2.12.80.1, 2019-01-08 08:13:42
image
1

Beetle Cabriolet.

Beetle Cabriolet.

Redan 1949 kom den första cabrioletversionen av folkabubblan och modellen har sedan dess, precis som sitt syskon med plåttak, utstrålat massor av charm och glädje. Än idag vänder sig folk om när den nya bubblan, Volkswagen Beetle, passerar. Den öppna Cabriolet-versionen signalerar sportigt aktivt liv och får naturligtvis stå ut med ännu fler leenden och trånande blickar. En längtan efter upplevelser för alla sinnen. Beetle Cabriolet är lika väl förberedd för ovädret som för solen och med suffletten stängd åker alla i en ombonad miljö, året om.

Highlights & Design.

Den nya generationen Volkswagen Beetle Cabriolet har fått en ännu mer dynamisk och modernare form men är precis lika banbrytande som originalet var på 50-talet. Precis som då har nya Beetle Cabriolet också uppnått ikonstatus. Trots att detta är en klassiker i ny tappning har den en hel del gemensamma anletsdrag i detaljerna. Vi känner igen den brant stående vindrutan, konstruktionen för att fälla ihop suffletten, m.m. Suffletten kan fås med tyg i titansvart eller nutriabeige, och den tar bara 9,5 sekunder att öppna, helt automatiskt. Att stänga tar 11 sekunder och kan göras i hastigheter upp till 50 km/h. Som förare är man lika glad som åskådarna, Beetle Cabriolet väcker nostalgiska känslor, är komfortabel och mycket underhållande att köra. Välj mellan tre olika TSI bensinmotorer på 105, 150 och 220 hk. Kliv in i den funktionella kupén där allt sitter inom räckhåll och känns ”kvalitet”. Det är snyggt format och i komfortsätena fram sitter man bekvämt länge. Vill du skapa något alldeles extra, för din egen skull, så finns ett stort antal olika färger, fälgar, klädslar och andra attribut så att du kan bygga din personliga Beetle.

Utrustningsversioner.

Volkswagen Beetle Cabriolet uttrycker sig tydligt i sitt formspråk och skapar en glad omgivning. Det har den gjort sedan tidigt 50-tal. Även om det idag bara är den visuella likheten kvar så har den så mycket gemensamt med den öppningsbara folkabubblan. Den har blivit den odödliga ikon som bevisar att det var bra även förr. När du ska välja din Beetle Cabriolet har du tre alternativ, och alternativen måste rankas som utmärkta redan från grundversionen.

Motorer & Teknik.

Insidan av Volkswagen Beetle Cabriolet är full av modern innovativ teknik för ändamål som säkerhet, miljö, komfort och underhållning. De tre TSI-motorerna är av senaste generationen och anpassade till dagens alla krav på kombinationen prestanda och miljö. Beetle Cabriolet är en bil med köregenskaper och bränsleförbrukning i toppklass – speciellt i kombination med den effektiva DSG-växellådan.

Komfort & Funktion.

Du märker det så fort du kliver in, att Beetle Cabriolet genomgående har material av hög kvalitet, ergonomisk förarplats med allt inom räckhåll, hög komfort för alla åkande och smarta kombiinstrument för säkerhet och körglädje. Den retroinspirerade designen är genomtänkt och kan anpassas efter många tycken och smaker med olika mönster, färger och material. Lägg till hög standardutrustning med bl.a. luftkonditionering, hastighetsberoende servostyrning, läderklädd multifunktionsratt och möjlighet att välja till skjut- och tippbart panoramasoltak. Jämfört med generationen innan har Beetle Cabriolet vuxit lite på bredd och längd och ger nu lite mer utrymme för alla passagerare. Bagageutrymmet har vuxit till 225 liter och fäller man baksätet, helt eller delat, ökar lastmöjligheterna.

Säkerhet.

Volkswagens säkerhetsnivåer ligger alltid högst och Beetle Cabriolet är naturligtvis inget undantag. Precis som våra andra personbilar har den fem stjärnor i krocktesterna hos Euro NCAP med mycket bra skydd för både vuxna och barn. De elektroniska assistanssystemen hjälper effektivt föraren, när det är möjligt, att rädda kritiska situationer på vägen. Hela konstruktionen är mycket solid och stöds av ett antal krockkuddar. Beetle Cabriolet är utrustad med ett aktivt voltningsskydd vilket innebär att om bilen slår runt fälls två störtbågar ut bakom baksätet på bråkdelen av en sekund. Tillsammans med den kraftigt förstärkta ramen runt vindrutan har de åkande ett effektivt skydd. Chassit på Beetle Cabriolet är dessutom kraftigt förstärkt. Det elektroniska stabiliseringsprogrammet ESC är standard liksom motlutsassistent som gör starter i branta backar lekande lätt och parkeringssensorerna och backkameran som underlättar trånga parkeringar.

Infotainment.

Beetle Cabriolet är utrustad med den senaste generationen av Volkswagens radio- och navigationssystem och redan i grundversionen ingår Radio Composition Media som har 6,5-tums färgpekskärm, CD-spelare, radio, Bluetooth för handsfree till telefonen samt streaming från t.ex. telefonen. Vidare har systemet SD-kortplats, AUX- och USB-uttag. Sedan finns flera tillval med alternativa system. Vilket du än väljer så uppfyller det högsta krav på komfort och säkerhet. Vart du än är på väg, till jobbet, förskolan eller på bilsemester, kommer du att uppskatta att din Beetle Cabriolet har lättanvända infotainmentsystem som ger dig underhållande musikupplevelser, aktuella nyheter och smidigt lotsar dig till nya resmål.

Nästa steg.