2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Golf Alltrack
1

Golf Alltrack.

Golf Alltrack.

Volkswagen bröt trenden igen när Golf 2016 blev Sveriges mest sålda bilmodell. Sensation, skrev tidningarna. Naturligt, skriver vi. Golf har, sedan den för mer än 40 år sedan startade en helt ny och stor bilklass, fortsatt att visa vägen för hela världen. Nya Golf är nästa milstolpe. Designen är tydligt Golf med nya designelement. Även Golf-seriens tuffaste version, Golf Alltrack, har fått flera nyheter både gällande design och funktion. Det är fortfarande den tåliga familjebilen med 35 mm högre markfrigång, tuffa och markerande skärmbreddare och tröskelbreddare, tåliga hasplåtar och 4MOTION. Golf Alltrack är en smart karaktärs- och smakfull mix mellan SUV och personbil som älskar alla miljöer – från hårda trottoarkanter till mjuka skogsvägar.

Highlights & Design.

Rätt för äventyr och vardag.

Utrustningsversioner.

Golf är den mest framgångsrika modellen i Volkswagens historia och det framgångsrika konceptet förbättras ständigt. Oberoende vilket versionsval man gör är Golf utrustad med betydligt mer än bara det nödvändigaste. Framför allt är säkerhetsnivån hög med innovativa förarassistanssystem och för trivselnivån har underhållningssystemen fått nya smarta funktioner. Redan grundversionen har det mesta man kan önska sig, men tar man en titt på, och kanske provkör, de vassare GT- och GTD-versionerna är det lätt hänt att kliva upp till den nivån. Ikonen Golf GTI och värstingen Golf R är rena drömbilarna där den senare levererar 300 hästkrafter, driver på alla hjulen, är maxutrustad och har påtagliga sportgener.

Motorer & Teknik.

Golf Alltrack är körglädje i konkret form. Fyrhjulsdriften 4MOTION fördelar motorkraften till de hjul som behöver den och tar dig fram i krävande terräng eller snabba motorvägar på samma säkra sätt. Volkswagens moderna Golf-motor är kraftfull, snål och godkänd i miljöklass Euro6. Utvecklingen går undan och vi lanserar fortlöpande nya motorer med nya tekniklösningar vilket gör att bilarna blir snålare och renare. Golf Alltrack har utrustats för körning på sämre vägar och på sidan av vägen. Funktionen ”Offroad” aktiverar flera assistanssystem samtidigt och förbättrar terrängegenskaperna.

Komfort & Funktion.

Du kommer inte sakna något i din Golf Alltrack som redan i grunden är mycket välutrustad med bl.a. ett flertal förarassistanssystem som ökar säkerhet och komfort - som hjälper dig att klara kritiska situationer – till och med att undvika dem. Det finns sedan ett brett sortiment med olika tillval som t.ex. den ergonomiska komfortstolen ergoActive som med 14 olika inställningsmöjligheter som säkerställer en ergonomisk och skön sittställning eller smarta och komfortabla Park Assist som nästan helt automatiskt parkerar bilen åt dig. Detaljer som ytterligare höjer komfort och säkerhet.

Säkerhet.

Volkswagen sätter säkerheten högt på dagordningen och sedan länge har Golf varit en av de säkraste bilarna i klassen. I Golf Alltrack ingår många säkerhetssystem redan i grundversionen som t.ex. Pre-Crash som spänner säkerhetsbälten och stänger fönster innan olyckan är ett faktum, adaptiv farthållare ACC som håller avstånd till bilen framför och dessutom ingå City Emergency Brake med Front Assist som också håller området framför bilen under uppsikt och hjälper till att undvika eventuella olyckor. Sedan kan man välja till en rad olika säkerhetsdetaljer som tillval. Konstruktionen runt de åkande i Golf Alltrack är solid och mycket hållfast och kompletteras av ett flertal krockkuddar.

Infotainment.

Om du vill ringa eller ta emot samtal, medan du kör, ta fram trafikinformation, låta navigationssystemet leda dig fram till destinationen eller bara lyssna på dina favoritlåtar – då ger din Golf Alltrack dig flera möjligheter att använda modern teknik på ett smidigt och säkert sätt. Gillar du att lyssna på musik när du kör men vill samtidigt hålla dig uppdaterad om det senaste? Då kan vi erbjuda dig rätt radiosystem.

Nästa steg.