Nya Arteon eHybrid är en plugin-hybrid med både elmotor och TSI-bensinmotor. Bilen startar nästan ljudlöst i elektriskt läge med körning helt utan lokala utsläpp.

2
2.
Bilden kan avvika från svensk standard.

Lång räckvidd genom effektiv körning

Med en räckvidd på upp till 61 km för ren eldrift (uppmätt enligt WLTP) är nya Arteon eHybrid ett bevis på att miljöanpassad mobilitet nu inte bara är en vision, utan verklighet. Med plugin-hybrid-tekniken får du nästan ljudlös körning helt utan lokala utsläpp inne i stan, men effektiv landsvägskörning vid längre sträckor.

När hybridläget aktiveras genom att byta körprofil, kombineras förbränningsmotorn på 1,4 liter med elmotorn på 115 hk (85 kW) så att du får en total motoreffekt på 218 hk (160 kW). Det bästa är annars att låta Arteon automatiskt avgöra hur drivlinorna ska kombineras för optimal effektivitet. Det är ju bara vid enstaka tillfällen som du behöver kunna accelerera från 0 till 100 på 7,8 sekunder.

En energisparande funktion är samspelet mellan navigationssystemet och drivningen. När du startar bilen i hybrid-läge och anger destinationen i navigationssystemet, kommer systemet att optimera samverkan mellan förbränningsmotorn och elmotorn under hela resan. Därigenom får du ut mesta möjliga från båda enheterna. Det gör att bränsleförbrukningen hålls på lägsta möjliga nivå och att räckvidden för eldriften maximeras.

Batterigaranti

När du köper en ny laddbar bil från Volkswagen garanterar vi att kapaciteten på batteriet inte understiger 70 procent inom åtta år eller upp till 160 000 km. Detta gäller så länge som bilen har använts på ett korrekt sätt och garantin ger dig en säkerhet för framtiden.

Läs mer om batterigaranti och underhåll 

Testrapporter & Omdömen

Köpa & Äga

Exteriör & Interiör

Lys upp tillvaron

Arteon eHybrid finns i versionen R-Line, där standardutrustningen omfattar bland annat 3D-LED-bakljus med dynamiska blinkers, Digital mätartavla ”Digital Cockpit Pro” och navigationssystemet Discover Media med ”Streaming & Internet”.

Dessutom finns det ytterligare tillval som exempelvis

• En utökad selektion av lackfärger
• Flera fälgar att välja mellan
• Flera val för interiören med större urval av färger och material
• Sportsäten

IQ.Drive & Teknik

Lätthanterlig laddning som inte behöver ta lång tid

Det är enkelt att ladda din nya Arteon eHybrid. Anslut bara laddningskabeln till ett eluttag hemma eller till en laddbox om du har en sådan installerad. Om du använder den sistnämnda kommer batteriet att vara fulladdat på 3,5 timmar. Om du behöver ladda under resan, så finns det 100 000 laddningsstationer över hela Europa där du kan ladda kontantfritt och kontaktfritt.

Sportprogrammet. Mer kraft när du trycker på ”S”.

Kan vi få dig på bättre humör med en knapptryckning? Ja, det tror vi. Oavsett om du vill köra helt elektriskt eller med en kombination av elmotor och förbränningsmotor, väljer du helt enkelt körläge med kontrollpanelen. Hybridläget kombinerar kraften från båda motorerna vilket ger en fantastisk effektivitet.

Tryck på ”S”: Om du trycker en gång på väljaren så aktiverar du körläge ”S”, vilket innebär sportprogrammet. Då blir det fart på hjulen, med all kraft som hybrid-drivningen kan uppbåda. Samtidigt sprider sig ofta ett leende över läpparna på föraren. Tryck en gång till för att återgå till det mer energieffektiva D-läget.

Bygg din bil

Frågor om Volkswagen Arteon eHybrid

App:ar & Tillbehör

Fler modeller

Våra laddhybrider. Det bästa av två världar.

Våra laddhybrider är en praktisk lösning för dig som ännu inte känner dig redo för en helt eldriven bil. Med kombinationen av bensinmotor för längre sträckor och elmotor inne i stan får du det bästa av två världar.

Utforska alla våra modeller

Har du inte hittat din drömbil och vill titta vidare? Välkommen att fortsätta utforska våra bilar. Det finns mycket att titta och välja på i vårt modellprogram.

Hitta närmaste återförsäljare

Vill du veta mer om våra modeller, provköra eller har någon
annan fråga om Volkswagen? Våra återförsäljare hjälper dig gärna.