2.13.82.1, 2019-01-22 15:18:18
image
1

Beetle.

Den nya Beetlen.

Bubblan, Typ 1, var den första Volkswagenmodellen som landade i Sverige. 1948 var året, Helsingborg var hamnen och de var fyra stycken till antalet. Sedan dess har över två miljoner Volkswagenbilar sålts i Sverige. Naturligtvis inte bara Bubblor men den satte namnet på kartan i Sverige för alltid. Nu är Bubblan tillbaka sedan flera år och namnet är Volkswagen Beetle som var smeknamnet för urfolkan i framför allt de engelskspråkiga länderna. Även om de klassiska dragen är tydliga så har Beetle vuxit betydligt. Blivit en stor, komfortabel och mycket säker bil.

Highlights & Design.

Den nya generationen Beetle har fått en ännu mer dynamisk och modernare form men är precis lika banbrytande som originalet var på 50-talet. Precis som då har den nya generationen Beetle också uppnått ikonstatus. Man kan dock se tydliga moderna Volkswagen-drag i detaljer som bakljus, luftintaget i fronten och den låga linjen i motorhuvens nederkant. Beetle dra till sig blickar och frambringar glada miner. Som förare är man lika glad, Beetle har fått fem stjärnor i Euro NCAP, den är tyst, komfortabel och den är rolig att köra. Det finns tre olika TSI-motorer på mellan 105 och 220 hk. Kliv in till den funktionella kupén där allt sitter inom räckhåll och det känns ”kvalitet”. Det är snyggt format och i komfortsätena fram sitter man bekvämt länge. Vill du skapa något alldeles extra, för din egen skull, så finns ett stort antal olika färger, fälgar, klädslar och andra attribut så att du kan bygga din personliga Beetle.

Utrustningsversioner.

Volkswagen Beetle uttrycker sig tydligt i sitt formspråk och skapar en glad omgivning. Det har den gjort sedan 1945. Även om det idag bara är den visuella likheten kvar så har den så mycket gemensamt med bilen som fick stora delar av världen att rulla. Den har blivit den odödliga ikon som bevisar att det var bra även förr. När du ska välja din Beetle har du tre alternativ, och alternativen måste rankas som utmärkta redan från grundversionen.

Motorer och teknik.

Insidan av Volkswagen Beetle är full av modern innovativ teknik för ändamål som säkerhet, miljö, komfort och underhållning. De tre TSI-motorerna är av senaste generationen och anpassade till dagens alla krav på kombinationen prestanda och miljö. Beetle är en bil med köregenskaper och bränsleförbrukning i toppklass – speciellt i kombination med den effektiva DSG-växellådan.

Komfort & Funktion.

Du märker det så fort du kliver in, att Beetle genomgående har material av hög kvalitet, ergonomisk förarplats med allt inom räckhåll, hög komfort för alla åkande och smarta kombiinstrument för säkerhet och körglädje. Den retroinspirerade designen är genomtänkt och kan anpassas efter många tycken och smaker med olika mönster, färger och material. Lägg till hög standardutrustning med bl.a. luftkonditionering, hastighetsberoende servostyrning, läderklädd multifunktionsratt och möjlighet att välja till skjut- och tippbart panoramasoltak.

Säkerhet.

Volkswagens säkerhetsnivåer ligger alltid högst och Beetle är naturligtvis inget undantag. Precis som våra andra personbilar har den fem stjärnor i krocktesterna hos Euro NCAP med mycket bra skydd för både vuxna och barn. De elektroniska assistanssystemen hjälper effektivt föraren, när det är möjligt, att rädda kritiska situationer på vägen. Hela konstruktionen är mycket solid och stöds av ett antal krockkuddar. Det elektroniska stabiliseringsprogrammet ESC är standard liksom motlutsassistent som gör starter i branta backar lekande lätt och parkeringssensorerna och backkameran som underlättar trånga parkeringar.

Infotainment.

Beetle är utrustad med den senaste generationen av Volkswagens radio- och navigationssystem och redan i grundversionen ingår Radio Composition Media som har 6,5-tums färgpekskärm, CD-spelare, radio, Bluetooth för handsfree till telefonen samt streaming från t.ex. telefonen. Vidare har systemet SD-kortplats, AUX- och USB-uttag. Sedan finns flera tillval med alternativa system. Vilket du än väljer så uppfyller det högsta krav på komfort och säkerhet. Vart du än är på väg, till jobbet, förskolan eller på bilsemester, kommer du att uppskatta att din Beetle har lättanvända infotainmentsystem som ger dig underhållande musikupplevelser, aktuella nyheter och smidigt lotsar dig till nya resmål.

Nästa steg.