom att gestikulera.

Spela en annan låt eller kanske ändra en systeminställning? Öka volymen? Inga problem. Peka bara med hela handen med tydliga gester, så förstår navigationssystemet Discover Pro vad du menar.

Discover Pro är tillvalsutrustning som har en 25,4 cm (10") bildskärm, installerade kartor för Europa, åtta högtalare, FM-radio, två USB-gränssnitt och mobiltelefongränssnitt via Bluetooth.

Komfort

Känn dig som hemma

Du känner dig som hemma så snart du sätter dig i nya Golf. Med ett bekvämt, höjdjusterbart förarsäte och tydlig visning på den digitala mätartavlan med sin 25,4 cm (10") stora skärm. Tillvalet Air Care Climatronic luftkonditionering med 3-zoners temperaturväljare tillsammans med stämningsskapande innerbelysning med LED-lampor fram och bak som du kan anpassa efter humöret – med 10 eller upp till 32 färgalternativ*.

*Beroende på utrustningsnivå. Svenskt försäljningsprogram är ännu inte fastställt.

Självklart kommer Nya Golf även som laddhybrid.

Delad körglädje är dubbel körglädje. Med Golf GTE kan välja att antingen köra på enbart el eller också en kombination av elmotorn och förbränningsmotorn. Håll dig uppdaterad genom att prenumenera på vårt nyhetsbrev.

kvinna framför nya Golf GTE
Man framför nya Golf GTE

Håll dig uppdaterad om Nya Golf

Vill du vara först med att få information om Nya Golf? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad.

Your browser is outdated!

Please get a decent browser here or there